Dienstweigeraar achter Tralies

Dienstweigeraar achter Tralies. Stephan Kraan zat twaalf maanden in het Huis van Bewaring Leeuwarden gevangen als totaal-dienstweigeraar. Nederland kende bijna 200 jaar de militaire dienstplicht. In 1810 voerden Franse bezetters onder Lodewijk Napoleon deze in. Dienstweigeraars waren er altijd, soms vanuit christelijke soms vanuit politieke motieven. Zij gingen allen de gevangenis in. 

 

Totaalweigeraars weigerden alle aspecten van de dienstplicht, ook de vervangende dienstplicht, en lieten zich niet keuren of in ieder geval niet afkeuren. Hun persoonlijke weigering en daaruit volgende gevangenschap was een daad van verzet.  "Ik zat er een jaar gevangen in cel 30 van de A-vleugel, het Huis van Bewaring. Dat was van maart 1981 tot maart 1982. Op dat moment was ik de enige totaalweigeraar in Leeuwarden".

 

Dienstweigeraar achter Tralies speelt zich af in de oude directiekamer, deze locatie is niet toegankelijk voor een rolstoel. De beleving doe je met maximaal 10 deelnemers. Stephan Kraan vertel het verhaal over zijn motivatie als totaalweigeraar en zijn gevangenschap.

 

Richtlijnen

  • Ticket a € 20,00 per persoon (maximaal 10 personen per VIP arrangement).
  • Dienstweigeraar achter Tralies duurt minimaal 2 uur en loopt meestal wat uit.  
  • Minimum leeftijd 16 jaar.
  • Spreektaal is Nederlands.

Reserveren

Via onderstaand formulier geeft u een voorkeur aan voor Dienstweigeraar achter TraliesU ontvangt van ons een bevestiging binnen 24 uur van uw voorkeur. Wanneer de Tour vol is bieden wij u een andere beschikbare datum/ tijd aan. Tevens krijgt u een link door om de Tickets te betalen. Heeft u binnen 24 uur geen bericht gekregen van ons dan kunt u altijd even bellen op: 0629975022


Let op! 

Reserveer op tijd het VIP arrangement Dienstweigeraar achter Tralies.
Het eerste arrangement is zaterdag 1 september 2018 en het laatste arrangement is 4 december 2018

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.