History tour

Avondactiviteiten

VIP arrangementen

Wil  je ook Thema Rondleiding beleven, maak dan nu je keuze uit ons aanbod. Een avond van unieke verhalen en een bezichtiging van de mooiste plekjes in DeBlokhuisPoort.

Voor wie

Je familie of vriendengroep, vanaf zes personen tot maximaal tien personen kun je een keuze maken uit onderstaande  thema's. Toch met meer mensen dan is er een alternatief, neem contact met ons op.


History Tour

History Tour

Het verhaal van DeBlokhuisPoort. Wij nodigen je uit in de voormalige Bijzondere Strafgevangenis waar wij de geschiedenis van het blokhuis tot cultureel bedrijvencentrum in woord en beeld vertellen. Ruim 500 jaar geschiedenis passeert de revue. Wij nemen je mee naar de mooiste hotspots van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring. De History Tour is alleen op de avond te reserveren en begint om 19.45 uur tot ongeveer 22:00 uur. Perfect familie-uitje.


Prison Guard

Prison Guard VIP arrangement

Het verhaal van de "Cipier" ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Cipier van vroeger en nu. Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens dit unieke VIP arrangement "Prison Guard". Dit arrangement speelt zich af in de historische directeurskamer en wij nemen je ook mee naar de mooiste hotspots van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring. 

De Prison Guard is alleen op de avond te reserveren een perfect familie-uitje.


Prisoner in Friesland

In Friesland werden misdadigers opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen, gevangenissen en het hûnegat. De Friezen weten wel raad met de misdadiger. Beleef het verhaal van "Prisoner in Friesland". Wij nemen je ook mee naar de mooiste hotspots van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring. De Prison Guard is alleen op de avond te reserveren een perfect familie-uitje.


The Hangman

The Hangman

Het verhaal van de beul, wij nemen je mee door de middeleeuwse straffen en de straffen van vandaag de dag. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven. Wij nemen je ook mee naar de mooiste hotspots van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring. The Hangman is alleen op de avond te reserveren en begint om 19.45 uur tot ongeveer 22:00 uur.  


8 december 1944

8 dec 1944

Herbeleven 8 december 1944. Van alle verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog noemde Lou de Jong de kraak van de Leeuwarder gevangenis een van de belangrijkste pronkstukken.  Zonder ook maar een schot te lossen hebben 26 verzetshelden 51 gevangenen uit het huis van bewaring gehaald.  Rik Jongbloed vertelt het verhaal hoe zijn moeder en zijn oma op 8 december 1944 zijn bevrijd.  


Rondleidingen

Of doe een rondleiding. Een beleving van minimaal 60 min door DeBlokhuisPoort onder begeleiding van een gids met verhaal. Alle aandacht is voor jou. Laat je verrassen bij de mooiste hotspots met die unieke verhalen.