· 

Dienst Vervoer en Ondersteuning

 

 

De Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) is een landelijke dienst van DJI en verzorgt het vervoer van arrestanten, gedetineerden en vreemdelingen. 

 

DV&O verleent daarnaast bijstand bij calamiteiten in (justitiële) inrichtingen en detacheert beveiligingsmedewerkers ter ondersteuning van organisaties die aan Veiligheid en Justitie gelieerd zijn.

Wij verwelkomen de Dienst Vervoer en Ondersteuning officieel als sponsor en partner van Stichting Blokhuispoort. Enige tijd geleden hebben wij een aantal ME artikelen ontvangen voor onze museale collectie. De ME artikelen zijn bij kinderen en volwassenen een gewillig artikel, zij willen er altijd alles over weten. Een enkelband voor elektronische detentie was ook een aanwinst die wij mochten ontvangen van DV&O. Actie, een arrestantenbus van DV&O kwam in Burgum om een arrestant op te halen die gearresteerd was bij een poging tot inbraak.  De arrestant werd afgevoerd naar het museum van Burgum. In het museum werd een nieuwe expositie geopend, waar de arrestant werd opgewacht en toegesproken door de burgemeester van Burgum. De expositie "500 jaar gevangen in Friesland" was op 12 april 2014. De grote" boevenbus" kwam op 26 juli 2014 op bezoek tijdens "boefjesdag" in Burgum. Wat was dat een feest voor groot en klein om de "boevenbus" te kunnen bezichtigen.

Boevenbus bij boefjesdag Burgum
Boevenbus bij boefjesdag Burgum

Nu zijn wij verrast met het aanbod van de directie van DV&O om de collectie van Museum Blokhuispoort te vervoeren. Wegens ruimtegebrek in het Depot van Gevangenismuseum in Veenhuizen moet de collectie elders worden ondergebracht. Het bestuur van Stichting Blokhuispoort is de directie van het Gevangenismuseum dankbaar dat wij vijf jaar lang gebruik konden maken van het Depot in Veenhuizen.