Herdenken, weer in gedachten.

Herdenken blokhuispoort

In het hart van Leeuwarden, langs de Keizersgracht en het Blokhuisplein, ligt een plek doordrenkt van geschiedenis - de voormalige gevangenis van Leeuwarden, ook wel bekend als DeBlokhuisPoort. Dit imposante gebouw draagt getuigenis van jarenlange opsluiting, zowel voor degenen die er hun vrijheid verloren als voor het toegewijde gevangenispersoneel.

 

Vandaag de dag herdenken we de overleden gevangenen en gevangenispersoneel, die ooit deze muren hebben bewandeld. Deze muren fluisteren verhalen van moeilijkheden en hoop, van angst en vastberadenheid. Als je je oor tegen deze oude stenen legt, kun je wellicht de echo's horen van degenen die hier ooit hebben verbleven.

 

De Blokhuispoort is niet zomaar een gebouw; het is een levend stukje geschiedenis dat ons herinnert aan de uitdagingen en opofferingen van het verleden. Laten we deze herdenkingsdag gebruiken om stil te staan bij degenen die hun vrijheid verloren en om respect te tonen voor het gevangenispersoneel dat hun taken met moed en integriteit vervulde.

 

Laten we samen herinneren en onze gedachten richten op degenen die niet vergeten mogen worden.