BLOKHUISPOORT.NL
ONLINE
MUSEUM - ERFGOED BLOKHUISPOORT -
 
 
Linkedin TwitterFacebook Museum Blokhuispoort
 
 

CULTUREEL BEDRIJVEN CENTRUM DE BLOKHUISPOORT LEEUWARDEN 2008 - heden
 

 de BlokhuispoortCultureel Bedrijven Centrum. 
Het voormalige huis van bewaring De Blokhuispoort herbergt 120 creatieve bedrijven. Die hebben onder andere een plekje gekregen in de voormalige cellen en overige ruimtes in het grote complex.
 
Het gesloten Leeuwarder huis van bewaring De Blokhuispoort wordt een leerproject voor rijksambtenaren, die veel met monumenten te maken hebben. Deze ambtenaren mogen op zoek naar een geschikte bestemming voor het ruim 130 jaar oude gevangeniscomplex.
 
De Blokhuispoort is nu echt gevangenis af. Het ministerie van justitie heeft per 1 april het huurcontract van de Leeuwarder gevangenis, dat tot 2010 liep, opgezegd. Het personeel, dat formeel nog in dienst van de Blokhuispoort was, zal nu definitief worden overgeplaatst, zegt directeur Ton Golstein. Sinds de Blokhuispoort vorig jaar zijn deuren sloot, bleef nog een kleine hoeveelheid personeel in het complex om nog lopende zaken af te handelen.
 
Het complex komt nu in handen van de Rijksgebouwendienst, die samen met de gemeente naar een nieuwe bestemming gaat zoeken. In de Blokhuispoort komen goedkope oefenruimtes en ateliers voor kunstenaars en muzikanten. Tijdelijk huisvester Carex uit Groningen neemt het beheer van de oude Leeuwarder strafgevangenis over. "We gaan de geesten warm maken".

Het hoofdstuk over het Cultureel Bedrijven Centrum De blokhuispoot Leeuwarden is onderverdeeld in;

BEELD:
 Afbeeldingen van het Cultureel Bedrijven Centrum. Diverse foto's gevonden op internet en verkregen van oud personeel.

TEKST Open monumentendag 2008, Cultureel bedrijven centrum, 3D Rondleiding Blokhuispoort, Geesten en Spoken, Tragisch ongeval Blokhuispoort, Starters en kunstenaars, Sluiting Museum Blokhuispoort, Verslag openbare marktconsultatie, Jailbreak Festival, Herstemmingsopdracht, Gids Blokhuispoort "De Oerfal" als iepenloftspulReunie, Gevangenismuur  Persberichten

VIDEO:
  Geesten en Ghostbusters, Jailhouse rock, Kunstenaars, 3D rondleiding en vele andere video's.