· 

Schade hersteld

Directiekamer voormalige gevangenis Leeuwarden

Restaurateur Gerard Buising heeft de schade hersteld van de glas in lood deuren van de directiekamer in DeBlokhuisPoort. Van vier schuifdeuren waren een aantal ruitjes vernield. Stichting Blokhuispoort heeft in de buidel getast om de schuifdeuren van directiekamer te herstellen, helaas waren de groene doeken achter het glas in lood niet weer te gebruiken. De doeken zijn dan ook vervangen. Het resultaat is top.

Directiekamer, een kamer met een bijzonder verhaal. De voormalige directiekamer bevindt zich boven de derde poort. Er zijn vele directeuren geweest in de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring van Leeuwarden. Er waren twee directeuren die veel informatie hebben achtergelaten, zij beschreven vele verhalen die erg waardevol zijn voor de geschiedenis van dit bijzondere gebouw "De Blokhuispoort" Wij vermelden directeur A.B.R. Jansen 1919 t/m 1945 en directeur H. Born 1943 t/m 1961