· 

Directiekamer

Directiekamer DeBlokhuispoort

Nieuwe gordijnen voor de directiekamer. Mooie aankleding voor de oude directiekamer, een goede investering. De zon komt al om een hoekje en dan loopt de temperatuur al behoorlijk op in de kamer. Tijdens onze V.I.P. arrangementen is de zon niet prettig, de presentatie wordt door het zonlicht slecht zichtbaar. De deelnemers keken voorheen in het felle licht van de zon. De nieuwe gordijnen zijn een aanwinst en door donaties die wij krijgen van particulieren kunnen wij blijven investeren. Het volgende project is nieuwe vloerbedekking, die na ruim 20 jaar wel aan vernieuwing toe is. Zo kunnen wij onze gasten weer netjes ontvangen in een historische kamer.

Directiekamer, een kamer met een bijzonder verhaal. 'Kraaienest'. Niet zoals men zich bij dit oude met torens gekroonde bolwerk wellicht zou denken, ergens op een torentrans, maar een fraaie vergaderzaal die eens Directeur Kraaij als kamer diende.

 

De voormalige directiekamer bevindt zich boven de derde poort. De ruimte besloeg oorspronkelijk de volledige breedte van het bouwdeel, maar werd reeds voor 1888 door middel van een gang van de oostgevel afgesloten. De rechthoekige ruimte meet ongeveer 5,1 bij 6,7 meter en is gelegen achter het drielicht boven de derde poort op de grote luchtplaats.