DE LAATSTE GETUIGE VAN ‘DE OVERVAL’

De laatste getuige van de overval Gerrit Fokkema

Boek: De laatste getuige van "De Overval"

Herinneringen van Gerrit Fokkema aan de spectaculaire ontsnapping uit het Huis van Bewaring in Leeuwarden op 8 december 1944


PERSBERICHT

DE LAATSTE GETUIGE VAN “DE OVERVAL"

Herinneringen van Gerrit Fokkema aan de spectaculaire ontsnapping uit het Huis van Bewaring in Leeuwarden op 8 december 1944. Het eerste exemplaar van het boekje, De laatste getuige van “De Overval” is overhandigd aan mevr. Fokkema, de weduwe van Gerrit Fokkema. Gerrit heeft vele jaren het beroemde verhaal van de bevrijdingsactie op de Leeuwarder gevangenis verteld. Sylvia Beers van Stichting Blokhuispoort heeft Gerrits verhaal vastgelegd en samen met Chris Elsinga van bureau Terp10 een prachtig boekwerk ontwikkeld. Een collectors-item, rijk gevuld met foto’s en het verhaal achter de schermen van de Overval.

 

Het boekje is te verkrijgen via de webshop op www.blokhuispoort.nl en in cel 003 H-vleugel van de Blokhuispoort, tijdens openingstijden op de woensdag en zaterdagmiddag. Het boekje "De laatste getuige van de Overval met of zonder DvD "De Overval" kunt u hier bestellen en betalen via de webshop. Het gewenste artikel kunt u bestellen en betalen via de knop Toevoegen aan winkelmand.


Boek: De laatste getuige van "De Overval"

Herinneringen van Gerrit Fokkema aan de spectaculaire ontsnapping uit het Huis van Bewaring in Leeuwarden op 8 december 1944. 

 

Prijs incl. verzendkosten.

Artikel wordt thuis bezorgd door PostNL

€ 12,50

  • Beschikbaar

Boek en DvD

Boek: De laatste getuige van "De Overval". Herinneringen van Gerrit Fokkema aan de spectaculaire ontsnapping uit het Huis van Bewaring in Leeuwarden op 8 december 1944. 

 

Dvd: "De Overval" 8 dec 1944 Huis van Bewaring Leeuwarden

 

Prijs incl. verzendkosten.

Dit artikel wordt thuis bezorgd door PostNL

€ 25,00

  • Beschikbaar

Gerrit Fokkema

De heer Gerrit Fokkema is een integer en bescheiden mens die met zijn vertellingen, onbedoeld en vooral bij de jeugd, een zeker heldendom oproept. Hij straalt echter uit dat zijn eigen herinneringen ondergeschikt zijn aan de mensen die hem bevrijd hebben, dezen hiervoor wil eren en er tevens zorg voor wil dragen dat wat hem en anderen is overkomen niet nogmaals geschiedt. Om dit alles voor de toekomst te kunnen bewaren zijn zijn herinneringen op alle mogelijke manieren vastgelegd. De nu door hem geopende, zeer fraai en bescheiden ingerichte cel, waarin hij destijds verbleef, mag wel als de kroon op zijn jarenlange vertelarbeid worden gezien.