Cultureel bedrijvencentrum "DeBlokhuisPoort"


Cultureel bedrijvencentrum

De geschiedenis van het cultureel bedrijvencentrum "DeBlokhuisPoort", dit bedrijvencentrum staat in het centrum van Leeuwarden. Het voormalige huis van bewaring "DeBlokhuisPoort" herbergt creatieve bedrijven. Het woord 'cultuur' wordt ook wel gebruikt om gewoonten aan te duiden; zo kan men spreken van een bedrijfscultuur in een organisatie of een overlegcultuur op een kantoor. 

 

Nieuwe eigenaar van "DeBlokhuisPoort"

Met de verhuizing van de penitentiaire inrichting is het rijksmonument "DeBlokhuisPoort" in 2008 leeg komen te staan. Het grote gebouw (circa 16.000 m2) wachtte op een nieuwe bestemming, in oktober 2014 neemt de gemeente Leeuwarden "DeBlokhuisPoort" over van het rijk voor het symbolische bedrag van 1 euro. Het voormalige Huis van Bewaring werd daarna meteen doorverkocht aan Stichting BOEi, Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel erfgoed. 

 

Pioniers van het cultureel bedrijvencentrum

De eerste ondernemers van het Cultureel bedrijvencentrum "DeBlokhuisPoort". Zij maken nu ook deel uit van de geschiedenis over de Blokhuispoort.  

Schrijf ook mee en maak geschiedenis

Schrijf ook mee en maak ook geschiedenis. Deel je eigen verhaal met ons over de voormalige gevangenis van Leeuwarden "DeBlokhuisPoort". Heb jij een leuk verhaal dat betrekking heeft op "DeBlokhuisPoort" dat geschiedenis moet maken, stuur dan je verhaal in.

 

Heb je ook nog afbeeldingen dan plaatsen wij die er bij.  Lees eerst wel even de spelregels voor het meeschrijven op deze pagina.  De ingestuurde verhalen kunt u lezen op:  Schrijf ook mee!

De geschiedenis en de toekomst van "DeBlokhuisPoort"

Een vierdelige serie over "DeBlokhuisPoort" door Heit & Mem Media uitgezonden door GPTV. 

De Blokhuispoort Afl. 01 - De Geschiedenis
De Blokhuispoort Afl. 01 - De Geschiedenis
Blokhuispoort Afl. 3 - Cultureel Bedrijven Centrum
Blokhuispoort Afl. 3 - Cultureel Bedrijven Centrum
De Blokhuispoort Afl.02 De laatste gevangenen
De Blokhuispoort Afl.02 De laatste gevangenen
Blokhuispoort Afl 4 - De Toekomstplannen
Blokhuispoort Afl 4 - De Toekomstplannen