Lockdown
18 december 2021
Nederland in lockdown. Vanwege de covid maatregelen van de Overheid zijn de V.I.P. arrangementen en rondleidingen tot nader order gesloten.

Donatie
13 december 2021
Helpt u ons mee om door de crisis te komen van het corona virus. Onze inkomsten staan zo goed als stil en wij krijgen geen financiële steun van de gemeente of subsidies. Uw donatie is volledig aftrekbaar voor de belastingdienst omdat wij de culturele ANBI status hebben.

Corona update
13 november 2021
Vanwege de aangescherpte covid maatregelen van de Overheid zijn de V.I.P. arrangementen, rondleidingen en lezingen tot nader order gesloten.

Prisoner in Friesland
11 oktober 2021
In de Middeleeuwen speelden kerk en geld een belangrijke rol in het geven van straffen. De mensen in de Middeleeuwen werden gedreven door angst. In Friesland werden arrestanten opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen. In kerken had je het hûnegat.

Herfst V.I.P. arrangementen
12 september 2021
Herfst V.I.P. arrangementen. Beleef een unieke ervaring op de woensdagavond. De schemering valt over de oude gevangenis en de stilte van de avond valt in. Een oud cipier neemt u mee naar de hotspots in het oude gevang waar de geesten van gevangenen nog in de muren zitten.

Maand van de Geschiedenis
08 september 2021
Voor het vijfde jaar doen wij mee aan "De Maand van de Geschiedenis" dit is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties brengen we geschiedenis voor het voetlicht middels talloze uiteenlopende activiteiten, op locatie en online.

VIP Tour 8 dec 1944
22 augustus 2021
Rik Jongbloed vertelt het verhaal hoe zijn moeder en zijn oma op 8 december 1944 zijn bevrijd. De Tour is op de vrijdagmiddag 17 september te reserveren en begint om 14:00 uur. Perfect familie-uitje, van min 5 tot max 10 personen.

V.I.P. Zomeravond
03 augustus 2021
History Tour. Het verhaal van DeBlokhuisPoort Wij nodigen je uit in de voormalige Bijzondere Strafgevangenis waar wij de geschiedenis van het blokhuis tot cultureel bedrijvencentrum in woord en beeld vertellen.

Vacature
20 juli 2021
Functie Ambassadeur. Wil jij vrijwilliger worden bij Museum Blokhuispoort, stuur dan je motivatie en ervaringen als vrijwilliger mee via het onderstaande formulier. Heb jij een passie voor DeBlokhuisPoort en het gevangeniswezen, dan ben je welkom als vrijwilliger in een gedreven team.

Escape DeBlokhuisPoort
15 juni 2021
Escape DeBlokhuisPoort is een gratis online spel met vier rooms waar je codeletters moet verzamelen om uiteindelijk een escape mogelijk te maken. Het spel kun je alleen spelen of met meerdere mensen.

Meer weergeven