VIP Tour 8 dec 1944

8 december 1944. Van alle verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog noemde Lou de Jong de kraak van de Leeuwarder gevangenis een van de belangrijkste pronkstukken.  Zonder ook maar een schot te lossen hebben 26 verzetshelden 51 gevangenen uit het huis van bewaring gehaald.  Rik Jongbloed vertelt het verhaal hoe zijn moeder en zijn oma op 8 december 1944 zijn bevrijd.  De Tour is op de vrijdagmiddag  17 september te reserveren en begint om 14:00 uur.  Perfect familie-uitje, van min 5 tot max 10 personen.

Enige reacties

  • Een adembenemend verhaal.
  • Wat een tijd was dat, je kon niemand vertrouwen en voor dat je het wist werd je verraden.
  • Na het verhaal weet je weer hoe belangrijk je vrijheid is in Nederland.
  • Na 75 jaar is het nog steeds actueel en dat het gevaar nog altijd op de loer ligt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0