23 mei 2024
Renovatie maquette DeBlokhuisPoort
Spannend nieuws! De maquette van DeBlokhuisPoort staat op het punt een prachtige transformatie te ondergaan! We hebben een renovatieproject in gang gezet dat nieuw leven zal blazen in deze ongelooflijke miniatuurversie.
07 mei 2024
Een Tentoonstelling zoals Geen Ander!
Stap binnen in de betoverende wereld van Museum Blokhuispoort, waar geschiedenis tot leven komt en verhalen fluisteren vanuit de muren. In de provincie Friesland, wacht een unieke ervaring op je, een reis door tijd en ruimte, geleid door de mysterieuze kracht van creativiteit en innovatie.
30 april 2024
Herdenken, weer in gedachten.
In het hart van Leeuwarden, langs de Keizersgracht en het Blokhuisplein, ligt een plek doordrenkt van geschiedenis - de voormalige gevangenis van Leeuwarden, ook wel bekend als DeBlokhuisPoort. Dit imposante gebouw draagt getuigenis van jarenlange opsluiting, zowel voor degenen die er hun vrijheid verloren als voor het toegewijde gevangenispersoneel.
16 april 2024
Bestuur OBSERVEUM naar de gevangenis
Verslag van de rondleiding in DeBlokhuisPoort, de voormalige gevangenis van Leeuwarden. Op maandagavond, 15-04-2024, waren de bestuursleden van het OBSERVEUM museum en de sterrenwacht te gast bij Stichting Blokhuispoort. Onder leiding van Willem Helfrich kregen de bestuursleden en hun partners een rondleiding door de gevangenis.
14 april 2024
Serie intrigerende lezingen
Uitnodiging voor een serie intrigerende lezingen. Met genoegen nodigen wij u uit voor drie boeiende lezingen getiteld "De Cipier - Het Verhaal van een Gevangenisbewaarder", "Gevangen in Friesland” en “Straffen in de middeleeuwen en heden”.
13 maart 2024
Vacature Gids
Vacature Ambassadeur - Gids Ben je een dagdeel of meerdere dagdelen per week beschikbaar en wil je leuke mensen ontmoeten dan ben je welkom in ons team. Een ambassadeur/ Gids is een vrijwilliger, promoot Stichting- Museum Blokhuispoort en geeft rondleidingen in DeBlokhuisPoort
01 maart 2024
Donatie
Donatie Stichting Blokhuispoort. Help mee het verhaal van DeBlokhuisPoort te vertellen en doneer! Stichting Blokhuispoort bestaat uitsluitend uit vrijwilligers die zich gratis en enthousiast inzetten.
20 januari 2024
Aanpassingen Rondleidingen
Aanpassingen Rondleidingen: De tijden voor de rondleidingen in DeBlokhuisPoort, verzorgd door de gidsen van Museum Blokhuispoort, zijn gewijzigd. Na een evaluatie van de beoordelingen en ervaringen van de gidsen hebben wij besloten de tijden en frequentie aan te passen.
02 december 2023
20 Jaar Blokhuispoort.nl - Ons Verhaal
We zijn verheugd om met jullie ons 20-jarig jubileum te vieren! Het is een bijzondere mijlpaal in ons streven om het rijke verleden van de Blokhuispoort, de voormalige gevangenis in Leeuwarden, te delen met de wereld. Al twee decennia lang hebben we gewerkt aan het behouden van de geschiedenis en het delen van de verhalen die deze unieke locatie omringen.
01 december 2023
6 jaar Gevangen in Glas
01-12-2023 Zes jaar online, gevangen in glas. 1804 glasplaten van ontslagen gevangenen. Kijk op, misschien kom je wel familie tegen www.gevangeninglas.nl

Meer weergeven