Zien en doen

ZIEN EN DOEN

Ontdek het bruisende culturele aanbod van Museum Blokhuispoort, waar verleden en heden samenkomen in unieke exposities en evenementen. Laat je meevoeren op een reis door de geschiedenis van DeBlokhuisPoort, waar verhalen van gevangenen tot leven komen en je de indrukwekkende architectuur kunt bewonderen.

 

Ervaar de dynamiek van onze buitenactiviteiten, variërend van rondleidingen door historische straten tot interactieve workshops, en laat je onderdompelen in de rijke cultuur van de omgeving.

Met een divers programma vol boeiende evenementen en educatieve initiatieven biedt Museum Blokhuispoort een unieke ervaring voor jong en oud, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen en te genieten.

 

Kom langs en beleef een onvergetelijke dag vol ontdekkingen, inspiratie en verrassingen bij Museum Blokhuispoort. Verken, leer en geniet van alles wat deze bijzondere locatie te bieden heeft. 

Historische cellen

Cel 003 H-vleugel - Expositie cel
Bezoek gratis de vier historische cellen in het cellenblok H-vleugel. 

Ontdek de beklemmende schoonheid van de historische cellen in de H-vleugel, die zeven dagen per week geopend zijn van 10:00 uur tot 18:00 uur.

 

Betreed deze indrukwekkende ruimtes en ervaar de authentieke sfeer van het gevangenisleven van weleer, terwijl je je verbeelding prikkelt met de verhalen van de voormalige bewoners. Wandel door de gangen en bewonder de originele details, van de ijzeren tralies tot de versleten stenen muren, die getuigen van een rijk verleden vol intriges en menselijke verhalen.

 

Laat je leiden door de cellen en ontdek de persoonlijke geschiedenis achter elke deur, terwijl je een glimp opvangt van het dagelijkse leven van gevangenen in een vervlogen tijdperk. Stap terug in de tijd en maak een fascinerende reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in de unieke historische cellen van de H-vleugel. Een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.. 

Rondleidingen

Rondleidingen Blokhuispoort
Rondleidingen van Museum Blokhuispoort

Duik in een fascinerende wereld vol geschiedenis en mysteries terwijl je door de gangen van DeBlokhuisPoort wandelt. Onze ervaren gids zal je begeleiden en je meenemen op een betoverende reis vol intrigerende verhalen en verborgen geheimen. Ontdek de duistere kant van deze voormalige gevangenis en beleef een onvergetelijke middag vol spanning en avontuur. Wees voorbereid om verrast te worden!

Beeldbank

Beeldbank
Beeldbank van Museum Blokhuispoort

Welkom bij onze beeldbank van de voormalige gevangenis DeBlokhuispoort, waar beelden spreken en verhalen tot leven komen. Blader door onze uitgebreide collectie foto's en afbeeldingen, vastgelegd in de fascinerende omgeving van deze historische locatie.

 

Ontdek de unieke architectuur, de gevangeniscellen, de binnenplaatsen en andere bijzondere plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van DeBlokhuispoort.

 

Of je nu op zoek bent naar beelden voor educatieve doeleinden, artistieke inspiratie of historisch onderzoek, onze beeldbank biedt een schat aan visueel materiaal om te verkennen. Laat je verbeelding de vrije loop terwijl je door de beelden bladert en geniet van het tastbare bewijs van het rijke verleden dat DeBlokhuispoort te bieden heeft.

Gevangen in Friesland

Gevangen in Friesland
Online expositie Gevangen in Friesland

Ontdek de rijke geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland, dat teruggaat tot de 14e eeuw. Een belangrijk keerpunt vond plaats in de 17e eeuw, met de oprichting van correctiehuizen, waar veroordeelden door middel van arbeid en soms godsdienstig onderwijs werden heropgevoed.

 

In 1810, tijdens de 'Franse tijd', werd het "Arrêté sur l'organisation des prisons" geïntroduceerd, een baanbrekende poging om het gevangeniswezen te verbeteren door de invoering van uniforme regels. Dit markeerde een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van het strafrechtssysteem. Een fascinerende reis door de geschiedenis die ons inzicht geeft in de huidige vormgeving van ons rechtssysteem.

Pop-up exposities

Exposities van Museum Blokhuispoort
Exposities van Museum Blokhuispoort

Welkom bij de Pop-Up exposities van Museum Blokhuispoort! Wij bieden boeiende en veelzijdige tentoonstellingen die gehouden worden in museale ruimtes door heel Friesland.

 

Onze exposities nemen u mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van gevangenen in Friesland. Met trots presenteren wij de unieke collectie van Museum Blokhuispoort, bestaande uit bijzondere objecten, beeldmateriaal en inspirerende verhalen.

 

Of u nu een museum, galerie, evenementenlocatie of andere ruimte heeft, wij vullen deze graag met de rijke inhoud van ons museum. Onze Pop-Up exposities brengen een intrigerend stukje gevangenisgeschiedenis tot leven, waarbij we uw bezoekers zullen verrassen en inspireren.

 

Onze exposities hebben een minimale duur van drie maanden, zodat uw publiek ruim de tijd heeft om de tentoonstelling te ervaren en zich te verdiepen in het verhaal van "Gevangen in Friesland". We streven ernaar om een betekenisvolle en interactieve ervaring te creëren die zowel informeert als ontroert.

 

Laat ons uw ruimte transformeren in een boeiende en educatieve omgeving, waar het verleden tot leven komt en bezoekers worden meegenomen op een intrigerende reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van onze Pop-Up exposities!

Lezingen

Lezing in DeBlokhuisPoort
Lezing in de provincie Friesland door Museum Blokhuispoort

Ontdek de boeiende wereld van onze lezingen in de provincie Fryslân. Ben je op zoek naar een dynamische en inspirerende lezing voor jouw organisatie? Wij bieden prikkelende en interactieve lezingen die het publiek meenemen op een fascinerende reis.

 

Onze lezingen zijn ontworpen om nieuwsgierigheid te prikkelen en discussie uit te lokken. Met enthousiasme delen we ons diepgaande inzicht in het gevangeniswezen van Friesland.

 

Of het nu gaat om een educatieve instelling, bedrijf of maatschappelijke organisatie, wij passen onze lezingen aan op de specifieke behoeften en interesses van het publiek. We betrekken de aanwezigen actief bij de lezing, zodat er ruimte is voor interactie, vragen en discussie.

 

Onze sprekers zijn experts op het gebied van gevangenisgeschiedenis en zorgen voor een boeiende en inspirerende ervaring. Met levendige verhalen, visueel materiaal en prikkelende inzichten zorgen we voor een onvergetelijke lezing die nog lang zal nablijven.

 

Laat ons je organisatie verrassen met een dynamische lezing die de geest prikkelt en de dialoog bevordert. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van onze interactieve lezingen in de provincie Fryslân.

Educatie

Educatie
Educatie werkstukken - puzzels - spreekbeurten en escape rooms

Welkom bij onze educatieve programma's over het erfgoed van DeBlokhuisPoort in Leeuwarden. Gelegen in het bruisende centrum van Leeuwarden en een begrip in Friesland, trekt deze voormalige gevangenis ook bezoekers van buiten de grenzen aan.

 

Wij nodigen je uit om kennis te maken met meer dan 500 jaar geschiedenis, van "Blokhuis" tot "Blokhuispoort". Onze educatieve programma's bieden een unieke kans om dit bijzondere erfgoed te verkennen en te ervaren. Of je nu een leerling, student, docent, gezin of nieuwsgierige bezoeker bent, wij bieden educatieve activiteiten voor jong en oud. Ontdek de verhalen van voormalige gevangenen, leer over de historische ontwikkelingen van het gevangeniswezen en de impact ervan op de samenleving.

 

Onze programma's zijn interactief, informatief en stimuleren het kritisch denken. Door middel van rondleidingen, workshops en interactieve sessies laten we de geschiedenis tot leven komen en betrekken we de deelnemers bij het erfgoed van DeBlokhuisPoort.

 

Kom en laat je onderdompelen in een educatieve ervaring die je meeneemt op een reis door de tijd. Leer, ontdek en geniet van de rijke geschiedenis van DeBlokhuisPoort. Neem contact met ons op en ontdek de educatieve mogelijkheden die we bieden voor een onvergetelijke leerervaring.

Escape rooms

Escaperoom DeBlokhuisPoort
Speel gratus de online escaperooms van Museum Blokhuispoort

Welkom bij onze gratis online escape rooms! Stap in de wereld van spanning en uitdaging terwijl je op zoek gaat naar de codes om de exit deur te openen. Je hebt 60 minuten speeltijd om te ontsnappen, verdeeld over 4 kamers.

 

Maak gebruik van al je vaardigheden en creativiteit terwijl je puzzels oplost, aanwijzingen vindt en slimme strategieën bedenkt om de weg naar vrijheid te vinden. Elk detail telt, dus lees aandachtig de vragen en zoek naar verborgen hints die je kunnen helpen tijdens het spel.

 

Kun jij de juiste combinaties vinden, de raadsels oplossen en de obstakels overwinnen om te ontsnappen? Test jezelf en daag je vrienden uit om samen te werken en de beste ontsnappingstijd te behalen.

 

Als je erin slaagt om te ontsnappen, wacht er een speciale beloning op je. Kom jij straks in de Hall of Fame te staan, waar je naam wordt vereeuwigd als een ware ontsnappingskampioen?

 

Durf jij het avontuur aan te gaan? Klaar om je brein te laten kraken en je ontsnappingsvaardigheden te tonen? Wacht niet langer en duik in onze gratis online escape rooms. Veel succes en geniet van het spannende spel!