Review


Beste bezoeker van DeBlokhuisPoort, enige tijd geleden heb je kennis kunnen maken met de vrijwilligers van museum Blokhuispoort.  Dit kan zijn via onze V.I.P. arrangementen of in de wandelgangen van DeBlokhuisPoort.

 

Klantbeoordelingen zijn belangrijk. Wij hopen dat je tevreden bent met onze manier van werken en zijn benieuwd naar je bevindingen. Dankzij je feedback kunnen wij onze dienstverlening eventueel verbeteren. Alvast bedankt voor de moeite om een review te schrijven. Als dank voor je review stellen wij onze twaalf E-books gratis voor je beschikbaar. 

(Zie onder de reviews)

Schrijf een review


Commentaren: 19
  • #19

    Arie Wezemer (maandag, 01 november 2021 11:44)

    Nadat wij ons hadden verbaasd over de erg mooie tweede bestemming van een voormaling gevangeniscomplex, uitgebreid hadden rondgekeken en genoten van horeca, winkeltjes en uitstraling kregen we een erg leuke rondleiding door het voormalige Huis van Bewaring. Vriendelijk, geweldige ontvangst, persoonlijk en met veel kennis van zaken. We hebben genoten! (En thuisgekomen direct de film "De ontsnapping" besteld...)

  • #18

    Tonny en Dries (zondag, 31 oktober 2021 15:30)

    Zaterdag 30 oktober 2021 een interessante rondleiding gehad van een oud-gevangenisbewaarder. Directiekamer, isoleercel bekeken. Ruimten die verbeelding oproepen. Kleine groep, erg prettig. Zeer de moeite om er een treinreis van ruim 3 uur voor over te hebben. Mooie ruimten die prachtig ingevuld zijn met ateliers, winkeltjes en een fantastische bieb. Ga er zeker eens heen!! Aanrader voor jong én oud!

  • #17

    Judith (donderdag, 28 oktober 2021 19:57)

    Fantastisch interessante rondleiding gehad. De gids nam de tijd en vertelde veel. Intrigerend om te horen wat er allemaal is gebeurd in de blokhuispoort.

  • #16

    O. Braam (dinsdag, 26 oktober 2021 17:29)

    Zaterdag 23 okt hadden we een rondleiding van een vrouwelijke vrijwilligster die vroeger ook als bewaarster heeft gewerkt in deze gevangenis. Ze vertelde boeiend en in duidelijke taal. Mijn kinderen van 7 en 10 jaar konden het ook goed volgen. Het was heel interessant en ze vertelde leuke verhalen/ interessante weetjes. Een mooie ervaring... zeker geen spijt van!

  • #15

    Wilma, Aalten (dinsdag, 26 oktober 2021 17:12)

    We hebben met een groep van 17 personen een leuke rondleiding gehad, het was erg interessant en indrukwekkend. Het leven in de gevangenis van vroeger werd heel boeiend verteld. Het is een prachtig oud gebouw, die een mooie bestemming heeft gekregen, met bibliotheek, restaurant en in de H-Vleugel leuke winkeltjes en je kunt er zelfs overnachten.
    Echt een aanrader

  • #14

    Mirjam Hartog (dinsdag, 26 oktober 2021 16:36)

    Was een leuke tour
    Jammer dat we een echte cel boven niet gezien hebben verkeerde sleutel mee..

  • #13

    John van Loon, Wormerveer (maandag, 25 oktober 2021 21:18)

    Zaterdag 23 oktober een interessante rondleiding in de BlokhuisPoort gehad door één van e vrijwilligers. Boeiende verhalen en goede toelichtingen op de diverse facetten van het gevangeniswezen in Leeuwarden. Voor het beantwoorde van vragen werd alle tijd genomen.
    Een aanrader!

  • #12

    Fam. van D (maandag, 25 oktober 2021 18:37)

    Prachtige rondleiding gehad met gids Harrie. Het was boeiend van het begin tot aan het eind. Ik ga het iedereen aanbevelen in mijn omgeving! Na afloop heerlijk broodje vers gerookte paling gegeten bij het restaurant op de binnenplaats. Super afsluiting van een geweldige middag!

  • #11

    Petra (zondag, 17 oktober 2021 09:45)

    We hebben een prachtige middag gehad in de Blokhuispoort. Willem, een voormalige gevangenis bewaarder, heeft ons rondgeleid en unieke verhalen verteld, een aanrader. Het is ook mooi te zien dat dit historische gebouw tegenwoordig voor meerdere doeleinden wordt gebruikt en niet alleen als museum. We hebben naderhand een lekkere kop koffie gedronken in het proefverlof.

  • #10

    Piet Vellinga (dinsdag, 05 oktober 2021 21:01)

    Met een 4-tal gasten uit de Randstad, allen op leeftijd, hadden we onder de plezierige begeleiding van gids Nicolai een zeer interessante rondleiding. Hij voelde ons gezelschap heel goed aan en had antwoorden op al onze vragen. Ook was hij heel attent met het wijzen op mogelijke belemmeringen. Al met al hebben we een goed beeld gekregen van het gevangeniswezen van vroeger. Alle waardering!

  • #9

    Marjan en Kees (zondag, 19 september 2021 19:50)

    Zeer interessante en leuke rondleiding gehad. Mooie ervaring! We waren met z'n 4e in de VIP-toer. Indrukwekkend om alles te ervaren en zien!
    Een absolute aanrader!

  • #8

    Bram (zondag, 19 september 2021 17:02)

    We hebben een rondleiding gehad van Harrie. Hij wist veel te vertellen over de gevangenis en hoe het er in verschillende tijden aan toe ging. Zeer interessant om te horen en te zien! Een echte aanrader.

  • #7

    Suus en Es (zaterdag, 18 september 2021 23:31)

    Een fantastische rondleiding gehad door de delen van de gevangenis waar je normaal gesproken niet kan komen. Genoten van de boeiende verhalen over de gevangenen en het gevangenis leven. Een echte aanrader.
    Daarna nog een bezoekje gebracht aan de leuke ateliers die in de oude cellen zijn gehuisvest.

  • #6

    Marijke (woensdag, 08 september 2021 15:31)

    Wij hebben een interessante middag in de blokhuispoort gehad. Er was een “oude” bewaker die ons van alles vertelde zonder teveel toeristische poespas. Een aanrader!

  • #5

    G.Dijkstra (zondag, 05 september 2021 22:46)

    We hebben gebruik gemaakt van het Vip Arrangement.
    De groep bestond uit 6 personen, inclusief gids Willem en een gids in opleiding.
    Het was erg leuk en leerzaam.
    Het gebouw is aan de buitenkant al prachtig, maar door het bezichtigen van de verschillende ruimtes en met de verhalen erbij van de gids kun je je beter een voorstelling maken van wat hier allemaal heeft afgespeeld.
    Het is het voor ons voor herhaling vatbaar, mede dankzij de gids.
    Een leuke aanrader !

  • #4

    Rutten (zondag, 05 september 2021 19:58)

    Geweldige ervaring. Wat een historie in zo'n gebouw en hoe mooi dat er nu verschillende partijen gebruik kunnen maken van de oude gevangenis.
    De rondleiding was super. Veel kennis door de gids. Indrukwekkend ook dat het een aantal jaren geleden nog gewoon in gebruik was.
    Wij waren met ons gezin met drie kinderen vanaf 13 jaar. Zij hebben na de rondleiding nog alle open cellen bekeken. Zowel die waar verhalen van gedetineerden waren als die van de verhuurde waar leuke spulletjes verkocht werden.

  • #3

    Lourens (dinsdag, 31 augustus 2021 10:57)

    In juli 2021 hebben wij genoten van rondleiding. De vrijwilliger had zelf jarenlang op de administratie van Blokhuispoort gewerkt. Zij eas heel enthousiast en kon op een boeiende wijze zeer veel vertellen over de gevangenis. De volgende keer nog een keer, want je kunt kiezen uit meerdere rondleidingen.

  • #2

    Karin van Brussel (maandag, 30 augustus 2021 13:55)

    Een leerzame en interessante rondgang door de gangen en kamers van de oude gevangenis. De gids wist veel informatie door te geven waardoor de rondgang nog leuker werd. Echt een aanrader als je van geschiedenis houdt. Karin van Brussel

  • #1

    Fam. de Groot (maandag, 30 augustus 2021 10:47)

    Wij hebben een VIP arrangement de History Tour gedaan in De Blokhuispoort en hebben een geweldige avond gehad. Wat een indrukwekkende verhalen van de gids en hebben een rondleiding gekregen door het gebouw. We kregen "water en brood" tijdens een presentatie in de oude directeurskamer. Wij hebben erg genoten en raden een ieder dit aan als familie uitje. Alle lof voor de begeleiding en ik zal zeker de e-books gaan lezen, nogmaals bedankt voor deze unieke beleving, Groetjes Harrie de Groot.


Je cadeau

De 12 E-books worden nu vrij gegeven en als cadeau beschikbaar gesteld. Meer dan duizend A4 tekst is verdeeld over twaalf e-books. Unieke en bijzondere verhalen die door de jaren heen zijn verzameld over de geschiedenis van de voormalige gevangenis en Huis van Bewaring Leeuwarden. Stichting Blokhuispoort vindt het belangrijk dat het verhaal van DeBlokhuisPoort moet worden doorgegeven op welke manier dan ook. Veel leesplezier en misschien wilt u een donatie geven aan Stichting Blokhuispoort via GEEF.NL zodat wij het verhaal kunnen blijven doorgeven.

(Klik op de afbeelding om de E-books te kunnen downloaden).


E-book DeBlokhuisPoort