27 mei 2023
Overleden gevangenen
In het historische hart van Leeuwarden staat een imposante gevangenis, waar eens duizenden mensen hun straffen hebben uitgezeten. Maar achter de zware stenen muren en ijzeren tralies schuilt een vergeten geschiedenis, die fluistert over de levens die er zijn geëindigd.
13 mei 2023
Extra Rondleiding Zondagmiddag
Nieuw in DeBlokhuisPoort! Rondleiding op de zondagmiddag. Reserveer nu een rondleiding op een zondagmiddag. Er zijn twee rondleidingen, om 13:00 uur en 15:00 uur.
12 mei 2023
Interview met Bregje Veltman
Impressie van een indrukwekkend Bajesmuseum. ‘In de Blokhuispoort is menig gedetineerde gestorven aan eenzaamheid. ? Eeen gesprek met de mensen achter het museum plus haar verslag van een exclusieve rondleiding. Bregje Veltman (tekst en foto’s)
10 mei 2023
Maand van de Geschiedenis
Maand van de geschiedenis Ontdek gisteren, begrijp vandaag. De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.
09 mei 2023
Vacature Gids
Vacature Ambassadeur - Gids Ben je een dagdeel of meerdere dagdelen per week beschikbaar en wil je leuke mensen ontmoeten dan ben je welkom in ons team. Een ambassadeur/ Gids is een vrijwilliger, promoot Stichting- Museum Blokhuispoort en geeft rondleidingen in DeBlokhuisPoort
06 mei 2023
Escape room Ghost
Welkom bij de nieuwe escape room Ghost, waar jouw avontuur begint! Speel onze spannende online escape room Ghost en laat jouw vaardigheden en logica op de proef stellen. Kun jij binnen 60 minuten ontsnappen uit een van onze vier kamers en jouw naam in onze Hall of Fame plaatsen?
06 mei 2023
Free escape rooms
Speel online de escape rooms. Zoek de codes om de exit deur te kunnen openen. Je speelduur is 60 minuten in 4 rooms. Maak gebruik van alle middelen om de weg naar de vrijheid te vinden. Lees de vragen en de verborgen hints tijdens het spel. Kom jij straks in de Hall of Fame te staan?
18 april 2023
Tickets rondleidingen
Ontdek de rijke geschiedenis van de Blokhuispoort met ons nieuwe reserveringssysteem van LeisurKing! Nu kunt u snel en eenvoudig uw rondleidingen boeken en genieten van een naadloze museumervaring.
01 april 2023
Folders Museum Blokhuispoort
De nieuwe informatiefolders van Museum Blokhuispoort worden weer verspreid. Er is nu ook een Engels en Duitse versie uitgebracht.
01 april 2023
Reünie Korps Gestichtswacht
Reünie Korps Gestichtswacht De bewaking in Veenhuizen was in handen van de Koninklijke Marechaussee maar die werd op 1 juli 1942 omgedoopt in het korps Gestichtswacht. In juli ’43 werkten er 120 gestichtswachters. De gestichtswachter deed dienst bij de Nederlandse gevangenissen en Rijksasiels voor Psychopaten.

Meer weergeven