Rondleidingen


Rondleidingen Museum Blokhuispoort

Rondleidingen van de voormalige gevangenis. De rondleiding via Google Streetview, 3d rondleiding en het verhaal van de inkomst laat een stuk geschiedenis van de voormalige gevangenis van Leeuwarden zien.

 

Beleef hier een unieke ervaring in het gebouw uit 1874.  De 3D Rondleiding door de voormalige gevangenis kan alleen worden afgespeeld op een computer. 

Rondleiding tijdens exposities en tentoonstellingen

Expositie "Gevangen achter Crackstate"

Expositie "Gevangen achter Crackstate"

een "vergeten" gevangenis van Heerenveen. Een expositie over de voormalige gevangenis "Crackstate" en het gevangen zijn in Friesland. Deze unieke tentoonstelling geeft een beeld over een stuk (vergeten) geschiedenis over Heerenveen en Friesland. 

 

Een samenwerking van de Werkgroep Oud-Heerenveen, Museum Heerenveen en Stichting Blokhuispoort.

 

Informatie over de expositie

Google Streetview anno 2016

De huidige situatie is  anders geworden, het cellenblok wordt nu verbouwd tot een bibliotheek.

Rondleiding "de nieuwe inkomst"

Rondleiding over het verhaal van "de nieuwe inkomst" Het busje van DV&O (Dienst Vervoer en Ondersteuning) brengt de "nieuwe inkomst" vanaf het politiebureau voor een bepaalde tijd naar het Huis van bewaring te Leeuwarden.

3D rondleiding

3D Rondleiding door de voormalige gevangenis op de computer. 3D Blokhuispoort, om de Blokhuispoort virtueel te bezoeken dient eenmalig het afspeelprogramma 3DPlayer te worden geïnstalleerd op uw computer.

 "de ontsnapping"   Download voor W7