09 juli 2020
De binnenplaats van de Blokhuispoort is klaar om weer gasten te ontvangen. FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF We proberen hier toch een festivalgevoel neer te zetten”, zegt Hotze Bouma, een van de drie ondernemers van café De Bak en Proefverlof. Het festivalgevoel zit vooral in de aankleding van het plein, waar bijvoorbeeld een grote constructie, omhuld door jute, het beeld van een deel van het plein bepaalt. ,,En De Bak wordt een beachbar met overkapping van het terras voor de dagen waarop het...

01 juli 2020
Museum Blokhuispoort verkoopt overtollige artikelen. De artikelen zijn verkocht aan de hoogste bieder. Kunstwerk Borsten paneel en het schilderij De Vlucht waren aangeboden voor de veiling.

Stichting Blokhuispoort · 31 mei 2020
De corona maatregels zijn versoepeld door de overheid. Dat betekend voor ons wat wij weer onze activiteiten kunnen opstarten.

27 mei 2020
Museum Blokhuispoort gaat de V.I.P. arrangementen in De Blokhuispoort weer opstarten. Met de nodige aanpassingen kunnen wij weer het verhaal van DeBlokhuisPoort vertellen.

13 april 2020
Vandaag 2e paasdag start een nieuwe activiteit van Museum Blokhuispoort. Vrienden van Museum Blokhuispoort, Ben je nieuwsgierig naar het gevangeniswezen en specifiek naar de gevangenissen van Friesland, dan ben je al onze vriend. Omdat de muren van de gevangenis niet kunnen praten vertellen de vrijwilligers van Museum Blokhuispoort de verhalen. Wij hebben jouw als vriend hard nodig

Museum Blokhuispoort · 28 maart 2020
Nieuw VIP-arrangement "8 december 1944". Van alle verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog noemde Lou de Jong de kraak van de Leeuwarder gevangenis een van de belangrijkste pronkstukken. Zonder ook maar een schot te lossen hebben 26 verzetshelden 51 executiegevaarlijke gevangenen uit het huis van bewaring gehaald. Moeder en dochter Jongbloed zijn bevrijd op 8 december 1944 uit het cellenblok van Huis van Bewaring te Leeuwarden.

Stichting Blokhuispoort · 27 maart 2020
Herinneringen van Gerrit Fokkema aan de spectaculaire ontsnapping uit het Huis van Bewaring in Leeuwarden op 8 december 1944.

Stichting Blokhuispoort · 16 maart 2020
Het bestuur van Stichting- Museum Blokhuispoort heeft besloten om per direct alle activiteiten te stoppen, zoals lezingen;V.I.P. arrangementen en exposities in de H-vleugel (cel 001 en cel 003).

Museum Blokhuispoort · 15 maart 2020
Dit jaar 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar vrij is. Op velerlei manieren herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Museum Blokhuispoort · 15 maart 2020
Bestuur Stichting Blokhuispoort heeft besloten om Museum Blokhuispoort (cel 001 en cel 003) in de H-vleugel van De Blokhuispoort tot nader bericht te sluiten i.v.m. het Corona virus. De V.I.P. arrangementen gaan nog wel door omdat

Meer weergeven