Zien en doen

ZIEN EN DOEN

Museum Blokhuispoort organiseert vele activiteiten in en buiten DeBlokhuisPoort. Laat je verwonderen in de wereld van het gevangeniswezen. De historische cellen in de H-vleugel, zijn zeven dagen in de week open van 10:00 uur tot 18:00 uur. 

Wat kan ik zien


In DeBlokhuisPoort zijn de historische cellen in de H-vleugel te zien en online is er de beeldbank, exposities en pop-up exposities.

Historische cellen

Cel 003 H-vleugel - Expositie cel

Bezoek gratis de vier historische cellen in het cellenblok H-vleugel. Cel 001- Fotowand met gevangengen; Cel 002 - Tweepersoonscel; Cel 003 - Expositie cel en Cel 005 - De Overval 8 dec '44.  

Beeldbank

Beeldbank

Er zijn duizenden afbeeldingen over DeBlokhuisPoort:  Ansichtkaarten; YouTube video's; HDR; zwart wit en kleuren foto's. Unieke beelden over een bijzonder gebouw.

Exposities


Museum Blokhuispoort organiseert regelmatig exposities binnen en buiten DeBlokhuisPoort.

Gevangen in Friesland

Gevangen in Friesland

Gevangen in Friesland is een permanente online expositie. In Friesland werden de arrestanten opgesloten in kerkers, burchten, kastelen, blokhuizen en gevangenissen.

Pop-up exposities

Expisities Museum Blokhuispoort

De Pop-Up exposities. Wij exposeren in museale ruimtes in Friesland. Wij brengen het verhaal van DeBlokhuisPoort en gevangen in Friesland. Wij vullen ruimtes op met de collecties van Museum Blokhuispoort en het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen. 

Wat kan ik doen


Museum Blokhuispoort organiseerd rondleidingen, lezingen en educatie in DeBlokhuisPoort maar ook in de provincie Friesland.

Rondleidingen

Rondleidingen Blokhuispoort

Boek een rondleiding met je vrienden, familie of collega's in een voormalige gevangenis.  De gids vertelt het verhaal van DeBlokhuisPoort.  Beruchte gevangenen en ontsnappingen. Reserveer nu een rondleiding! Op woensdag-; donderdag- en vrijdagmiddag of een themarondleiding in de avonduren.

Lezingen

Lezing in DeBlokhuisPoort

Wij verzorgen ook lezingen in de provincie Friesland. Je kunt kiezen uit vier thema's:

De Cipier; Gevangen in Friesland; De History Tour en De Overval 8 december 1944.

Educatie

Educatie

Educatie over erfgoed "DeBlokhuisPoort" Leeuwarden. Een boeiende plek in het centrum van Leeuwarden een begrip in Friesland. Educatieve puzzels, spreekbeurten en escape rooms.


Escaperoom DeBlokhuisPoort

Speel gratis online de drie escape rooms. Zoek de codes om de exit deur te kunnen openen. Kom jij straks in de Hall of Fame te staan?