Verhalen museum blokhuispoort

Verhalen

Elk gebouw kent zijn verhalen, zo ook DeBlokhuisPoort die als gevangenis werd gebouwd. Een rijke geschiedenis kent deze plek, iedere steen heeft wel een verhaal. Stenen kunnen niet praten, dus vertellen wij het Verhaal van DeBlokhuisPoort.


Beruchte gevangenen

De Leeuwarder gevangenis was altijd al berucht onder de gevangenen. Voor velen was dit een tijdelijk tehuis en er waren opmerkelijke en beruchte gevangenen:  Kop van Jut; de Dalstra’s; IJje Wijkstra; gebroeders Hogerhuis; Emanuel Polak; De bende van Oss; Dokter 0.; Age M. de Meesterkraker; Chris Blanken en vele anderen. 

Geesten en spoken

Geesten in DeBlokhuisPoort, waarheden of verzinsels. Een verzameling van ingezonden verhalen, YouTube video's en krantenberichten. Ik wilde weg...doodsangst ...ik ben het nooit vergeten..t was zo bizar... 

Gedetineerde vertelt

Verhalen die nooit naar buiten zijn gekomen van ex gevangenen. De verhalen zijn ingezonden door ex gevangenen en zij vertellen hun indrukwekkende gebeurtenissen tijdens het uitzitten van hun straf. 

Personeel vertelt

Verhalen over het Huis van Bewaring DeBlokhuisPoort vertelt door oud personeel. Bijzondere en ingrijpende verhalen over gebeurtenissen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Survival team

Survival Team Blokhuispoort. De boys van "De Blokhuispoort", survival in de Hooge Veenen Belgische Ardennen. Survivaltraining door Johannes Langohr.

Ingezonden verhalen

Ingezonden verhalen die door jullie zijn geschreven. Verhalen die betrekking hebben op het blokhuis, het Huis van Opsluiting, de strafgevangenis, het Huis van bewaring en het Cultureel bedrijvencentrum DeBlokhuisPoort in Leeuwarden.


Schrijf mee

Schrijf jij ook mee. Deel je verhaal met ons over de voormalige gevangenis "DeBlokhuisPoort". Heb jij een verhaal dat betrekking heeft op "DeBlokhuisPoort" dat geschiedenis moet maken?