Rondleiding


Rondleidingen

V.I.P. Rondleidingen door de geschiedenis van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring "DeBlokhuisPoort" in Leeuwarden. Wij vertellen het verhaal van 1499 tot 2018 in klein gezelschap met uniek beeldmateriaal en geluid in de historische directiekamer. Ervaar hoe vroeger het gebouw eruit zag, toen het nog een gevangenis was. Wij laten u ook de historische hotspots zien van het gebouw DeBlokhuisPoort in Leeuwarden.

Historische VIP rondleiding

History Tour

History Tour. Wij nemen je mee de geschiedenis in, vanaf 1499. Je krijgt van ons een V.I.P. behandeling met maximaal 10 personen per tour. Wij nodigen je uit in de voormalige directiekamer waar wij de geschiedenis vertellen in woord en beeld over de voormalige strafgevangenis. Daarna nemen wij jullie mee voor een korte tour naar een van de belangrijkste hotspots die nog te zien zijn in DeBlokhuisPoort.

Lees meer

V.I.P. arrangementen

Er zijn vijf V.I.P.  arrangementen vanuit de Directiekamer van DeBlokhuisPoort. Unieke verhalen die je nog nooit hebt gehoord, beelden die je nog nooit hebt gezien. Beleef in klein gezelschap onder begeleiding van oud gevangenispersoneel de geschiedenis van het gevangenis-wezen in Friesland.

Lees meer


Google Streetview anno 2016

Een rondleiding door het cellenblok van de B-vleugel, deze is nu verbouwd tot de bibliotheek. "dbieb"