Jubileum vijf jaar
31 januari 2023
Op 1 februari 2018 was de sleuteloverdracht aan Stichting Blokhuispoort van de direkteurskamer in de voormalige gevangenis Leeuwarden. De kamer wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, bestuursvergaderingen en rondleidingen van de stichting.
Gevangenismuseum Blokhuispoort
27 januari 2023
"Beleef de geschiedenis van Friesland in het hart van Leeuwarden! Bezoek Museum Blokhuispoort en ontdek hoe de gevangenis in de 19e en 20e eeuw functioneerde, en hoe de gevangenen er leefden.
Help Pake en Beppe de vakantie door
24 januari 2023
Hét familie-uitje in de voorjaarsvakantie. Help pake en beppe de vakantie door 2023 is van 28 februari t/m 3 maart. Musea in heel Friesland openen dan hun deuren speciaal voor kinderen. Kinderen hebben gratis entree bij een betalende volwassene. Dus niet alleen je pake en beppe mogen mee, ook je ouders, oom of tante!
Nieuw in DeBlokhuisPoort
13 januari 2023
Nieuw in DeBlokhuisPoort! In de maanden februari, maart en april worden er extra rondleidingen gegeven op de zondagmiddag. Reserveer nu een rondleiding op een zondagmiddag of op de bestaande middagen.
Jaaroverzicht 2022
08 januari 2023
Het is weer tijd voor de overzichten te presenteren. Stichting Blokhuispoort heeft het jaarverslag 2022 beschikbaar gesteld voor iedereen die het maar wil lezen. Wij zien terug op een bewogen jaar en wij gaan het nieuwe jaar in met positieve krachten.
Restauratie muurschilderingen
06 januari 2023
Gerard Buising (Restauratieschilder en Fijnschilder) is gevraagd de vijf muurschilderingen te restaureren. Reden daarvoor was dat ze erg beschadigd waren door gaten die erin geboord waren en beschadiging door plakband.
Agenda 2023
06 januari 2023
De agenda is weer gevuld voor het jaar 2023. Bekijk de activteiten van Museum Blokhuispoort. Wil je een activiteit bijwonen reserveeer dan wel ruim van te voren.
Escape rooms
22 december 2022
De escape rooms hebben een update gekregen en er is een nieuwe toegevoegd, Escape De Bunker. Speel gratis online de escape rooms. Zoek de codes om de exitdeur te kunnen openen. Je speelduur is zestig minuten in vier rooms. Maak gebruik van alle middelen om de weg naar de vrijheid te vinden. Lees de vragen en de verborgen hints tijdens het spel. Kom jij straks in de Hall of Fame te staan?
Donatie
09 december 2022
Donatie Stichting Blokhuispoort. Help mee het verhaal van DeBlokhuisPoort te vertellen en doneer! Stichting Blokhuispoort bestaat uitsluitend uit vrijwilligers die zich gratis en enthousiast inzetten.
Film De Overval
06 december 2022
De Overval wordt gerekend tot de klassiekers van de Nederlandse filmgeschiedenis. De film is gebaseerd op een werkelijk uitgevoerde bevrijdingsactie van de Friese KP (KnokPloeg, de gewapende tak van het verzet).

Meer weergeven