· 

Persbericht

Persbericht H-Vleugel DeBlokhuisPoort
H-Vleugel DeBlokhuisPoort Leeuwarden (foto J.v.Dalen)

Stichting Blokhuispoort gaat de cel in

Het verhaal van DeBlokhuisPoort wordt nu ook gepromoot vanuit een voormalige cel

 

Leeuwarden 5 september 2019: Het bestuur van Stichting Blokhuispoort maakt vandaag bekend dat cel 003 op de H-vleugel in het cultureel bedrijvencentrum DeBlokhuisPoort in Leeuwarden toegewezen is aan Stichting Blokhuispoort om het verhaal van DeBlokhuisPoort te promoten. 

 

Met deze cel worden de bezoekers van de H-vleugel beter geïnformeerd over de activiteiten van Stichting Blokhuispoort. In de historische directeurskamer worden V.I.P. arrangementen georganiseerd door Stichting Blokhuispoort. Buiten deze V.I.P. arrangementen om zal ook de directeurskamer op vaste tijden open worden gesteld voor bezoekers. De bezoeker krijgt dan een kijkje in de wereld van een gevangenisdirecteur. 

 

Het doel van Stichting Blokhuispoort is “Het verhaal van DeBlokhuisPoort” door te geven zodat het niet mag worden vergeten wat er in deze voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring heeft afgespeeld. Het verhaal van DeBlokhuisPoort begint al in1499 met een Blokhuis (Blockhuys). Door de jaren heen werd er een Huis van Opsluiting en Tuchtiging, de Bijzondere Strafgevangenis en een Huis van Bewaring gebouwd op de gronden van het oude blokhuis gelegen aan het Blokhuisplein en de Keizersgracht in Leeuwarden.

 

Stichting Blokhuispoort, blokhuispoort.nl