Webshop DeBlokhuisPoort


De webshop van Museum Blokhuispoort. Sommige artikelen zijn te bestellen bij onze partner en zij regelen de bestellingen en afhandelingen.


De laatste getuige van De Overval

Boekje: De laatste getuige van "De Overval"

Herinneringen van Gerrit Fokkema aan de spectaculaire ontsnapping uit het Huis van Bewaring in Leeuwarden op 8 december 1944.

Inclusief:  Een blik achter de schermen van de Overval  

31 bladzijden met illustraties.

 

Prijs incl. verzendkosten.

Artikel wordt thuis bezorgd door PostNL

€ 9,75

  • Beschikbaar

Dvd "De overval" 8 dec 1944 leeuwarden

DvD De Overval

FILM DE OVERVAL (DVD) (1962) gerestaureerd in 2002  door het Filmmuseum in Amsterdam - De speelfilm 'De Overval' uit 1962, naar het scenario van dr. Lou de Jong.

€ 17,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

Boekje en dvd

Boek en DvD

Boekje: De laatste getuige van "De Overval". Herinneringen van Gerrit Fokkema aan de spectaculaire ontsnapping uit het Huis van Bewaring in Leeuwarden op 8 december 1944. 

 

Dvd: "De Overval" 8 dec 1944 Huis van Bewaring Leeuwarden

 

Prijs incl. verzendkosten.

Dit artikel wordt thuis bezorgd door PostNL

€ 27,25

  • Beschikbaar

Gratis E-Books

E-Books blokhuispoort

Partnershop

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Tralies Freddie Scheltema

Samenvatting

Het leek niet direct het meest voor de hand liggende beroep voor Freddy Scheltema, toen hij zich in de jaren tachtig in het Verenigingsgebouw in Veenhuizen meldde als aankomend gevangenbewaarder, samen met tweehonderd anderen. Het eerste wat hij hoorde was: ‘Vijfenzeventig procent van wat hier zit heeft te lang haar’ en dat gold ook voor hem. Maar hij sloeg zich door de opleiding heen en werd al op zijn eerste werkdag geconfronteerd met een gedetineerde die zijn onzichtbare diamanten kwijt was, waarna Freddy hem hielp met zoeken. Dit verhaal typeert niet alleen de populatie waar hij mee te maken krijgt, maar ook de manier waarop hij er mee omgaat. 

 

Bestellen