Rondleidingen Blokhuispoort
zondag rondleiding

Rondleiding

Rondleidingen

Een rondleiding met je vrienden, familie of collega's in een voormalige gevangenis.  Tijdens de rondleiding vertelt de gids het verhaal van DeBlokhuisPoort met zijn beruchte gevangenen en ontsnappingen. Lees de ervaringen van de deelnemers via: Review - Fotoboek


Rondleiding

De rondleiding is op woendag-, donderdag- en vrijdagmiddag met een gids. Prijs p.p.: € 9,50. Kinderen  t/m 6 jaar zijn gratis.  KInderen vanaf 7 jaar t/m 14 jaar € 5,00. Er zijn twee rondleidingen per dagdeel. Er zijn een aantal extra rondleidingen op de zondagmiddag.


Thema rondleiding

Avond-rondleiding

Een avond-rondleiding met je familie of vriendengroep, Vanaf zes tot maximaal tien personen. Je kunt een keuze maken uit drie thema's. Wij starten op 19:45 uur, de prijs is €12,50 per persoon. Minimumleeftijd deelnemers 16 jaar. 

 

The Cipier

De cipier, ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Cipier van vroeger en nu. Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens de rondleiding en de presentatie in de oude direkteurskamer van Bijzondere strafgevangenis.

 

Prisoner in Friesland

In Friesland werden misdadigers opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen, gevangenissen en het hûnegat. Beleef het verhaal van Gevangen in Friesland tijdens de rondleiding en presentatie in een oude direkteurskamer.

 

The Hangman

Het verhaal van de beul, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen van vandaag de dag. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven. Tijdens de rondleiding zie je hoe we nu straffen en tijdens de presentie de Middeleeuwen.

 


Praamvaart en rondleiding

Praamvaren

Rondvaart Praamverhuur Leeuwarden en Museum Blokhuispoort bieden je een beleving aan die je niet mag missen. De rondvaart duurt 1,5 uur en de rondleiding ook. Al met al ben je een dikke drie uur onder de pannen. De rondvaart begint of eindigt bij de voormalige Bijzondere Strafgevangenis in het centrum van de stad. Vanaf 1 mei 2023 kun je weer online boeken voor de rondvaarten.