Rondleidingen

Rondleidingen Blokhuispoort

Rondleiding

Boek een bijzondere rondleiding door deze voormalige gevangenis. Je maakt zo een reis door de fascinerende geschiedenis van DeBlokhuisPoort. Onze deskundige en enthousiaste gids neemt je mee in de verhalen over beruchte gevangenen en spectaculaire ontsnappingen. Je zult versteld staan van de intrigerende details die deze plek te bieden heeft. 

Tickets

Er zijn rondleidingen op de woensdag-, donderdag- en zondag om 13:30 uur. Vrijdag starten we om 14:30 uur. De avondrondleiding is op een woensdag- of zaterdagavond. (19:30 uur) Reserveer een beschikbare datum via Tickets.

Lees ook de ervaringen via: Review  zie ook de foto's op het Fotoboek


Rondleiding

Er zijn maximaal 15 tickets per keer beschikbaar.
• Volwassenen: € 9,50 per persoon
• KInderen van 7 t/m 14 jaar € 5,00 per persoon
• Kinderen t/m 6 jaar zijn gratis 


Avondrondleiding
Minimum deelname per groep 5 personen en maximaal 10.  
Wij starten om 19:30 uur en eindigen rond 22:30 uur.
Minimum leeftijd van de deelnemers 16 jaar.
Vul het Thema van keuze in het veld Opmerkingen aan het einde van de reservering.  Tickets zijn € 12,75 p.p.


Avondrondleiding

Nacht van De Blokhuispoort

Ervaar een unieke thematische avondrondleiding met je familie of vriendengroep op de woensdag- en zaterdagavond. Deze exclusieve ervaring is beschikbaar voor groepen van vijf tot maximaal tien personen. De rondleiding begint om 19:30 uur en eindigt meestal rond 22:30 uur. Je gaat het Huis van Bewaring en de Bijzondere Strafgevangenis bezoeken, het gekozen thema speelt zich af in de oude directiekamer van de Strafgevangenis.

 

Let op: vanwege de aard van de avondrondleiding is de minimumleeftijd vastgesteld op 16 jaar. Boek vandaag nog je ticket en ga voor een avond vol intrige en ontdekkingen.

 

The Cipier

De cipier, ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Cipier van vroeger en nu. Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens de rondleiding. Tijdens de presentatie in de oude direkteurskamer van Bijzondere strafgevangenis worden je vragen beantwoord.

 

Prisoner in Friesland

In Friesland werden misdadigers opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen, gevangenissen en het hûnegat. Beleef het verhaal van Gevangen in Friesland tijdens de rondleiding en de beelden tijdens de presentatie in een oude direkteurskamer.

 

The Hangman

Het verhaal van de beul, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen van vandaag de dag. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven. Tijdens de rondleiding zie je hoe wij nu straffen en tijdens de presentie het verschil met heden in de Middeleeuwen. 

Praamvaart en rondleiding

Praamvaren

Rondvaart Praamverhuur Leeuwarden en Museum Blokhuispoort bieden je een beleving aan die je niet mag missen. De rondvaart duurt 1,5 uur en de rondleiding ook. Al met al ben je een dikke drie uur onder de pannen. De rondvaart begint of eindigt bij de voormalige Bijzondere Strafgevangenis in het centrum van de stad. Vanaf 1 mei 2023 kun je weer online boeken voor de rondvaarten.