Museum Blokhuispoort

Museum Blokhuispoort · 10 februari 2019
Onze online exposities worden regelmatig aangevuld, heb jij ze al eens bezocht? Gevangen in Friesland, Gevangen in Glas en het Korps Gestichtswacht.

Museum Blokhuispoort · 13 december 2018
Aangekocht 1 gulden Huis van reclusie en tuchtiging December 2018 Gevangenisgeld Leeuwarden Betaalpenningen die speciaal gemaakt werden voor gebruik binnen gestichten, werkhuizen en gevangenissen worden gevangenisgeld genoemd. Gevangenisgeld was in Nederland in gebruik in de 19e eeuw.

Museum Blokhuispoort · 31 juli 2018
De directeur houdt toezicht op de luchtplaats. Directeur A.B.R. Jansen Een bijzondere man in een bijzondere strafgevangenis Leeuwarden.

Museum Blokhuispoort · 27 mei 2018
De prikklok die werd gebruikt tijdens nachtdiensten in de gevangenissen. Weer een mooie aanwinst voor Museum Blokhuispoort.

Museum Blokhuispoort · 25 maart 2018
Nieuwe aanwinst zeer zeldzame munt, 25 cent muntstuk van de Bijzondere Strafgevangenis Leeuwarden aangekocht. De munt..

Museum Blokhuispoort · 15 januari 2018
Op 15-01-2018 is een zeer zeldzaam 5 cent muntstuk van de Strafgevangenis Leeuwarden aangekocht. Het muntstuk werd aangeboden op marktplaats.

Museum Blokhuispoort · 30 november 2017
Maquette "DeBlokhuisPoort" op reis. De maquette is ondergebracht in de personeelsgang van "PI Leeuwarden" voorheen "De Marwei", de maquette is een mooie plek om oude verhalen over "DeBlokhuisPoort" door te geven".

Museum Blokhuispoort · 12 november 2017
Webshop Museum Blokhuispoort Nu ook betalen met iDEAL en PAYPAL. Dvd "de Overval" inclusief boekje G.Fokkema, Stephan Kraan "Totaalweigeraar" en Dickensville Blokhuispoort en vele E-books

Museum Blokhuispoort · 31 oktober 2017
Collectie en inventaris even verhuizen. De maquette Blokhuispoort elders ondergebracht. Ieder museum is bezig met het ontzamelen. Opbouw en het ontmantelen van een museum.

Museum Blokhuispoort · 07 oktober 2017
Schrijf jij ook mee. Deel je verhaal met ons over de voormalige gevangenis van Leeuwarden "De Blokhuispoort". Heb jij een verhaal dat betrekking heeft op "De Blokhuispoort" dat geschiedenis moet maken, stuur dan jouw verhaal in.

Meer weergeven