Zien en doen

Zien en doen in DeBlokhuisPoort

V.I.P. arrangementen Boeit

“Laat je niet opsluiten - Ontsnappen mag!” 


Wat kan ik zien

Stichting Blokhuispoort laat u het gehele jaar gratis genieten van de Online Exposities. De Online Exposities worden regelmatig aangevuld, alle redenen om ze regelmatig te bezoeken. Het gebouw "DeBlokhuisPoort" is vrij toegankelijk, op een aantal plaatsen kunt u het verleden van de gevangenis bewonderen. 

Wat kan ik doen

Laat u verwonderen in de wereld van het gevangeniswezen. Wij nemen u mee in een beleving van macht en eenzaamheid. Gevangen zijn is beroven van je privacy, geen leuke plek, alle redenen om daar niet in te komen. Oud personeel vertelt de belevenissen over het gevangen zijn tijdens lezingen en VIP arrangementen.

Rondleiding door de geschiedenis

V.I.P. arrangementen vanuit de oude directiekamer. Reserveer wel op tijd, per groep maximaal 10 personen. Beleef met vrienden of familie een indrukwekkend uitje.

VIP arrangementen in de directiekamer DeBlokhuisPoort
VIP arrangementen in de directiekamer DeBlokhuisPoort
VIP arrangementen DeBlokhuisPoort

VIP arrangementen tot 10 personen

Combineer een V.I.P. arrangement met een weekendje Leeuwarden. Bezoek een museum, pak een city tour of ga lekker eten bij één van de vele restaurants die Leeuwarden rijk is.


History Tour

History Tour

History Tour. Het verhaal van DeBlokhuisPoort.

 

Wij nodigen je uit in de historische voormalige directiekamer waar wij de geschiedenis van het "Blockhuys" tot Cultureel bedrijven centrum in woord en beeld vertellen. Ruim 500 jaar geschiedenis passeert de revue en daarna gaan wij het cellencomplex "de H-vleugel" bezoeken van het oude Huis van Bewaring.

 

Deze beleving is ook aan te vragen voor grote groepen.

Lees meer 


The Hangman

The Hangman

The Hangman het verhaal van de beul, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen die vandaag de dag worden uitgevoerd.  Het speelt zich af in Middeleeuwen tot heden. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven. Straffen of belonen staat hier centraal. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd.   Lees verder


Prison Guard

Prison Guard, Het verhaal van de "Cipier" ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Cipier van vroeger en nu. Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens dit unieke VIP arrangement "Prison Guard". Je gelooft je oren niet en kom van de ene verbazing in de andere te vallen.  Deze beleving is ook aan te vragen voor grote groepen.

Lees verder


Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland. In Friesland werden misdadigers opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen, gevangenissen en het hûnegat. De Friezen wisten wel raad met misdadigers door de eeuwen heen, verschillende cases voorgelegd. Een informatief en educatief arrangement.   Lees verder 


Scary Prison

Scary Prison

Scary Prison. Je kruipt in de huid van een "veroordeelde" uit 1924 van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis te Leeuwarden. Tijdens dit arrangement worden verschillende cases voorgelegd zodat het een interactief geheel wordt. Het tijdbeeld speelt zich af in 1920 tot 1930, sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te doorstaan. 

Lees verder 


V.I.P. arrangementen MAX vanaf 15 pers. tot 75 pers.

V.I.P. arrangementen MAX DeBlokhuisPoort
V.I.P. arrangementen MAX DeBlokhuisPoort

Voor groepen vanaf 15 personen tot 75  personen organiseren wij lezingen in "De Wasknijper" van DeBlokhuisPoort,

Arrangementen voor grote groepen: De History Tour Max en Prison Guard Max