V.I.P. arrangementen

VIP arrangementen

History Tour

History Tour

History Tour. Het verhaal van DeBlokhuisPoort. Wij nodigen je uit in de voormalige Bijzondere Strafgevangenis waar wij de geschiedenis van het blokhuis tot cultureel bedrijvencentrum in woord en beeld vertellen. Ruim 500 jaar geschiedenis passeert de revue. Wij nemen je mee naar de mooiste hotspots van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring. De History Tour is alleen op de avond te reserveren en begint om 19.45 uur tot ongeveer 22:00 uur. Perfect familie-uitje.


Prison Guard

Prison Guard VIP arrangement

Prison Guard, Het verhaal van de "Cipier" ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Cipier van vroeger en nu. Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens dit unieke VIP arrangement "Prison Guard". Dit arrangement speelt zich af in de historische directeurskamer en wij nemen je ook mee naar de mooiste hotspots van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring. 

De Prison Guard is alleen op de avond te reserveren een perfect familie-uitje.


The Hangman

The Hangman

The Hangman het verhaal van de beul, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen die vandaag de dag worden uitgevoerd. Het verhaal speelt zich af in Middeleeuwen tot heden. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven. Wij nemen je ook mee naar de mooiste hotspots van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring. The Hangman is alleen op de avond te reserveren en begint om 19.45 uur tot ongeveer 22:00 uur.  


8 december 1944

8 dec 1944

8 december 1944. Van alle verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog noemde Lou de Jong de kraak van de Leeuwarder gevangenis een van de belangrijkste pronkstukken.  Zonder ook maar een schot te lossen hebben 26 verzetshelden 51 gevangenen uit het huis van bewaring gehaald.  Rik Jongbloed vertelt het verhaal hoe zijn moeder en zijn oma op 8 december 1944 zijn bevrijd.  


V.I.P. rondleidingen

Stap in de wereld van de  V.I.P. Tour  of de V.I.P. Tour special.

De V.I.P. Tour is een korte rondgang van 45 min op het terrein van de Blokhuispoort onder begeleiding van een gids. Alle aandacht is voor jou. Laat je verrassen bij de mooiste hotspots met die unieke verhalen. Ruimtes zoals de bunker, directiekamer en het cellenblok zullen  zeker een onvergetelijke indruk achter laten. 

 

In de V.I.P. Tour special ga je ruim anderhalf uur onder begeleiding van een gids terug in de tijd. Een mooie wandeling over het terrein waar bijzondere verhalen wordt vertelt van een bijzondere plek  in het centrum van Leeuwarden. Deze tour is alleen te boeken op de zondagmiddag om 14:00 uur.