Directeur H.S. Born


H.S. Born

H.S. Born

Directeur H.S. Born. De heer Born begon zijn loopbaan in 1942 tijdens de tweede wereldoorlog, eerst op de administratie. Zich opgewerkt tot directeur van het Huis van Bewaring waarna hij in november 1961 aan de slag kon als adjunct-directeur in Amsterdam. 

Oud-directeur Huis van Bewaring Leeuwarden. In de jaren 1992 tot en met 2000 verschenen in ons P.O.V. Justitia-blad NORMAAL regelmatig de verhalen TWEEMAAL LEVENSLANG geschreven door de heer H.S. Born, oud-directeur van de Blokhuispoort. Hij vertelt hierin over de tijd dat hij hier werkzaam was.

 

De heer Born begon zijn loopbaan in 1942 tijdens de tweede wereldoorlog, eerst op de administratie. Een aantal van u zullen ongetwijfeld de verhalen nog wel kennen, echter niet iedereen is in de periode lid geweest van P.O.V. Justitia en zullen daardoor het begin of eind van deze historische en indrukwekkende verhalen niet helemaal hebben meegekregen. De laatste jaren kreeg ik veelvuldig het verzoek om deze verhalen eens in een boekvorm uit te willen geven.

 

Toen het doek van onze Blokhuispoort was gevallen en de sluiting een feit was, heb ik de heer Born gevraagd of hij zich hierin kon vinden en hij reageerde zeer positief. Dat de verhalen de mensen nog steeds aanspreekt, blijkt wel uit de belangstelling.  Hennie Schuil was voorzitter van de voormalige personeelsvereniging POV Jusitia.