· 

Nieuw boek: Gerrit Fokkema

Herinneringen van Gerrit Fokkema aan de spectaculaire ontsnapping uit het Huis van Bewaring in Leeuwarden op 8 december 1944.

 

Het eerste exemplaar van het boekje, De laatste getuige van “De Overval” is overhandigd aan mevr. Fokkema, de weduwe van Gerrit Fokkema. Gerrit heeft vele jaren het beroemde verhaal van de bevrijdingsactie op de Leeuwarder gevangenis verteld. Sylvia Beers van Stichting Blokhuispoort heeft Gerrits verhaal vastgelegd en samen met Chris Elsinga van bureau Terp10 een prachtig boekwerk ontwikkeld. Een collectors-item, rijk gevuld met foto’s en het verhaal achter de schermen van de Overval.

 

Het boekje is vanwege het coronavirus alleen te verkrijgen via de webshop op www.blokhuispoort.nl. Wanneer Museum Blokhuispoort, (cel 003) H-vleugel van de Blokhuispoort, weer open kan worden gesteld voor het publiek, zal het boekje ook daar te verkrijgen zijn.