Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland. In de Middeleeuwen speelden kerk en geld een belangrijke rol in het geven van straffen. De mensen in de Middeleeuwen werden gedreven door angst. In Friesland werden arrestanten opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen. In kerken had je het hûnegat. Deze cellen werden ook in kloosters gevonden.

 

Wij nemen je mee door de geschiedenis van het Friese gevangeniswezen. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd zodat het een interactief geheel wordt. Informatief maar ook educatief, je gelooft je oren niet en kom van de ene verbazing in de andere te vallen. 

Prisoner in Friesland speelt zich af in de oude directiekamer. Daarna nemen wij jullie mee voor een korte tour naar een van de belangrijkste hotspots die nog te zien zijn in het Cultureel bedrijvencentrum "DeBlokhuisPoort".

 

Prisoner in Friesland doe je met minimaal 5 personen tot maximaal 10 deelnemers

 

Richtlijnen 

  • Prisoner in Friesland duurt minimaal 2 uur en loopt meestal wat uit, aanvang 20:00 uur. 
  • Minimum leeftijd 16 jaar en de spreektaal is Nederlands.
  • Deze locatie is niet toegankelijk voor een rolstoel.

Enige reacties

  • Mooi verhaal, nooit geweten dat Friesland meerder gevangenissen had. Best wel heftig hoe ze vroeger met gevangenen omgingen.
  • Informatief met een goed verhaal.
  • Leuk uitje, wij werden er steeds bij betrokken en op onze vragen werd goed op ingespeeld. 
  • Veel nieuwe dingen gehoord en wat eng die bunker je zult daar maar een paar weken in moeten zitten. Dan waardeer je de vrijheid. Komen zeker terug voor de Scary Prison tour.

Reservering / offerte


Prisoner in Friesland  € 12,50 per persoon, incl. boekje "Dit is DJI"

Wanneer er minder dan 5 personen of max 10 aangemeld zijn, bieden wij u een andere beschikbare datum/ tijd aan. U ontvangt van ons een bevestiging binnen 48 uur met de beschikbaarheid van uw voorkeur. Check ook uw spambox, bij geen bericht graag bellen tussen 19:00 uur tot 21:00 uur met 0629975022. 

 

Reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.