Rondleiding


Rondleiding door de geschiedenis

V.I.P. rondleidingen door de geschiedenis van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis en Huis van Bewaring "DeBlokhuisPoort" in Leeuwarden. Wij vertellen het verhaal van DeBlokhuisPoort. In klein gezelschap (max, 10 pers.) vertellen wij het verhaal met uniek beeldmateriaal in de historische directiekamer

V.I.P. arrangementen tot 10 pers.

Er zijn vijf V.I.P.  arrangementen vanuit de Directiekamer van DeBlokhuisPoort. Unieke verhalen die je nog nooit hebt gehoord, beelden die je nog nooit hebt gezien. Beleef in klein gezelschap onder begeleiding van oud gevangenispersoneel de geschiedenis van het gevangenis-wezen in Friesland.

Lees meer

V.I.P. arrangementen MAX vanaf 15 pers.

Er zijn twee V.I.P.  arrangementen MAX vanuit "De Wasknijper" in DeBlokhuisPoort. Unieke verhalen die je nog nooit hebt gehoord, beelden die je nog nooit hebt gezien. Beleef in groepen van 15 tot 75 personen onder begeleiding van oud gevangenispersoneel de geschiedenis van het gevangenis-wezen in Friesland.

Lees meer

Lezingen voor groepen

Voor groepen vanaf 15 personen organiseren wij historische lezingen vanuit de "wasknijper" een zaal in het alcovengebouw van DeBlokhuisPoort. Voor of na de lezing is het mogelijk om op eigen gelegenheid het gebouw te bekijken.

 Lees meer


Google Streetview anno 2016

Een rondleiding door het cellenblok van de B-vleugel, deze is nu verbouwd tot de bibliotheek. "dbieb"