Rondleidingen

Rondleiding

Een rondleiding met je vrienden, familie of collega's in een voormalige gevangenis.  Tijdens de rondleiding vertelt de gids het verhaal van DeBlokhuisPoort met zijn beruchte gevangenen en ontsnappingen. Lees de ervaringen van de deelnemers via: Review


Rondleiding blokhuispoort

Rondleiding

De rondleiding is op woendag-, donderdag- en vrijdagmiddag met een gids. Er zijn twee rondleidingen per dagdeel: om 13:00 uur en 14:30 uur. De prijs is per persoon € 9,50; kinderen t/m 14 jaar € 5,00. Reserveer wel op tijd.

Thema rondleiding

Thema rondleiding

Een avond-themarondleiding met je familie of vriendengroep, Vanaf zes tot maximaal tien personen. Je kunt een keuze maken uit vijf thema's. Wij starten op 19:45 uur, de prijs is €12,50 per persoon. Minimumleeftijd deelnemers 16 jaar. 

The History Tour

Wij nemen je mee naar de mooiste hotspots van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring. Daarna een presentatie met vele foto's en verhalen in de oude direkteurskamer.

 

Het verhaal van de Cipier

De cipier, ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Cipier van vroeger en nu. Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens de rondleiding en de presentatie in de oude direkteurskamer van Bijzondere strafgevangenis.

 

Prisoner in Friesland

In Friesland werden misdadigers opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen, gevangenissen en het hûnegat. Beleef het verhaal van Gevangen in Friesland tijdens de rondleiding en presentatie in een oude direkteurskamer.

 

The Hangman

Het verhaal van de beul, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen van vandaag de dag. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven. Tijdens de rondleiding zie je hoe we nu straffen en tijdens de presentie de Middeleeuwen.

 

8 december 1944

Herbeleven 8 december 1944.  Zonder een schot te lossen hebben 26 verzetshelden 51 gevangenen uit het huis van bewaring gehaald.  Rik Jongbloed vertelt het verhaal hoe zijn moeder en zijn oma op 8 december 1944 zijn bevrijd.