Album schandpaal


H-VLEUGEL DEBLOKHUISPOORT 2019

Fotoalbum van de schandpaal op de H-vleugel in DeBlokhuisPoort te Leeuwarden. Vanaf 5 oktober 2019 staat de schandpaal weer in DeBlokhuisPoort, twee jaar heeft de schandpaal in Depot gestaan. De publiekstrekker zal weer vele mensen vangen voor een mooi plaatjes. Heb je een foto gemaakt van de schandpaal en geef je toestemming om je foto te plaatsen in dit album, e-mail dan je foto naar info@blokhuispoort.nl dan zullen wij het plaatsen.


Schandpaal Museum Heerenveen 2017

Foto's van de schandpaal tijdens de tentoonstelling "Gevangen achter Crackstate", een voormalige gevangenis van Heerenveen "Crackstate" en het gevangen zijn in Friesland. Deze unieke tentoonstelling geeft een beeld over een stuk (vergeten) geschiedenis over Heerenveen en Friesland. 

Schandpaal Uitfestival 2014

Tijdens het UITfestival in Leeuwarden krijgt het publiek een voorproefje van alles wat er volgend seizoen komen gaat. Er zijn allerlei activiteiten op het gebied van dans, erfgoed, theater, klassieke- en popmuziek, literatuur, cultuureducatie en beeldende kunst te zien. 

Schandplaal Museum Blokhuispoort

In Museum Blokhuispoort Nr. 0001 - 0090 en in het Museum Burgum Nr. 0090 - 0104.
Tegenwoordig worden veroordeelden niet meer te schande gezet op deze manier. 

Schandplaal Boefjesdag Burgum

Boefjesdag 26 juli 2014 Burgum. Boefjesdag werd georganiseerd door het Streekmuseum Volkssterrenwacht Burgum en Museum Blokhuispoort.