· 

Herdenken

Afscheid van elkaar

Afscheid nemen van elkaar, dat kennen wij allemaal. Vooral in een Huis van Bewaring of in een gevangenis neem je voortdurend afscheid van allerlei mensen: je buurman waar je het goed mee kon vinden en die nu overgeplaatst gaat worden en dan moet je maar afwachten wie er nu weer komt. 

Overleden gevangenen in Leeuwarder

Er zijn vele gevangenen overleden in de gevangenissen van Leeuwarden. De doodsoorzaak was divers, van zelfdoding tot ziektes zoals TBC, diabetes en dementie. In de gevangenis waren ziekenzalen en een medische dienst. Er waren gevangenen die stierven aan eenzaamheid.

Herdenken van Carien Hofman-van Ark

Het personeel van de gevangenis PI Leeuwarden staat op 29 januari stil bij de gewelddadige dood van hun collega Carien Hofman. Er is een glas-in-lood monument voor Carien Hofman bij de ingang van de gevangenis Leeuwarden, ook wel genoemd "De Marwei". De tragische gebeurtenis zorgt nog steeds voor heftige emoties bij veel medewerkers.

Lees verder

Reactie schrijven

Commentaren: 0