16 maart 2024
Serie intrigerende lezingen
Uitnodiging voor een serie intrigerende lezingen. Met genoegen nodigen wij u uit voor drie boeiende lezingen getiteld "De Cipier - Het Verhaal van een Gevangenisbewaarder", "Gevangen in Friesland” en “Straffen in de middeleeuwen en heden”.
15 maart 2024
Herdenken, weer in gedachten.
In het hart van Leeuwarden, langs de Keizersgracht en het Blokhuisplein, ligt een plek doordrenkt van geschiedenis - de voormalige gevangenis van Leeuwarden, ook wel bekend als DeBlokhuisPoort. Dit imposante gebouw draagt getuigenis van jarenlange opsluiting, zowel voor degenen die er hun vrijheid verloren als voor het toegewijde gevangenispersoneel.
13 maart 2024
Vacature Gids
Vacature Ambassadeur - Gids Ben je een dagdeel of meerdere dagdelen per week beschikbaar en wil je leuke mensen ontmoeten dan ben je welkom in ons team. Een ambassadeur/ Gids is een vrijwilliger, promoot Stichting- Museum Blokhuispoort en geeft rondleidingen in DeBlokhuisPoort
01 maart 2024
Donatie
Donatie Stichting Blokhuispoort. Help mee het verhaal van DeBlokhuisPoort te vertellen en doneer! Stichting Blokhuispoort bestaat uitsluitend uit vrijwilligers die zich gratis en enthousiast inzetten.
20 januari 2024
Aanpassingen Rondleidingen
Aanpassingen Rondleidingen: De tijden voor de rondleidingen in DeBlokhuisPoort, verzorgd door de gidsen van Museum Blokhuispoort, zijn gewijzigd. Na een evaluatie van de beoordelingen en ervaringen van de gidsen hebben wij besloten de tijden en frequentie aan te passen.
02 december 2023
20 Jaar Blokhuispoort.nl - Ons Verhaal
We zijn verheugd om met jullie ons 20-jarig jubileum te vieren! Het is een bijzondere mijlpaal in ons streven om het rijke verleden van de Blokhuispoort, de voormalige gevangenis in Leeuwarden, te delen met de wereld. Al twee decennia lang hebben we gewerkt aan het behouden van de geschiedenis en het delen van de verhalen die deze unieke locatie omringen.
01 december 2023
6 jaar Gevangen in Glas
01-12-2023 Zes jaar online, gevangen in glas. 1804 glasplaten van ontslagen gevangenen. Kijk op, misschien kom je wel familie tegen www.gevangeninglas.nl
09 november 2023
Free escape rooms
Speel online de escape rooms. Zoek de codes om de exit deur te kunnen openen. Je speelduur is 60 minuten in 4 rooms. Maak gebruik van alle middelen om de weg naar de vrijheid te vinden. Lees de vragen en de verborgen hints tijdens het spel. Kom jij straks in de Hall of Fame te staan?
28 oktober 2023
Film De Overval
De Overval wordt gerekend tot de klassiekers van de Nederlandse filmgeschiedenis. De film is gebaseerd op een werkelijk uitgevoerde bevrijdingsactie van de Friese KP (KnokPloeg, de gewapende tak van het verzet).
24 juni 2023
DeBlokhuisPoort puzzels
Aandacht, puzzelliefhebbers! Ben jij een meester in het leggen van puzzels? Zo ja, dan hebben we geweldig nieuws voor je! Maak nu kennis met de online legpuzzels van DeBlokhuisPoort, speciaal ontworpen om je hersenen te laten kraken en je puzzelvaardigheden te testen.

Meer weergeven