Vacature
20 juli 2021
Functie Ambassadeur. Wil jij vrijwilliger worden bij Museum Blokhuispoort, stuur dan je motivatie en ervaringen als vrijwilliger mee via het onderstaande formulier. Heb jij een passie voor DeBlokhuisPoort en het gevangeniswezen, dan ben je welkom als vrijwilliger in een gedreven team.

Escape DeBlokhuisPoort
15 juni 2021
Escape DeBlokhuisPoort is een gratis online spel met vier rooms waar je codeletters moet verzamelen om uiteindelijk een escape mogelijk te maken. Het spel kun je alleen spelen of met meerdere mensen.

Zien en doen
01 juni 2021
Per 1 juli 2021 gaan we los met V.I.P. rondleidingen in DeBlokhuisPoort voor kleine groepjes en familie-uitjes. Het reserveren is gestart en boek wel op tijd, vol is vol.

Goed nieuws
24 mei 2021
Het gaat de goede kant op met de covid maatregelen van de overheid. Wij zijn blij dat we onze bezoekers straks weer mogen ontvangen. Volg het nieuws ook via zien en doen in het hoofdmenu.

29 november 2020
Wij houden in december een Winterstop in DeBlokhuisPoort. De historische cellen 001 en 003 op de H-vleugel in De Blokhuispoort zijn dan gesloten.

09 oktober 2020
Mini expositie over Vervoer en Elektronische detentie in De BlokhuisPoort Leeuwarden, uniek in Nederland en in samenwerking met DV&O.

27 september 2020
Het Virus in de gevangenis Mijn verhaal gaat over het Virus binnen het voormalige Huis van Bewaring de Blokhuispoort te Leeuwarden. Eenmaal het Virus binnen het huis dan...

27 september 2020
Maand van de geschiedenis Ontdek gisteren, begrijp vandaag. De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

11 september 2020
Vooraankondiging Mini expositie over Vervoer en Elektronische detentie in het gevangeniswezen in De BlokhuisPoort Leeuwarden, uniek in Nederland en in samenwerking met DV&O.

23 augustus 2020
Verruiming openingstijden museale cellen in de Blokhuispoort op de H-vleugel.

Meer weergeven