Update website Blokhuispoort.nl


Nieuwe artikelen Museum Blokhuispoort

Update van de website blokhuispoort.nl
Regelmatig maken of krijgen wij nieuwe artikelen over de geschiedenis van het gebouw "De Blokhuispoort" in Leeuwarden. Blijf op de hoogte van de nieuwe artikelen op onze website. Er wordt dagelijks al vele jaren wordt er gezocht op het woord "Blokhuispoort". De website blokhuispoort.nl bevat ruim 1000 A4 tekst en vele honderden afbeeldingen. De website probeert zo veel mogelijk informatie te verstrekken aan onze bezoekers. 


Nieuwe artikelen geplaatst


Update bestaande pagina's


Stichting- Museum in de media

Digitaal naar musea: op zoek naar ons erfgoed

Voor deze rubriek komen artikelen in aanmerking die iets van doen hebben met digitale ontwikkelingen in de genealogie of met daaraan gerelateerde wetenswaardigheden. Bijdragen kunnen per e-mail worden aangeleverd op het adres GNredactie@ngv.nl onder vermelding van ‘Digitaal’.  website: www.ngv.nl

Download
Digitaal naar museua
Digitaal naar musea-from GensNostra71-7-
Adobe Acrobat document 265.1 KB


gevangeninfriesland.nl

Gevangen in Friesland

In de Middeleeuwen speelden kerk en geld een belangrijke rol in het geven van straffen. De mensen in de Middeleeuwen werden gedreven door angst. De kerk speelde daar op in. Als je je maar hield aan hun regels was het goed. Leefde je daar buiten was je een Ketter en werd je veroordeeld en werden de zwaarste mishandelingen opgelegd zonder rechtsgang.

Kerken, blokhuizen, stinsen, burchten, gevangenissen werden ingezet om misdadigers op te sluiten.  De geschiedenis van het Nederlandse gevangeniswezen valt in een aantal perioden uiteen. Voor een juist begrip van hetgeen zich in Friesland heeft afgespeeld.

> Gevangen in Friesland <


Blokhuispoort.startpagina.nl

blokhuispoort startpagina

Een overzicht van links die betrekking hebben op "De Blokhuispoort".

De Blokhuispoort, informatie over het Erfgoed de Blokhuispoort, Voormalige gevangenis nu Cultureel Bedrijven Centrum. De Blokhuispoort Blokhuisplein 40 8911 LJ Leeuwarden

De bekendste startpagina van Nederland. Op deze pagina treft u een links aan die betrekking hebben op De Blokhuispoort. Wij zijn niet aansprakelijk voor de inhoud. Plaatsing van de links zijn gratis, mits het betrekking heeft op De Blokhuispoort.

> blokhuispoort startpagina <


Newspaper Museum Blokhuispoort

Newspaper Museum Blokhuispoort

Newspaper Museum Blokhuispoort. 

Dagelijks verzameling wij interessante nieuwsflitsen. Museum Blokhuispoort is een onderdeel van Stichting Blokhuispoort.

Stichting- Museum Blokhuispoort bewaart en promoot de geschiedenis van het Blokhuis, Huis van Opsluiting, Bijzondere Strafgevangenis, Huis van Bewaring en Cultureel bedrijvencentrum "De Blokhuispoort" in Leeuwarden.

 

 > Newspaper Museum Blokhuispoort <Facebook

Twitter