· 

Collectie Museum Blokhuispoort

Collectie en inventaris even verhuizen. Vijf jaar geleden waren wij genoodzaakt om Museum Blokhuispoort om te zetten naar een online museum. Dit had veel voeten in aarde om de collectie en inventaris elders onder te brengen. Twee vrachtauto's aan spul werden ondergebracht in het depot van het gevangenismuseum in Veenhuizen. 30 oktober 2017 was het zover dat wij onze spullen weer ergens anders moesten onderbrengen i.v.m. met ruimte tekort in het Depot.

 

 

Er was een deadline, voor 1 november 2017. Wij hebben dit gehaald, vraag niet hoe maar uiteindelijk toch goed gekomen. Dienst vervoer en ondersteuning van Justitie heeft het transport geregeld, een geschenk uit de hemel. De offertes van verhuisbedrijven waren giga hoog. Na veel inventaris af te stoten en de belangrijkste museale collectie onder te brengen bij het bestuur van Stichting Blokhuispoort is de verhuisoperatie gelukt.

 

De maquette Blokhuispoort is ondergebracht in de gevangenis PI Leeuwarden. Veel oud medewerkers van de Blokhuispoort zijn werkzaam in de PI Leeuwarden. Voorlopig zal dit de nieuwe plek worden van de Maquette. Deze maquette heeft al vele reizen gemaakt, nieuwsgierig kijk dan op: "Maquette op reis"

 

Wil je meer weten over de opbouw en het ontmantelen van Museum Blokhuispoort, kijk dan maar eens op de "Fotoreportage Museum". 

 

Ieder museum is bezig met het ontzamelen, dat hebben wij ook moeten doen. Onze vitrines hebben een nieuwe bestemming gekregen in Groningen, Schatkoamer Ollerom Ulrum, de grote magazijnstelling is naar Rijpma Siersmederij gegaan. Verder hebben wij nog wat ander mensen blij gemaakt met spullen uit onze inventaris. Zo krijgt alles weer zijn plekje.  Redactie Stichting Blokhuispoort