Triceratops-skelet

Triceratops

Van 11 juli tot 21 augustus 2024 is in DeBlokhuispoort in Leeuwarden een Triceratops-skelet te zien. Miljoenen jaren terug zwierf deze nog rond in Wyoming, VS, totdat het Naturalis Biodiversity Center tien jaar geleden een bijzondere ontdekking deed: een kudde van vijf Triceratopsen.

 

In het pop-upmuseum in DeBlokhuispoort kun je de prehistorische reus bewonderen. Je volgt het traject van ontdekking en opgraving tot onderzoek en de uiteindelijke tentoonstelling. Je leert er alles over de Triceratops: waarom had deze dinosaurus een snavel, en wat was de functie van het nekschild en de drie hoorns op zijn kop? Met hulp van dino-experts van Naturalis en het Natuurmuseum Fryslân kom je allerlei feiten te weten en kun je beelden van de opgravingen zien.

 

Deze zomer gaan de dino's 'on tour' en in vijf steden, waaronder Leeuwarden, zal een Triceratops tentoongesteld worden. Het Natuurmuseum Fryslân en dbieb presenteren een uitgebreid zomerprogramma met een pop-up museum, een interactieve route, een diepgaande expositie en diverse activiteiten. Toegangstickets met tijdslot zijn  gratis te boeken via natuurmuseumfryslân.nl of dbieb.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0