· 

MAAND VAN DE GESCHIEDENIS

maand van de geschiedenis

Opstand tegen het militarisme. Dienstweigeraar achter Tralies. Stephan Kraan zat twaalf maanden in het Huis van Bewaring gevangen als totaal-dienstweigeraar. In 1981 moet Stephan Kraan als totaal-dienstweigeraar 12 maanden de gevangenis in. Stephan vertelt zijn verhaal in de directiekamer van DeBlokhuisPoort.

Dienstweigeraar achter Tralies. Stephan Kraan zat twaalf maanden in het Huis van Bewaring gevangen als totaal-dienstweigeraar. In 1981 moet Stephan Kraan als totaal-dienst weigeraar 12 maanden de gevangenis in. Stephan vertelt zijn verhaal in de directiekamer van DeBlokhuisPoort.

 

Nederland kende bijna 200 jaar de militaire dienstplicht. In 1810 voerden Franse bezetters onder Lodewijk Napoleon deze in. Dienstweigeraars waren er altijd, soms vanuit christelijke soms vanuit politieke motieven. Zij gingen allen de gevangenis in.

 

Praktische informatie

1 t/m/ 31 oktober, 13.30-17.00 uur

Bezoekadres (op afspraak): Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, Directiekamer G1.06 1e etage 3e poort, 8911 LJ Leeuwarden

Toegang: € 10,00 per persoon (maximaal 10 personen per groep).

Dienstweigeraar achter Tralies duurt minimaal 2 uur en loopt meestal wat uit. Minimumleeftijd 16 jaar, spreektaal is Nederlands.

VIP-arrangement oktober 2018: Zaterdag 15.30 uur, zondag 15.30 uur

Hier reserveren of via de telefoon: 0629975022 Secretariaat Stichting Blokhuispoort

Reactie schrijven

Commentaren: 0