· 

Nieuw V.I.P. arrangement

8 december 1944. Van alle verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog noemde Lou de Jong de kraak van de Leeuwarder gevangenis een van de belangrijkste pronkstukken.

 

Zonder ook maar een schot te lossen hebben 26 verzetshelden 51 executiegevaarlijke gevangenen uit het huis van bewaring gehaald. Moeder en dochter Jongbloed zijn bevrijd op 8 december 1944 uit het cellenblok van Huis van Bewaring te Leeuwarden.

8 december 1944  speelt zich voor het grootste gedeelte af in de oude directiekamer. De Tour doe je met maximaal 10 deelnemers. Wij nemen je mee naar december 1944 Nederland was in oorlog met Duitsland en vele verzetsstrijders werden gevangen gezet in Huizen van Bewaring.

 

Wij nodigen je uit in de historische directiekamer van de Bijzondere Strafgevangenis waar wij het verhaal over 8 december 1944  in woord en beeld vertellen. Wij nemen je ook mee naar de hotspots van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring.