Vrijdag de 13e


Vrijdag 13e

 

 

Voor bijgelovige mensen is vrijdag de dertiende een angstige dag. Een dag waar ooit eens een tweeëntwintigletterlingowoord voor verzonnen is: paraskevidekatriafobie. Dat is: specifieke angst voor vrijdag de dertiende. Toen ik paraskevidekatriafobie voor het eerst las, angst voor vrijdag de dertiende, kreeg ik spontaan last van hippopotomonstrosesquippedaliofobie, een nogal indrukwekkend woord dat – sarcastisch vanwege zijn eigen lengte – ‘angst voor lange woorden’ betekent.

 

De term paraskevidekatriafobie is bedacht door de Amerikaanse therapeut en historicus Donald E. Dossey (geboren in 1934), die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van mensen die kampten met irrationele angsten. Als je het woord vloeiend kunt uitspreken, zo stelde Dossey, ben je genezen van de angst voor vrijdag de dertiende. bron: Historiek

Gratis Tickets voor Vrijdag 13 september 2019

Voor vrijdag de dertiende geven wij 10 gratis tickets weg voor het VIP arrangement The Hangman.

Wij geven 10 gratis Tickets uit de ingezonden e-mails.

The Hangman

The Hangman het verhaal van de beul, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen die vandaag de dag worden uitgevoerd.  Het speelt zich af in Middeleeuwen tot heden. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven. Straffen of belonen staat hier centraal. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd.

Met gratis boekje: "Dit is DJI"

Opgave Gratis Ticket


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.