Pop-Up Exposities


De Pop-Up exposities van Stichting Blokhuispoort. Wij exposeren in museale ruimten in Friesland. Wij brengen u het verhaal over Gevangen in Friesland en vullen uw ruimte met de collectie van Museum Blokhuispoort. Bijzondere objecten, beeldmateriaal en verhalen uit het gevangen in Friesland. Wij exposeren van drie maanden tot maximaal 6 maanden.


"Vijf lotgenoten"

"Vijf lotgenoten" in het Fries Verzetsmuseum, met dank aan Hans Groeneweg de publieks conservator WO II die dit mogelijk heeft gemaakt. Ben je nieuwsgierig geworden waar het om gaat, kom dan een bezoekje brengen aan het Fries verzetsmuseum  te Leeuwarden.

Lotgenoot "Rie van Leeuwen"

Rie was van beroep apothekersassistente en werkzaam bij apotheek Cath op de Nieuwstad te Leeuwarden. Apotheek Cath was een multifunctionele apotheek. Voor in de apotheek werden de recepten verwerkt en patiënten te woord gestaan. De ruimte achter de apotheek had een grossier functie waar bevoorrading werd klaargemaakt en.. lees verder


Exposities die zijn geweest

Onze exposities hebben gestaan in Museum Blokhuispoort, Museum Burgum, Museum Heerenveen. Vele duizenden bezoekers hebben wij kunnen informeren en ontroeren. Het doorgeven van beelden en verhalen, omdat het nooit mag worden vergeten.