Review


Beste bezoeker van DeBlokhuisPoort, enige tijd geleden heb je kennis kunnen maken met de vrijwilligers van museum Blokhuispoort.  Dit kan zijn via onze V.I.P. arrangementen of in de wandelgangen van DeBlokhuisPoort. Klantbeoordelingen zijn belangrijk. Wij hopen dat je tevreden bent met onze manier van werken en zijn benieuwd naar je bevindingen. Dankzij je feedback kunnen wij onze dienstverlening eventueel verbeteren. Alvast bedankt voor de moeite om een review te schrijven en als dank gratis E-books.

 

Gratis E-book. Dertien E-books worden  als cadeau beschikbaar gesteld. Meer dan duizend A4 tekst is verdeeld over dertien E-books. Unieke en bijzondere verhalen die door de jaren heen zijn verzameld over de geschiedenis van de voormalige gevangenis en Huis van Bewaring Leeuwarden.  E-Books


Schrijf een review

Commentaren: 40
  • #40

    Irene wiepjes (vrijdag, 16 september 2022 11:20)

    15 september een super interessante rondleiding gehad van Harry die heel levendig verteld en veel interessante verhalen weet te vertellen over wat er allemaal gebeurd is in de gevangenis. Zeker aan te raden!!

  • #39

    Jeroen en Anja (maandag, 12 september 2022 20:23)

    Donderdagmiddag 8 september 14:30
    Met veel nieuwsgierigheid en interesse zijn wij aan de rondleiding begonnen! Wij hebben de rondleiding van een zeer deskundige betrokken en enthousiaste gids gehad. De rondleiding duurde ruim 2 uur, waarin de tijd voorbijvloog. En wij veel gehoord en gezien hebben. Deze gids weet veel te vertellen, daarbij ook persoonlijke verhalen van de gevangenen. Complimenten voor deze gids en voor alle mensen die het mogelijk maken dat wij de gevangenis hebben mogen zien en een stukje historie hiervan hebben ervaren.

  • #38

    Ailko en Greta Draaijer (zondag, 11 september 2022 18:02)

    Geweldige rondleiding gehad van de heer de Vries.
    Hij verteld erg boeiend weet veel te vertellen
    Mooi inkijkje in het vroegere gevangeniswezen

  • #37

    Jenny (zaterdag, 27 augustus 2022 18:57)

    Een interessante rondleiding gehad van meneer de Vries, die op een bevlogen manier je mee neemt in de wereld van het gevangeniswezen. Vooral het verhaal van "De Overval" was indrukwekkend. Ondanks dat we aanvankelijk met 4 personen waren, ging de rondleiding toch door en kijk, spontaan kwamen er toch nog een aantal bij. Dit mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan Leeuwarden, ook al vanwege de architectuur. Dus: een aanrader!

  • #36

    Jozef en Marianne Debreczeny (zaterdag, 30 juli 2022 09:19)

    Het was een bijzondere en interessante rondleiding die wij samen met de Hr. M de Vries hebben gemaak, en hebben er zeer van genoten.

  • #35

    Kees en Jacqueline Poldermans (vrijdag, 29 juli 2022 20:40)

    We hebben een hele fijne rondleiding gehad, waarbij de gids ons 2 uur lang heel erg kon boeien. Hij zorgde dat er steeds interactie was tussen hem en de groep. Superervaring en we hebben de blokhuispoort op een hele fijne manier intens beleefd. Top.

  • #34

    Heidi Cauwels (vrijdag, 29 juli 2022 20:18)

    Donderdag 28 juli voor de eerste keer een gevangenis vanbinnen gezien met de fantastische gids Harry. Hij nam ons echt mee in zijn verhalen en we konden ervaren wat gevangenen meemaakten. De 2 uur durende rondleiding was voorbijgevlogen. Hartelijk dank voor die interessante namiddag!

  • #33

    Janny Callenbach (woensdag, 27 juli 2022 22:47)

    Op 15 juli een geweldige middag gehad met familie. De rondleiding was heel boeiend, veel gezien en gehoord. Jammer dat er door de lengte (twee uur) geen gelegenheid meer was om de winkeltjes te bezoeken, die waren inmiddels gesloten. Gezellig geborreld in café de Bak en daarna heerlijk gegeten in het Proefverlof. Alles bij elkaar een bijzonder geslaagde middag, waarna iedereen tevreden in de auto stapte om naar huis te gaan. Ze hadden de anderhalf uur durende rit er graag voor over.

  • #32

    Monica (zondag, 24 juli 2022 21:52)

    Donderdag 21 juli een zeer interessante rondleiding gehad van Harrie.
    Hij weet je veel te vertellen over de Blokhuispoort en zijn geschiedenis.
    Hij laat iedereen voelen en beleven wat de gedetineerden ook beleefd hebben.
    Dank je wel.

  • #31

    Maaike (zaterdag, 23 juli 2022 22:06)

    Wij hoorden van museum Blokhuis poort van een vriendin. Het was een super leuke ervaring om dit historische gebouw te leren kennen met Martin onze gids. Een echte aanrader voor alle leeftijden!

  • #30

    Filip Audenaert (zondag, 17 juli 2022 09:41)

    Het was een fascinerende rondleiding over een aspect van de samenleving waar je normaal gezien niet mee in aanraking komt. Héél indrukwekkend. Als je dan begeleid wordt door een gids die heel veel over het onderwerp kan vertellen en dit op een uiterst boeiende manier weet te brengen, dan is het plaatje compleet! Zeker een aanrader!

  • #29

    Fam. Heinen (donderdag, 30 juni 2022 23:53)

    Donderdag 30 juni 2022 hebben wij een vip rondleiding gekregen van Harry.
    Harry, bij deze willen wij jou vriendelijk bedanken voor alle gesprekken en de informatie die je met ons hebt gedeeld. Wat ons bij zal blijven is dat je ons deze rondleiding hebt laten ervaren en hebt laten voelen. Door de rust, kalmte en al je kennis is dit zeer zeker gelukt. Heel fijn dat je iedereen betrekt in je verhaal en mensen laat nadenken waardoor je leuke conversaties krijgt.
    Harry, heel erg bedankt, wij hebben genoten van je rondleiding.

    Met vriendelijke groet,
    Fam. Heinen

  • #28

    Harke Winter (donderdag, 30 juni 2022 21:04)

    Ik ben verhalenverteller van het vertelcollectief "Kom op Verhoal", van de Stichting Mien Westerkwartier. Wij hebben als collectief een aantal malen een vertelvoorstelling gedaan over IJje Wijkstra, destijds gevangene in de Blokhuispoort.
    In die voorstelling speel ik de rol van bewaker van IJje in de Blokhuispoort. Om eens te kijken hoe het er (nu) uitziet in de Blokhuispoort had ik me aangemeld voor een rondleiding van één uur. Al met al duurde de rondleiding twee uur, maar met Harrie is dat geen straf.
    Hij heeft ons veel vertrekken laten zien, zodat we een goede indruk kregen hoe het er in de Blokhuispoort vroeger aan toeging.
    Tijdens een korte pauze in de directeurskamer stond ik plotseling oog in oog met IJje.!
    Al met al was het een hele leuke ervaring om samen met Harrie door de Blokhuispoort te lopen en de (bijzondere) verhalen te horen.
    Harke Winter, Leek



  • #27

    Michael van der Zee (maandag, 06 juni 2022 12:19)

    Het was leuk om te zien hoe het er vroeger en nu aantoe ging. De gids kan het mooi uitleggen ook voor de kinderen.

  • #26

    Petra, Bert en Iris (donderdag, 26 mei 2022 17:28)

    Tijdens ons bezoek kregen wij spontaan een rondleiding aangeboden van Harrie. Met zijn verhalen en uitleg maakte hij de rondleiding erg levendig en interessant. Ook was hij vriendelijk en persoonlijk en betrok hij ons in zijn verhaal. Het was super leuk om alle delen van het gebouw van binnen te zien en informatie erover te horen. Bedankt Harrie!

  • #25

    Wybe Spoelstra (zondag, 08 mei 2022 09:03)

    De gids was een echte verhalen verteller. Hij sprak ook de taal va de kinderen, m.a.w. hij sprak niet oever de hoofden heen. Hij wist interessante en boeiende verhalen/feiten te vertellen.
    De kinderen en ook ik hebben genoten. Dank u wel voor de leuke rondleiding

  • #24

    Stefan & Pamela (donderdag, 05 mei 2022 17:16)

    Donderdag 28 april hebben we de Blokhuispoort bezocht en tijdens ons gesprek over:" hoe onterecht het is dat men in NL spreekt over het feit dat een verblijf in een PI als "luxe" gezien wordt", werden we door onze gids Harrie aangesproken. Na een goed gesprek nodigde hij ons samen met een ander koppel uit voor een rondleiding door de Blokhuispoort.

    Een echte aanrader! Heel open gesprek, een hele goede en duidelijke uitleg met wat humor en eigen inbreng. Op plaatsen geweest waar een normaal mens niet gauw komt.

    Harrie: nogmaals heel erg bedankt voor je verhaal. Een echte aanrader!
    Groeten uit Zuid-Limburg

  • #23

    Ellen de Jong (zaterdag, 05 maart 2022 19:04)

    Alles is zeer goed verlopen, meteen een klik met de gids, Marten de Vries, die ons heel veel verteld heeft. Een onvergetelijke ervaring die we niet hadden willen missen. Een absolute aanrader.

  • #22

    Marcel E vd K (maandag, 21 februari 2022 12:55)

    Wij hebben genoten van de rondleiding van M de Vries, hij heeft van alles laten zien en besproken. Zeker een aanrader om ook zelf eens hier te gaan kijken.

  • #21

    Annemieke Dinkla (zondag, 13 februari 2022 13:16)

    Wat hebben we onze ogen uitgekeken! Ontzettend leuke ervaring. Een aanrader

  • #20

    Joop en Anne Marie (vrijdag, 11 februari 2022 13:33)

    Op 10 februari hebben genoten van de VIP tour. Harrie was een prima gids die ons heel rustig meenam in het verhaal over de gevangenis. Wij wensen jullie veel succes en bezoekers!

  • #19

    Arie Wezemer (maandag, 01 november 2021 11:44)

    Nadat wij ons hadden verbaasd over de erg mooie tweede bestemming van een voormaling gevangeniscomplex, uitgebreid hadden rondgekeken en genoten van horeca, winkeltjes en uitstraling kregen we een erg leuke rondleiding door het voormalige Huis van Bewaring. Vriendelijk, geweldige ontvangst, persoonlijk en met veel kennis van zaken. We hebben genoten! (En thuisgekomen direct de film "De ontsnapping" besteld...)

  • #18

    Tonny en Dries (zondag, 31 oktober 2021 15:30)

    Zaterdag 30 oktober 2021 een interessante rondleiding gehad van een oud-gevangenisbewaarder. Directiekamer, isoleercel bekeken. Ruimten die verbeelding oproepen. Kleine groep, erg prettig. Zeer de moeite om er een treinreis van ruim 3 uur voor over te hebben. Mooie ruimten die prachtig ingevuld zijn met ateliers, winkeltjes en een fantastische bieb. Ga er zeker eens heen!! Aanrader voor jong én oud!

  • #17

    Judith (donderdag, 28 oktober 2021 19:57)

    Fantastisch interessante rondleiding gehad. De gids nam de tijd en vertelde veel. Intrigerend om te horen wat er allemaal is gebeurd in de blokhuispoort.

  • #16

    O. Braam (dinsdag, 26 oktober 2021 17:29)

    Zaterdag 23 okt hadden we een rondleiding van een vrouwelijke vrijwilligster die vroeger ook als bewaarster heeft gewerkt in deze gevangenis. Ze vertelde boeiend en in duidelijke taal. Mijn kinderen van 7 en 10 jaar konden het ook goed volgen. Het was heel interessant en ze vertelde leuke verhalen/ interessante weetjes. Een mooie ervaring... zeker geen spijt van!

  • #15

    Wilma, Aalten (dinsdag, 26 oktober 2021 17:12)

    We hebben met een groep van 17 personen een leuke rondleiding gehad, het was erg interessant en indrukwekkend. Het leven in de gevangenis van vroeger werd heel boeiend verteld. Het is een prachtig oud gebouw, die een mooie bestemming heeft gekregen, met bibliotheek, restaurant en in de H-Vleugel leuke winkeltjes en je kunt er zelfs overnachten.
    Echt een aanrader

  • #14

    Mirjam Hartog (dinsdag, 26 oktober 2021 16:36)

    Was een leuke tour
    Jammer dat we een echte cel boven niet gezien hebben verkeerde sleutel mee..

  • #13

    John van Loon, Wormerveer (maandag, 25 oktober 2021 21:18)

    Zaterdag 23 oktober een interessante rondleiding in de BlokhuisPoort gehad door één van e vrijwilligers. Boeiende verhalen en goede toelichtingen op de diverse facetten van het gevangeniswezen in Leeuwarden. Voor het beantwoorde van vragen werd alle tijd genomen.
    Een aanrader!

  • #12

    Fam. van D (maandag, 25 oktober 2021 18:37)

    Prachtige rondleiding gehad met gids Harrie. Het was boeiend van het begin tot aan het eind. Ik ga het iedereen aanbevelen in mijn omgeving! Na afloop heerlijk broodje vers gerookte paling gegeten bij het restaurant op de binnenplaats. Super afsluiting van een geweldige middag!

  • #11

    Petra (zondag, 17 oktober 2021 09:45)

    We hebben een prachtige middag gehad in de Blokhuispoort. Willem, een voormalige gevangenis bewaarder, heeft ons rondgeleid en unieke verhalen verteld, een aanrader. Het is ook mooi te zien dat dit historische gebouw tegenwoordig voor meerdere doeleinden wordt gebruikt en niet alleen als museum. We hebben naderhand een lekkere kop koffie gedronken in het proefverlof.

  • #10

    Piet Vellinga (dinsdag, 05 oktober 2021 21:01)

    Met een 4-tal gasten uit de Randstad, allen op leeftijd, hadden we onder de plezierige begeleiding van gids Nicolai een zeer interessante rondleiding. Hij voelde ons gezelschap heel goed aan en had antwoorden op al onze vragen. Ook was hij heel attent met het wijzen op mogelijke belemmeringen. Al met al hebben we een goed beeld gekregen van het gevangeniswezen van vroeger. Alle waardering!

  • #9

    Marjan en Kees (zondag, 19 september 2021 19:50)

    Zeer interessante en leuke rondleiding gehad. Mooie ervaring! We waren met z'n 4e in de VIP-toer. Indrukwekkend om alles te ervaren en zien!
    Een absolute aanrader!

  • #8

    Bram (zondag, 19 september 2021 17:02)

    We hebben een rondleiding gehad van Harrie. Hij wist veel te vertellen over de gevangenis en hoe het er in verschillende tijden aan toe ging. Zeer interessant om te horen en te zien! Een echte aanrader.

  • #7

    Suus en Es (zaterdag, 18 september 2021 23:31)

    Een fantastische rondleiding gehad door de delen van de gevangenis waar je normaal gesproken niet kan komen. Genoten van de boeiende verhalen over de gevangenen en het gevangenis leven. Een echte aanrader.
    Daarna nog een bezoekje gebracht aan de leuke ateliers die in de oude cellen zijn gehuisvest.

  • #6

    Marijke (woensdag, 08 september 2021 15:31)

    Wij hebben een interessante middag in de blokhuispoort gehad. Er was een “oude” bewaker die ons van alles vertelde zonder teveel toeristische poespas. Een aanrader!

  • #5

    G.Dijkstra (zondag, 05 september 2021 22:46)

    We hebben gebruik gemaakt van het Vip Arrangement.
    De groep bestond uit 6 personen, inclusief gids Willem en een gids in opleiding.
    Het was erg leuk en leerzaam.
    Het gebouw is aan de buitenkant al prachtig, maar door het bezichtigen van de verschillende ruimtes en met de verhalen erbij van de gids kun je je beter een voorstelling maken van wat hier allemaal heeft afgespeeld.
    Het is het voor ons voor herhaling vatbaar, mede dankzij de gids.
    Een leuke aanrader !

  • #4

    Rutten (zondag, 05 september 2021 19:58)

    Geweldige ervaring. Wat een historie in zo'n gebouw en hoe mooi dat er nu verschillende partijen gebruik kunnen maken van de oude gevangenis.
    De rondleiding was super. Veel kennis door de gids. Indrukwekkend ook dat het een aantal jaren geleden nog gewoon in gebruik was.
    Wij waren met ons gezin met drie kinderen vanaf 13 jaar. Zij hebben na de rondleiding nog alle open cellen bekeken. Zowel die waar verhalen van gedetineerden waren als die van de verhuurde waar leuke spulletjes verkocht werden.

  • #3

    Lourens (dinsdag, 31 augustus 2021 10:57)

    In juli 2021 hebben wij genoten van rondleiding. De vrijwilliger had zelf jarenlang op de administratie van Blokhuispoort gewerkt. Zij eas heel enthousiast en kon op een boeiende wijze zeer veel vertellen over de gevangenis. De volgende keer nog een keer, want je kunt kiezen uit meerdere rondleidingen.

  • #2

    Karin van Brussel (maandag, 30 augustus 2021 13:55)

    Een leerzame en interessante rondgang door de gangen en kamers van de oude gevangenis. De gids wist veel informatie door te geven waardoor de rondgang nog leuker werd. Echt een aanrader als je van geschiedenis houdt. Karin van Brussel

  • #1

    Fam. de Groot (maandag, 30 augustus 2021 10:47)

    Wij hebben een VIP arrangement de History Tour gedaan in De Blokhuispoort en hebben een geweldige avond gehad. Wat een indrukwekkende verhalen van de gids en hebben een rondleiding gekregen door het gebouw. We kregen "water en brood" tijdens een presentatie in de oude directeurskamer. Wij hebben erg genoten en raden een ieder dit aan als familie uitje. Alle lof voor de begeleiding en ik zal zeker de e-books gaan lezen, nogmaals bedankt voor deze unieke beleving, Groetjes Harrie de Groot.