· 

Online Exposities

De online exposities worden regelmatig aangevuld.

 

Gevangen in Glas

Tussen 1880 en 1935 werden gevangenen gefotografeerd met de Richard Maddox methode. In 1871 vond de Engelse arts Richard Maddox een droge methode uit, de zilvergelatine druk. 

 

Gevangen in Friesland

Gevangen in Friesland Online expositie. Friesland sluit ook zijn misdadigers op en door de eeuwen heen is dat op verschillende manieren ten uitvoer gebracht. In kerkers, burchten, kastelen, blokhuizen en gevangenissen.

 

Korps  Gestichtswacht

Het Korps Gestichtswacht voert vanaf 1942 beveiligingstaken uit  in de Nederlandse gevangenissen, ziekenhuizen en in de Rijksasiels voor Psychopaten. De Gestichtswachter wordt ook regelmatig ingezet bij gedetineerden transport.

De Exposities

Reactie schrijven

Commentaren: 0