VIP arrangementen

Vip arrangementen in de directiekamer van DeBlokhuisPoort. Durf jij het aan om met maximaal 10 personen de wereld van het gevangeniswezen in te gaan. Unieke verhalen die je nog nooit hebt gehoord, beelden die je nog nooit hebt gezien. Beleef onder begeleiding van oud gevangenispersoneel de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.


History Tour

History Tour. Wij nemen je mee de geschiedenis in, vanaf 1499 tot 2008. Je krijgt van ons een VIP behandeling met maximaal 10 personen per tour. Wij nodigen je uit in de voormalige directiekamer waar wij de geschiedenis vertellen in woord en beeld over de voormalige strafgevangenis. Daarna nemen wij jullie mee voor een korte tour naar een van de belangrijkste hotspots die nog te zien zijn in DeBlokhuisPoort. Lees meer


The Hangman

The Hangman is een beleving, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen die vandaag de dag worden uitgevoerd.

Het tijdbeeld speelt zich af in Middeleeuwen tot heden. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te doorstaan. Lees verder


Prison Guard VIP arrangenment

Prison Guard is een beleving, kom in contact met een gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Prison Guard van vroeger en nu.

 

Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens dit unieke VIP arrangement "Prison Guard".

Lees verder


Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland. In Friesland werden misdadigers opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen, gevangenissen en het hûnegat.

 

Een informatief VIP arrangement "Prisoner in Friesland"

Lees verder


Scary Prison is een beleving,  je kruipt in de huid van een "veroordeelde" uit 1924 van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis te Leeuwarden.

 

Het tijdbeeld speelt zich af in 1920 tot 1930, sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te doorstaan.  Lees verder


Verwacht

Schaumburg. in de zomer van 1498 zijn legeraanvoerder graaf Willibrord von Schaumburg met een geduchte troepenmacht naar Friesland om het voor hem in bezit te nemen.  Op 23 oktober 1498, na een beleg van negen weken, rijdt Von Schaumburg aan het hoofd van zijn troepen Leeuwarden binnen.