Mini expositie

Bezoek de mini expositie in cel 003, thema "Arbeid in de gevangenis".  De cel 003 bevindt zich in het cellenblok H-vleugel van de Blokhuispoort in Leeuwarden.

 

De mini expositie is te zien van januari t/m maart 2020. De vrijwilligers van Museum Blokhuispoort zullen aanwezig zijn in cel 003.

 

De openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 14:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

 

Arbeid in de gevangenis.

Alle gedetineerden komen in principe in aanmerking voor arbeid, zowel in een Huis van Bewaring als in de Gevangenis. In de gevangenis zijn gedetineerden verplicht de opgedragen arbeid uit te voeren, in een huis van bewaring is arbeid niet verplicht.

 

Er worden verschillende soorten werkzaamheden aangeboden, zoals; werk in de keuken, werkzalen, huishoudelijk dienst of werken buiten de gevangenis. De gevangenen krijgen een kleine vergoeding voor hun werkzaamheden, die ze kunnen besteden aan boodschappen.