14 september 2023
Maand van de Geschiedenis
Maand van de geschiedenis Ontdek gisteren, begrijp vandaag. De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.
26 augustus 2023
Vacature Gids
Vacature Ambassadeur - Gids Ben je een dagdeel of meerdere dagdelen per week beschikbaar en wil je leuke mensen ontmoeten dan ben je welkom in ons team. Een ambassadeur/ Gids is een vrijwilliger, promoot Stichting- Museum Blokhuispoort en geeft rondleidingen in DeBlokhuisPoort
14 augustus 2023
Roll-up banner
De nieuwe roll-up banner van Museum Blokhuispoort. Met dank aan Amanda voor het ontwerp. De roll-up banner is te zien in de H-vleugel van DeBlokhuisPoort en tijdens lezingen en exposities.
02 augustus 2023
Vrijdag 13e
Vrijdag 13e. Ontsnap aan het bijgeloof op Vrijdag de 13e! Stap in de duistere geschiedenis van straffen en gerechtigheid tijdens onze meeslepende thema avondrondleiding: "The Hangman - Het verhaal van de beul en straffen uit de middeleeuwen tot nu".
27 juli 2023
Free escape rooms
Speel online de escape rooms. Zoek de codes om de exit deur te kunnen openen. Je speelduur is 60 minuten in 4 rooms. Maak gebruik van alle middelen om de weg naar de vrijheid te vinden. Lees de vragen en de verborgen hints tijdens het spel. Kom jij straks in de Hall of Fame te staan?
18 juli 2023
Avondrondleiding in prijs verlaagd
De nacht van DeBlokhuisPoort, avondrondleiding op de woensdag en zaterdag in prijs verlaagd. Het leven wordt alsmaar duurder. Reserveer nu de goedkope tickets voor een avondvullende activiteit.
24 juni 2023
DeBlokhuisPoort puzzels
Aandacht, puzzelliefhebbers! Ben jij een meester in het leggen van puzzels? Zo ja, dan hebben we geweldig nieuws voor je! Maak nu kennis met de online legpuzzels van DeBlokhuisPoort, speciaal ontworpen om je hersenen te laten kraken en je puzzelvaardigheden te testen.
18 juni 2023
Ingezonden verhaal
Mijn opa heeft van 1942 tot 1963 gewerkt in de DeBlokhuisPoort als meesterknecht en als opzichter bij de arbeid in het gevangeniswezen en de psychopatenzorg. In 1963 is mijn opa met pensioen gegaan en is de rest van zijn leven in Leeuwarden blijven wonen. Op 19 oktober 1975 is hij plotseling overleden en bijgezet in het graf van zijn dochter Minke op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden. Ingezonden door: Willem Noordbruis (Babberich)
14 juni 2023
Extra Rondleiding Zondagmiddag
Nieuw in DeBlokhuisPoort! Rondleiding op de zondagmiddag. Reserveer nu een rondleiding op een zondagmiddag. Er zijn twee rondleidingen, om 13:00 uur en 15:00 uur.
13 juni 2023
Rondvaart en rondleiding
Rondvaart Praamverhuur Leeuwarden en Stichting Blokhuispoort bieden je een beleving aan die je niet mag missen. De rondvaart duurt 1,5 uur en de rondleiding ook. Al met al ben je een dikke drie uur onder de pannen.

Meer weergeven