Donatie Stichting Blokhuispoort

Donatie Stichting Blokhuispoort

Stichting Blokhuispoort bewaart, vertelt en toont de ruim 500-jarige geschiedenis van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en het Huis van Bewaring Leeuwarden. Met uw bijdrage steunt u onze activiteiten. Wij bewaren ook de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland, het Korps gestichtswacht en gevangenen op de glasplaat.

De Stichting Blokhuispoort draait geheel op vrijwilligers en wij ontvangen geen subsidies.  


Ondersteun ons en doneer!

Help mee het verhaal van DeBlokhuisPoort te vertellen.  Stichting Blokhuispoort bestaat uitsluitend uit vrijwilligers die hun diensten gratis en enthousiast beschikbaar stellen. 

Doneren via de bank

Bank IBAN: NL78RABO0151896577

BIC: RABONL2U  T.n.v. Stichting Blokhuispoort  

KvK nummer:  01160755 Leeuwarden 

Culturele ANBI:  821120049

  • Uw donatie is volledig aftrekbaar voor de belasting.
  • Stichting Blokhuispoort heeft de status van Culturele ANBI. 
Donatie museum blokhuispoort


Online doneren via Geef.nlWord Sponsor van Stichting Blokhuispoort

Wij waarderen onze sponsoren enorm en zetten hen regelmatig in het zonnetje in ons netwerk. Met uw steun kunnen wij de geschiedenis van de voormalige gevangenis onderzoeken, bewaren en doorvertellen. Word ook sponsor van Stichting- Museum Blokhuispoort.  lees meer


Donatie artikelen

Wij verzamelen ook artikelen voor het archief, donaties worden met zorg bewaard en eventueel in een minitentoonstelling getoont aan onze bezoekers .


Ontvangen in 2022

Sleutelkastje met prikkloksleutel. Op bepaalde punten in het gebouw hing een kastje aan de muur met daarin een sleutel die je in de klok kon steken en een keer omdraaien. Ieder sleuteltje heeft een uniek nummer en zo kon er men controleren op welk tijdstip een bewaker op een bepaald punt in het gebouw was.  De heer J. Vellinga schonk dit kastje aan het museum in februari 2022.


Cadeautjes

Cadeautjes, omdat het kan. Dertien E-books geven wij u gratis! Meer dan duizend A4 tekst is verdeeld over dertien E-books. Unieke en bijzondere verhalen die door de jaren heen zijn verzameld over de geschiedenis van de voormalige gevangenis en de gevangenen. E-books