Webshop Museum Blokhuispoort
De webshop van Museum Blokhuispoort. Sommige artikelen zijn te bestellen bij onze partners en zij regelen voor ons de bestellingen en afhandelingen. Dvd "De Overval"verkopen wij in eigen beheer. De gehele opbrengst gaat naar de Stichting Blokhuispoort ten behoeve van exposities en ontwikkeling.


Dvd "De overval" 8 dec 1944 leeuwarden

DvD De Overval

FILM DE OVERVAL (DVD) (1962) gerestaureerd in 2002  door het Filmmuseum in Amsterdam - De speelfilm 'De Overval' uit 1962, naar het scenario van dr. Lou de Jong.

€ 15,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Dvd De Overval inclusief boekje G.Fokkema.

Dvd de Overval inclusief het boekje "Een lange nacht" door G.Fokkema.

In de vroege avonduren op 8 december 1944 werden 52 verzetsstrijders uit het Huis van Bewaring te Leeuwarden bevrijd, onder hen bevond zich Gerrit Fokkema.

In cel 5 van het Huis van Bewaring zaten Gerrit Fokkema, zijn vader en broer Ruurd, in afwachting welke actie de Duitse bezetter ging inzetten. Op 8 december 1944 werd de deur van hun cel geopend "nu gaat het mis " was de eerste gedachte van Gerrit, maar dit pakte voor hen gelukkig heel anders uit.

€ 17,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

E-books DeBlokhuisPoort

E-books Blokhuispoort

Een e-boek (of e-book) is een verzamelnaam voor digitale documenten die weergegeven kunnen worden op een e-reader evenals op beeldschermen van computers en smartphones.

De E-books zijn mogelijk gemaakt door Stichting Blokhuispoort. 

 • Tweemaal Levenslang door H.S. Born
 • Personeel vertelt
 • Middeleeuwse straffen
 • Survival Team Blokhuispoort
 • IJje Wijkstra en Durk Tabak

 

                                                                    Ga naar de E-books van Museum Blokhuispoort 


Betalen V.I.P. arrangementen

Heb je een reservering aangevraagd, dan kun je in de webshop de reservering vastleggen/ betalen voor een VIP arrangement. Afrekenen kun je nu ook met PayPal, iDEAL Je kunt altijd even bellen voor extra informatie over de betaling.  

 • Ben je verhinderd, graag binnen 48 uur na reservering ons berichten. 
 • Graag de datum vermelden en het aantal personen in de winkelwagen.
 • Parkeergelegenheid: www.parkeergaragesleeuwarden.nl  
 • Secretariaat is bereikbaar van 19:00 uur tot 21:00 uur via: 0629975022

De History Tour

De History Tour speelt zich voor het grootste gedeelte af in de oude directiekamer. Wij nemen je mee de geschiedenis in, (vanaf 1499 tot heden) waar wij de geschiedenis vertellen in woord en beeld over de voormalige gevangenissen van Leeuwarden. Daarna nemen wij jullie mee voor een korte tour naar een van de belangrijkste hotspots die nog te zien zijn in "DeBlokhuisPoort".

Entreeprijs p.p.

€ 12,50


Scary Prison

Scary Prison is een beleving,  je kruipt in de huid van een "veroordeelde" uit 1924 van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis te Leeuwarden. Het tijdbeeld speelt zich af in 1920 tot 1930. Scary Prison speelt zich af in de oude directiekamer. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd zodat het een interactief geheel wordt. Informatief maar ook educatief, je gelooft je oren niet en kom van de ene verbazing in de andere te vallen. Wij nemen jullie ook nog mee voor een korte tour naar een van de belangrijkste hotspots die nog te zien zijn in "DeBlokhuisPoort".

Entreeprijs p.p.

€ 12,50


Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland. In de Middeleeuwen speelden kerk en geld een belangrijke rol in het geven van straffen. De mensen in de Middeleeuwen werden gedreven door angst. In Friesland werden arrestanten opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen. In kerken had je het hûnegat. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd zodat het een interactief geheel wordt. Informatief maar ook educatief, je gelooft je oren niet en kom van de ene verbazing in de andere te vallen. Prisoner in Friesland speelt zich af in de oude directiekamer. Wij nemen jullie ook nog mee voor een korte tour naar een van de belangrijkste hotspots die nog te zien zijn in "DeBlokhuisPoort".

Entreeprijs p.p.

€ 12,50


Prison Guard

Prison Guard, kom in contact met een "Cipier" ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een "Cipier" van vroeger en nu. Wat doet een "Cipier" van werk en hoe gaat de "Cipier"daar emotioneel mee om. Hoe was het vroeger om een "Cipier" zijn en wat zijn nu de grote veranderingen. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd zodat het een interactief geheel wordt. Informatief maar ook educatief, je gelooft je oren niet en kom van de ene verbazing in de andere te vallen. Wij nemen jullie ook nog mee voor een korte tour naar een van de belangrijkste hotspots die nog te zien zijn in "DeBlokhuisPoort".

Entreeprijs p.p.

€ 12,50


The Hangman

The Hangman is een beleving,  je beleefd de middeleeuwse straffen en de straffen die vandaag de dag worden uitgevoerd. Wij vertellen het verhaal van de beul (The Hangman) met beelden over straffen van toen en nu. Het tijdbeeld speelt zich af in Middeleeuwen tot heden. Straffen of belonen staat hier centraal. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd zodat het een interactief geheel wordt. Informatief maar ook educatief, je gelooft je oren niet en kom van de ene verbazing in de andere te vallen.  The Hangman speelt zich af in de oude directiekamer. Wij nemen jullie ook nog mee voor een korte tour naar een van de belangrijkste hotspots die nog te zien zijn in "DeBlokhuisPoort".

Entreeprijs p.p.

€ 12,50