Webshop Museum Blokhuispoort

De online winkel van Stichting- Museum Blokhuispoort. Sommige artikelen zijn te bestellen bij onze partners en zij regelen voor ons de bestellingen en afhandelingen. Dvd de overval verkopen wij in eigen beheer. De gehele opbrengst gaat naar de Stichting Blokhuispoort ten behoeve van exposities en ontwikkeling. De stichting Blokhuispoort bestaat geheel uit vrijwilligers en ontvangt geen enige vorm van subsidie.  Wij bestaan uitsluitend van particulieren donaties.
Dvd "De overval" 8 dec 1944 leeuwarden

DvD De Overval

FILM DE OVERVAL (DVD) (1962) gerestaureerd in 2002  door het Filmmuseum in Amsterdam - De speelfilm 'De Overval' uit 1962, naar het scenario van dr. Lou de Jong.

€ 13,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Pakket Dvd de Overval inclusief boekje G.Fokkema.

Dvd de Overval inclusief het boekje "Een lange nacht" door G.Fokkema.

In de vroege avonduren op 8 december 1944 werden 52 verzetsstrijders uit het Huis van Bewaring te Leeuwarden bevrijd, onder hen bevond zich Gerrit Fokkema.

In cel 5 van het Huis van Bewaring zaten Gerrit Fokkema, zijn vader en broer Ruurd, in afwachting welke actie de Duitse bezetter ging inzetten. Op 8 december 1944 werd de deur van hun cel geopend "nu gaat het mis " was de eerste gedachte van Gerrit, maar dit pakte voor hen gelukkig heel anders uit.

€ 15,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Stephan Kraan "Totaalweigeraar"

Stephan Kraan " De Muesli bloeit"

Op 25 Maart 1981 wordt de 20 jarige Stephan Kraan uit het Groningse Stadskanaal vanuit de militaire Strafgevangenis Nieuwersluis naar de gevangenis Blokhuispoort gebracht. Geboeid komt hij tussen twee marechaussees het Huis van Bewaring op de A-vleugel binnen.  

Hij wil als dienstweigeraar geen beroep doen op de Wet Gewetensbezwaren en de Krijgsraad veroordeelt hem als onwillige soldaat tot 18 maanden gevangenisstraf, dit is zijn verhaal.

Gebaseerd op zijn boek : De Muesli bloeit. 

€ 6,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

E-books

 

Een e-boek (of e-book) is een verzamelnaam voor digitale documenten die weergegeven kunnen worden op een e-reader evenals op beeldschermen van computers en smartphones.

Ga naar de E-books van Museum Blokhuispoort


Dickensville Blokhuispoort

Dickensville Blokhuispoort Leeuwarden van porselein met dubbele LED verlichting.

Afmetingen 22 x 11 x 23 centimeter 

 

Dickensville huisjes uit de Friese elfsteden serie: Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, IJlst, Workum, Hindeloopen, Sneek, Stavoren, Bolsward en Sloten. Populaire items voorzien van stekkerverlichting waarmee u uw kerstdorp of winterdorp kunt creëren.


Gebruik de 5% korting met de

Kortingscode: BLOKHUISPOORT

Friesland's goedkoopste en grootste (web)winkel Friese producten, Fryske kadoos en Friese souvenirs.

 

Binnen 24 uur meer dan 1500 Friese artikelen en Friesland souvenirs uit voorraad leverbaar

 

Bezoek de website voor de beste Friese cadeaus, souvenirs :   www.friese-producten.nl

Kopen bij onze partner bol.com "Boeken over de Blokhuispoort"

Games voordeelweken juli 2016