Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland. In de Middeleeuwen speelden kerk en geld een belangrijke rol in het geven van straffen. De mensen in de Middeleeuwen werden gedreven door angst. In Friesland werden arrestanten opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen. In kerken had je het hûnegat. Deze cellen werden ook wel in kloosters gevonden. Wij nemen je mee door de geschiedenis van het Friese gevangeniswezen. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd zodat het een interactief geheel wordt. Informatief maar ook educatief, je gelooft je oren niet en kom van de ene verbazing in de andere te vallen. 

Prisoner in Friesland speelt zich af in de oude directiekamer, deze locatie is niet toegankelijk voor een rolstoel.

De beleving doe je met minimaal 5 personen tot maximaal 10 deelnemers

 

Richtlijnen 

  • Prisoner in Friesland duurt minimaal 2 uur en loopt meestal wat uit, aanvang 20:00 uur. 
  • Minimum leeftijd 16 jaar.
  • Spreektaal is Nederlands.

Enige reacties

  • Mooi verhaal, nooit geweten dat Friesland meerder gevangenissen had. Best wel heftig hoe ze vroeger met gevangenen omgingen.
  • Informatief met een goed verhaal.
  • Leuk uitje, wij werden er steeds bij betrokken en op onze vragen werd goed op ingespeeld. 
  • Veel nieuwe dingen gehoord en wat eng die bunker je zult daar maar een paar weken in moeten zitten. Dan waardeer je de vrijheid. Komen zeker terug voor de Scary Prison tour.

Opgaveformulier

Prisoner in Friesland  € 12,50 per persoon. 
Wanneer er minder dan 5 personen aangemeld zijn of vol is, bieden wij u een andere beschikbare datum/ tijd aan. U ontvangt van ons een bevestiging binnen 24 uur met de beschikbaarheid van uw voorkeur. Reserveer wel op tijd om teleurstelling te voorkomen. 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.