V.I.P. arrangementen

Nacht van DeBlokhuisPoort Leeuwarden
Nacht van DeBlokhuisPoort Leeuwarden

Nacht van DeBlokhuisPoort

Nacht van DeBlokhuisPoort Leeuwarden. V.I.P. arrangementen in de nacht. Tijdens de wintermaanden. Reserveer op tijd, per groep maximaal 10 personen. Beleef met vrienden of familie een indrukwekkend uitje van 20:00 uur tot 22:00 uur. 

V.I.P.  is een afkorting voor Very Important Person, wat 'erg belangrijk persoon' betekent. Wij vinden dat al onze gasten belangrijke personen zijn en die wij persoonlijke aandacht geven.  Beleef een unieke ervaring en combineer eventueel een V.I.P. arrangement met een bezoekje aan Leeuwarden.

V.I.P. arrangementen in de Directiekamer van DeBlokhuisPoort. Durf jij het aan om met maximaal 10 personen de wereld van het gevangeniswezen in te gaan. Unieke verhalen die je nog nooit hebt gehoord, beelden die je nog nooit hebt gezien en museale voorwerpen uit de gevangenis. Beleef onder begeleiding van oud gevangenispersoneel de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland. 

Groepsuitjes

V.I.P. arrangementen in DeBlokhuisPoort
V.I.P. arrangementen in DeBlokhuisPoort

De V.I.P arrangementen zijn ook op de avonden te reserveren. Reserveer wel op tijd en voorkom teleurstelling dat het arrangement vol geboekt is. Twee uur lang wordt je meegenomen in de bijzondere verhalen en beelden van dit bijzondere gebouw. Bekijk de vijf arrangementen er zit altijd wel een bijzonder uitje voor je bij.  Voor grote groepen geven ook lezingen, meer informatie op: lezingen

V.I.P. arrangementen


History Tour

History Tour. Wij nemen je mee de geschiedenis in, vanaf 1499 tot heden. Je krijgt van ons een VIP behandeling met maximaal 10 personen per tour. Wij nodigen je uit in de voormalige directiekamer waar wij de geschiedenis vertellen in woord en beeld over de voormalige strafgevangenis. Daarna nemen wij je mee naar de belangrijkste hotspots in DeBlokhuisPoort. 

€ 12,50 p.p. Incl. boekje: "Dit is DJI"   Lees meer


The Hangman

The Hangman het verhaal van de beul, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen die vandaag de dag worden uitgevoerd.  Het speelt zich af in Middeleeuwen tot heden. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven. Straffen of belonen staat hier centraal. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd.

€ 12,50 p.p. Incl. boekje: "Dit is DJI"     Lees verder 


Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland. In Friesland werden misdadigers opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen, gevangenissen en het hûnegat. De Friezen wisten wel raad met misdadigers door de eeuwen heen, verschillende cases voorgelegd. Een informatief en educatief arrangement.

€ 12,50 p.p. Incl. boekje: "Dit is DJI"      Lees verder


Prison Guard, kom in contact met een "Cipier" ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Cipier van vroeger en nu. Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens dit unieke VIP arrangement "Prison Guard". Je gelooft je oren niet en kom van de ene verbazing in de andere te vallen. De "Cipier" hoe gaat hij daar emotioneel mee om.

€ 12,50 p.p. Incl. boekje"Dit is DJI"      Lees verder


Scary Prison. Je kruipt in de huid van een "veroordeelde" uit 1924 van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis te Leeuwarden. Tijdens dit arrangement worden verschillende cases voorgelegd zodat het een interactief geheel wordt. Het tijdbeeld speelt zich af in 1920 tot 1930, sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te doorstaan. 

€ 12,50 p.p. Incl. boekje: "Dit is DJI"      Lees verder