E-Books Stichting Blokhuispoort


Een e-boek (of e-book) is een verzamelnaam voor digitale documenten die weergegeven kunnen worden op een e-reader evenals op beeldschermen van computers en smartphones.

Het gaat hierbij zowel om teksten die eerder (of tegelijkertijd) verschenen zijn op papier, dus als conventioneel boek, als om teksten die uitsluitend voor digitaal gebruik geschreven zijn.  

Bron: wikipedia

De E-books zijn mogelijk gemaakt door Stichting Blokhuispoort. Deze E-Books kunnen wij aanbieden omdat de lezers een donatie geven. Ondersteun ons via een online donatie, uw donatie kunt u opgeven bij de belastingdienst.  Stichting Blokhuispoort heeft de Culturele ANBI status

E-Book Tweemaal Levenslang door H.S. Born

In de jaren 1992 tot en met 2000 verschenen in het P.O.V. Justitia-blad NORMAAL regelmatig de verhalen “Tweemaal Levenslang” geschreven door de heer H.S. Born, oud-directeur van de Blokhuispoort. Hij vertelt hierin over de tijd dat hij hier werkzaam was. Dat de verhalen nog steeds aanspreekt, blijkt wel uit de belangstelling. Ik hoop u hiermee veel leesplezier te hebben gegeven.   

2x levenslang

E-Book met 31 pagina's

€ 2,50


E-Book De Cipier vertelt

Verhalen van De Cipier uit het Huis van Bewaring “De Blokhuispoort”. Een gevangenbewaarder of cipier is een functionaris binnen het gevangenis wezen. Verschillende namen zijn er voor de cipier, gevangen bewaker, bewaker, Penitentiair Inrichting werker, PIW er. Een Gevangenis bewaker is iemand die werkzaam is bij een van de penitentiaire instellingen in Nederland. (DJI).   

De Cipier vertelt

€ 2,50E-Book Middeleeuwse straffen

Gevangenisstraf was in de zeventiende eeuw nog een geheel nieuwe sanctie. Vóór die tijd werd deze straf als een tijdelijke maatregel in afwachting van berechting gezien. Langdurige gevangenisstraf kostte de overheid simpelweg veel te veel geld. De meeste straffen werden in de zeventiende eeuw echter in het openbaar uitgevoerd. Ze dienden als waarschuwing.

Middeleeuwsestraffen

E-Book met 14 pagina's.

€ 2,50Survival Team Blokhuispoort

Survival Team Blokhuispoort. De boys van "De Blokhuispoort", survival in de Hooge Veenen Belgische Ardennen. De boys van de Blokhuispoort waren al vanaf 1991 te vinden in de wildernis van de ongerepte natuur van de Hooge Veenen in de Belgische Ardennen. 

Survival Team BHP

E-Book met 25 pagina's.

€ 2,50IJje Wijkstra en Durk Tabak

IJje Wijkstra. Op 18 januari 1929 wacht Wijkstra de veldwachters op met een karabijn.  

 

Durk Tabak. Durk is een tweevoudig moordenaar en kunstenaar. In 1930 werd Tabak veroordeeld tot 15 jaar cel.

IJje Wijkstra Durk Tabak

E-book met 

€ 2,50


Boeken - Blokhuispoort

Ruim duizend A4 tekst omvat de website blokhuispoort.nl en deze teksten zijn in zes boeken ondergebracht. Deze boeken worden jaarlijks voorzien van een update. Deze boeken worden aangeboden aan de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Gevangenismuseum.  Er worden maar een beperkt aantal boeken beschikbaar gesteld.  Belangstellenden kunnen contant opnemen via: info@blokhuispoort.com

 

E-boek Beruchte inmates
E-boek Beruchte inmates
E-boek Blokhuis Leeuwarden
E-boek Blokhuis Leeuwarden
E-boek  Huis van Opsluiting en Tuchtiging
E-boek Huis van Opsluiting en Tuchtiging

E-boek Strafgevangenis Huis van Bewaring
E-boek Strafgevangenis Huis van Bewaring
E-boek Huis van Bewaring
E-boek Huis van Bewaring
E-boek Cultureel bedrijvencentrum
E-boek Cultureel bedrijvencentrum