· 

Maquette "DeBlokhuisPoort"

Maquette "DeBlokhuisPoort" op reis. De maquette is ondergebracht in de personeelsgang van "PI Leeuwarden" veel oud personeel van "DeBlokhuisPoort" werkt nu in "PI Leeuwarden" voorheen "De Marwei", de maquette is een mooie plek om oude verhalen over "DeBlokhuisPoort" door te geven".

 

De maquette van "DeBlokhuisPoort" is een driedimensionaal model op schaal van huis van Bewaring te Leeuwarden. Maquettes worden doorgaans gemaakt om een betere indruk te krijgen van een gebouw dan die men via een tekening kan krijgen. Bij de maquette worden de verhalen verteld aan bezoekers van onze tentoonstellingen. De maquette is in 1984 gemaakt door gedetineerden.  

 

De maquette is in 2007 opgenomen in de musealecollectie van Nationale gevangenismuseum te Veenhuizen en is overgedragen aan de collectie van Stichting Blokhuispoort.

 

Het reisverslag staat op:  "Maquette DeBlokhuisPoort"

 

Maquette "DeBlokhuisPoort" in de PI Leeuwarden
Maquette "DeBlokhuisPoort" in de PI Leeuwarden