13 maart 2019
Rondleiding door de geschiedenis van de voormalige gevangenis. Lente V.I.P. arrangementen, reserveer wel op tijd. Per groep maximaal 10 personen. Beleef een indrukwekkend familie- bedrijfsuitje. (Grote groepen bespreekbaar)

Museum Blokhuispoort · 10 februari 2019
Onze online exposities worden regelmatig aangevuld, heb jij ze al eens bezocht? Gevangen in Friesland, Gevangen in Glas en het Korps Gestichtswacht.

10 januari 2019
Stemmen voor de publieksprijs 2019. De geschiedenis Online Prijs is een initiatief van De Koninklijke Bibliotheek, DE REE archiefsystemen, Archieven.nl en Delpher.

Museum Blokhuispoort · 13 december 2018
Aangekocht 1 gulden Huis van reclusie en tuchtiging December 2018 Gevangenisgeld Leeuwarden Betaalpenningen die speciaal gemaakt werden voor gebruik binnen gestichten, werkhuizen en gevangenissen worden gevangenisgeld genoemd. Gevangenisgeld was in Nederland in gebruik in de 19e eeuw.

Stichting Blokhuispoort · 25 november 2018
Dé prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over Geschiedenis van het afgelopen jaar. Aanmelden kan vanaf 1 december t/m 23 december 2018

Stichting Blokhuispoort · 26 oktober 2018
Nacht van DeBlokhuisPoort Leeuwarden V.I.P. arrangementen in de nacht. Tijdens herfst en wintermaanden.

Stichting Blokhuispoort · 19 september 2018
Opstand tegen het militarisme. Dienstweigeraar achter Tralies. Stephan Kraan zat twaalf maanden in het Huis van Bewaring gevangen als totaal-dienstweigeraar. In 1981 moet Stephan Kraan als totaal-dienstweigeraar 12 maanden de gevangenis in. Stephan vertelt zijn verhaal in de directiekamer van DeBlokhuisPoort.

Stichting Blokhuispoort · 16 september 2018
Promotie FRIESLAND BOEIT Stichting Blokhuispoort met nieuwe Roll banners en flyers.

Stichting Blokhuispoort · 10 september 2018
Verborgen verleden van Youp van 't Hek. Dat was in 1928 en Johan Schafstall is Youps opa aan moeders kant. Youp wil meer weten over deze opa en ontdekt dat Schafstall een uitzonderlijk muzikale en productieve man is geweest

Stichting Blokhuispoort · 06 september 2018
Ze zijn binnen, onze Stichting Blokhuispoort banners kunnen we nu aan het promoten op de straten en pleinen. Ze zijn zo groot als een deur!!!

Meer weergeven