Webshop Museum Blokhuispoort


Winkel Museum Blokhuispoort

De online winkel van Stichting- Museum Blokhuispoort. Sommige artikelen zijn te bestellen bij onze partners en zij regelen voor ons de bestellingen en afhandelingen. De E-books en Dvd verkopen wij in eigen beheer. De gehele opbrengst gaat naar de Stichting Blokhuispoort ten behoeve van exposities en ontwikkeling. De stichting Blokhuispoort bestaat geheel uit vrijwilligers en ontvangt geen enige vorm van subsidie.  Wij bestaan uitsluitend van particulieren donaties.


Dvd "De overval" 8 dec 1944 leeuwarden

DvD De Overval

FILM DE OVERVAL (DVD) (1962) gerestaureerd in 2002  door het Filmmuseum in Amsterdam - De speelfilm 'De Overval' uit 1962, naar het scenario van dr. Lou de Jong.

€ 13,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Stephan Kraan "Totaalweigeraar"

Stephan Kraan " De Muesli bloeit"

Op 25 Maart 1981 wordt de 20 jarige Stephan Kraan uit het Groningse Stadskanaal vanuit de militaire Strafgevangenis Nieuwersluis naar de gevangenis Blokhuispoort gebracht. Geboeid komt hij tussen twee marechaussees het Huis van Bewaring op de A-vleugel binnen.  

Hij wil als dienstweigeraar geen beroep doen op de Wet Gewetensbezwaren en de Krijgsraad veroordeelt hem als onwillige soldaat tot 18 maanden gevangenisstraf, dit is zijn verhaal.

Gebaseerd op zijn boek : De Muesli bloeit. 

€ 6,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Pakket Dvd de Overval inclusief boekje G.Fokkema.

Dvd de Overval inclusief het boekje "Een lange nacht" door G.Fokkema.

In de vroege avonduren op 8 december 1944 werden 52 verzetsstrijders uit het Huis van Bewaring te Leeuwarden bevrijd, onder hen bevond zich Gerrit Fokkema.

In cel 5 van het Huis van Bewaring zaten Gerrit Fokkema, zijn vader en broer Ruurd, in afwachting welke actie de Duitse bezetter ging inzetten. Op 8 december 1944 werd de deur van hun cel geopend "nu gaat het mis " was de eerste gedachte van Gerrit, maar dit pakte voor hen gelukkig heel anders uit.

€ 15,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

A3 formaat tekenblok "de Blokhuispoort"

Tekenblok A3 formaat met afbeelding "De Blokhuispoort"

In ons stille archief lagen nog enkele origineel in de voormalige gevangenis  "de Blokhuispoort" (2000- 2005) gefabriceerde  tekenblokken in A4 (op aanvraag) of A3 afmeting. 

De voorplaat afbeelding is speciaal hiervoor ontworpen door een oud-medewerker, destijds werkzaam op de binderij van de Blokhuispoort. 

Beperkte oplage.

De tekenblokken zijn alleen bij de Stichting Blokhuispoort verkrijgbaar. 

Wordt als pakketpost verzonden.

 

€ 11,25

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

2 x levenslang. In de jaren 1992 tot en met 2000 verschenen in het P.O.V. Justitia-blad NORMAAL regelmatig de verhalen “Tweemaal Levenslang” geschreven door de heer H.S. Born, oud-directeur van de Blokhuispoort. Hij vertelt hierin over de tijd dat hij hier werkzaam was. Dat de verhalen nog steeds aanspreekt, blijkt wel uit de belangstelling.  

2x levenslang

E-Book met 31 pagina's

€ 2,50Verhalen van De Cipier uit het Huis van Bewaring “De Blokhuispoort”. Een gevangenbewaarder of cipier is een functionaris binnen het gevangenis wezen. Verschillende namen zijn er voor de cipier, gevangen bewaker, bewaker, Penitentiair Inrichting werker.

De Cipier vertelt

€ 2,50Survival Team Blokhuispoort. De boys van "De Blokhuispoort", survival in de Hooge Veenen Belgische Ardennen. De boys van de Blokhuispoort waren al vanaf 1991 te vinden in de wildernis van de ongerepte natuur van de Hooge Veenen in de Belgische Ardennen. 

Survival Team BHP

E-Book met 25 pagina's.

€ 2,50IJje Wijkstra. Op 18 januari 1929 wacht Wijkstra de veldwachters op met een karabijn.  

 

Durk Tabak. Durk is een tweevoudig moordenaar en kunstenaar. In 1930 werd Tabak veroordeeld tot 15 jaar cel.

IJje Wijkstra Durk Tabak

E-book met 

€ 2,50© Het auteursrecht is het exclusieve recht van de maker van een werk, bijvoorbeeld een boek, muziek, een wetenschappelijk publicatie of een kunstwerk, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen. Dit auteursrecht (copyright) rust bij de maker. De maker heeft het alleenrecht om het werk te exploiteren en kan voorwaarden stellen aan diegenen die iets met het werk willen doen.

© “vermenigvuldigen en openbaar maken van deze E-books zonder toestemming is strafbaar.”


Kopen met korting bij onze sponsor Friese Producten.nl

Friesland's goedkoopste en grootste (web)winkel Friese producten, Fryske kadoos en Friese souvenirs.

 

Binnen 24 uur meer dan 1500 Friese artikelen en Friesland souvenirs uit voorraad leverbaar

5% korting bij gebruik van de Kortingscode: BLOKHUISPOORT  
                            (Hiermee steunt u ook de Stichting Blokhuispoort)

Bezoek de website voor de beste Friese cadeaus, souveniers :   www.friese-producten.nl


Kopen bij onze partner bol.com "Boeken over de Blokhuispoort"

Games voordeelweken juli 2016