Verbouwing 2018


DeBlokhuisPoort in Leeuwarden is nog niet helemaal af. Toch ligt de bouw stil. Dat zorgt voor politieke onrust, maar volgens eigenaar Boei is dat onnodig. De verbouwing van DeBlokhuisPoort in Leeuwarden had volgens de planning eind 2017 klaar moeten zijn. Speciaal om het zenuwcentrum van de Culturele Hoofdstad in 2018 te vrijwaren van bouwwerkzaamheden. ,,Dat is niet gelukt’’, zegt Arno Boon van Boei, eigenaar van het gebouw. ,,Ik had het graag anders gehad, maar het is 24 januari geworden.

Dossier Blokhuispoort

De Leeuwarder Courant heeft een dossier aangelegd over de verbouwing "DeBlokhuisPoort"

BOEi houdt tekort op Blokhuispoort-project

10 juli 2018. Voor renovatie van de Blokhuispoort komt geen extra toelage uit de provinciekas. Een gemeentelijk verzoek is dinsdag door gedeputeerde staten verworpen.

BOEi: Leeuwarden zoekt oplossing Blokhuispoort

31 maart 2018. Leeuwarden gaat aan het werk om de resterende 2,7 miljoen bij elkaar te sprokkelen om de verbouwing van de Blokhuispoort af te maken.

Burgemeester vroeg commissaris geen extra geld voor Blokhuispoort

28 maart 2018. Door de burgemeester van Leeuwarden is geen geld gevraagd voor de Blokhuispoort en door de commissaris van de koning is niets toegezegd.

De Blokhuispoort: hoe het mooiste project ontspoorde

28 maart 2018. Een kostenraming en een plattegrond, veel meer was er niet toen Arno Boon, directeur van BOEi, zijn handtekening zette onder de aankoop van de Blokhuispoort. Nu kijkt hij in een miljoenengat. Een geëmotioneerd gesprek over hoe het hem ontkwam, de politieke mangel en idealisme.

Helft tekort Blokhuispoort gedicht

27 maart 2018. Voor het afbouwen van de Blokhuispoort is nog 2,7 miljoen euro nodig. Eigenaar BOEi vraag steun van overheden bij het vinden van financiering.

Raad Leeuwarden toch in openbaar bijgepraat over Blokhuispoort

27 maart 2018. Eerst zou het geheim zijn, nu is de pers welkom: de Leeuwarder raad wordt dinsdag door eigenaar BOEi bijgepraat over de stilgelegde verbouwing van de Blokhuispoort.

Gat Blokhuispoort is deels gedicht

24 maart 2018. Het rijk steekt nog eens 620.000 euro aan subsidie in de verbouwing van de Blokhuispoort in Leeuwarden. Dat zegt directeur Arno Boon van ontwikkelaar BOEi.

Een 'leven lang leren' in dbieb

24 maart 2018. Het Blokhuisplein en de nieuwe bibliotheek enkele tientallen meters verderop, dbieb, werden vrijdagmiddag geopend. Het wordt wel wat met Leeuwarden.

Raad wordt alweer in geheim bijgepraat over Blokhuispoort

17 maart 2018. Ontwikkelaar BOEi wil de Leeuwarder raad in het geheim bijpraten over de herontwikkeling van de Blokhuispoort. Tot ergernis van sommige raadsleden.

Analyse: Hoe verder met de Blokhuispoort?

10 maart 2018. Een zeer uitdagend project, zo noemt BOEi de verbouwing van de Blokhuispoort. De ontwikkelaar is niet de eerste die zich vertilt aan zo’n complexe klus.

Analyse: Hierom kreeg Deinum een motie van afkeuring aan zijn broek  9 maart 2018. De Blokhuispoort is bijna af en Leeuwarden loopt formeel geen risico bij het voltooien van de gestaakte verbouwing. Toch kreeg wethouder Henk Deinum een motie van afkeuring. Waarom?

Oppositie: motie van afkeuring voor wethouder om Blokhuispoort

7 maart 2018. LEEUWARDEN Vijf oppositiepartijen hebben woensdag een motie van afkeuring ingediend tegen PvdA-wethouder Henk Deinum. Ze vinden dat hij hen niet actief en correct heeft geïnformeerd rond de tekorten bij De Blokhuispoort.

BOEi vroeg om voorschot voor Blokhuispoort, debat op scherp

7 maart 2018. BOEi, de ontwikkelaar van de Blokhuispoort, heeft op 28 september bij gedeputeerde Sander de Rouwe aangeklopt met een verzoek voor een ‘voorschot’.

Lijst058 doet WOB-verzoek over verslagen Blokhuispoort

6 maart 2018. Lijst058 wil de verslagen van de Stuurgroep Blokhuispoort op tafel hebben. De partij heeft bij de gemeente Leeuwarden een WOB-verzoek ingediend om ze in te kunnen zien.

Analyse: Druk blijft op de ketel van de Blokhuispoort

24 februari 2018. Goed, de cijfertjes zijn bekend. Maar de Leeuwarder raad wil nog van wethouder Henk Deinum weten waarom hij pas nu helderheid gaf over de tekorten bij de Blokhuispoort.

Verbouwing Blokhuispoort miljoenen duurder

23 februari 2018. De stilgelegde verbouwing van de Blokhuispoort heeft nu al 4,4 miljoen euro extra gekost. Om de klus af te maken is nog eens 1,2 miljoen euro nodig.

Verbouwing Blokhuispoort pakt miljoenen duurder uit

22 februari 2018. De verbouwing van de Blokhuispoort heeft nu al 4,4 miljoen extra gekost. Om de stilgelegde klus af te krijgen is zeker nog 1,2 miljoen euro nodig.

Raad Leeuwarden vol vragen over Blokhuispoort

19 februari 2018. De provinciale bijdrage aan de verbouwing van de Blokhuispoort was met 7,8 miljoen euro een stuk lager dan de begrote 9 miljoen. De gemeente Leeuwarden wist dit maar verzuimde de raad hierover te informeren.

Verbouw Blokhuispoort ligt stil tot na cultuurjaar 2018

10 februari 2018. De Blokhuispoort in Leeuwarden is nog niet helemaal af. Toch ligt de bouw stil. Dat zorgt voor politieke onrust, maar volgens eigenaar Boei is dat onnodig.