Webinar


Een webinar, wat is het? Een webinar is een samenvoeging van de woorden ‘Web’ en ‘Seminar’. Een webinar is een lezing, workshop, college of soortgelijke presentatie of vorm van kennisoverdracht die plaatsvindt via het internet. Deelnemers kunnen het seminar rechtstreeks op hun eigen computer volgen en de spreker zien en horen.

 

Testruimte

Museum Blokhuispoort gaat testen of het medium webinar een toegevoegde waarde is. Met dit medium bereiken we misschien een andere doelgroep. Mensen die niet kunnen reizen of liever thuis zitten om de activiteiten van Museum Blokhuispoort te volgen. Op bepaalde tijden gaat de digitale ruimte open en dan zal een spreker een uur de ruimte openhouden voor kennismaking. 

Lezing (testfase)

Online lezing over de geschiedenis van de Bijzondere Strafgevangenis Leeuwarden Dit is de verkorte versie van het V.I.P. arrangement The History Tour. De deelname kost € ...... en wanneer de betaling voldaan is krijgt u een persoonlijke link naar de lezing.  Tijdstip van deze online lezing is in voorbereiding. 


Uitzendingen webinar

  • De Bijzondere Strafgevangenis  (in voorbereiding) 
    • De geschiedenis van De Bijzondere Strafgevangenis, gebouwd door J.F. Metzelaar en W.C. Metzelaar op het terrein van het Blokhuis. In 1870-1877 bouwde J.F. Metzelaar ter vervanging van de bestaande gebouwen een nieuwe Bijzondere Strafgevangenis voor straffen langer dan vijf jaar tot levenslang volgens het Pennsylvania-systeem was mede ingegeven door een spectaculaire ontvluchting van zes gevangenen in 1868.
    • Tijdsduur 50 minuten.