Zien en doen


Wat kan ik zien

Stichting Blokhuispoort laat u het gehele jaar gratis genieten van de Online Exposities. De Online Exposities worden regelmatig aangevuld, alle redenen om ze regelmatig te bezoeken. De Pop-Up Exposities bevinden zich in museale gebouwen. Het gebouw "DeBlokhuisPoort" is vrij toegankelijk, op een aantal plaatsen kunt u het verleden van de gevangenis bewonderen. 

Wat kan ik doen

Laat u verwonderen in de wereld van het gevangeniswezen. Wij nemen u mee in een beleving van macht en eenzaamheid. Een gevangenis was en is nog steeds geen hotel, alle redenen om daar niet in te komen. Oud personeel vertelt de belevenissen over het gevangen zijn tijdens lezingen en VIP arrangementen.

Rondleiding

Rondleiding door de geschiedenis met V.I.P. arrangementen vanuit de oude directiekamer. Reserveer op tijd, per groep maximaal 10 personen. Beleef met vrienden of familie een indrukwekkend uitje van 20:00 uur tot 22:30 uur of aangepaste tijden.

VIP arrangementen DeBlokhuisPoort

VIP rondleidingen

V.I.P.  is een afkorting voor Very Important Person, wat 'erg belangrijk persoon' betekent. Wij vinden dat al onze gasten belangrijke personen zijn en die wij persoonlijke aandacht geven.  Beleef een unieke ervaring en combineer eventueel een V.I.P. arrangement met een bezoekje aan Leeuwarden.

Speciaal voor familie-uitjes en bedrijfsuitjes, maar je kunt ook als een persoon aanschuiven. Per groep maximaal 10 personen,  je krijgt dus alle aandacht. Durf jij het aan met maximaal 10 personen de wereld van het gevangeniswezen in te gaan. Unieke verhalen die je nog nooit hebt gehoord, beelden die je nog nooit hebt gezien. 

 

Combineer een V.I.P. arrangement met een weekendje Leeuwarden en bezoek een museum, een city tour of een van de vele restaurants of vele andere activiteiten in Friesland

V.I.P arrangementen


History Tour

History Tour

History Tour. Wij nemen je mee de geschiedenis in, vanaf 1499 tot 2008. Je krijgt van ons een VIP behandeling met maximaal 10 personen per tour. Wij nodigen je uit in de voormalige directiekamer waar wij de geschiedenis vertellen in woord en beeld over de voormalige strafgevangenis. Daarna nemen wij je mee naar de belangrijkste hotspots in DeBlokhuisPoort.  

 

Lees meer 


The Hangman

The Hangman

The Hangman het verhaal van de beul, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen die vandaag de dag worden uitgevoerd.  Het speelt zich af in Middeleeuwen tot heden. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven. Straffen of belonen staat hier centraal. Tijdens dit VIP arrangement worden verschillende cases voorgelegd.

Lees verder


Prison Guard

Prison Guard, kom in contact met een "Cipier" ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Cipier van vroeger en nu. Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens dit unieke VIP arrangement "Prison Guard". Je gelooft je oren niet en kom van de ene verbazing in de andere te vallen. De "Cipier" hoe gaat hij daar emotioneel mee om.

Lees verder


Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland. In Friesland werden misdadigers opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen, gevangenissen en het hûnegat. De Friezen wisten wel raad met misdadigers door de eeuwen heen, verschillende cases voorgelegd. Een informatief en educatief arrangement. 

Lees verder 


Scary Prison

Scary Prison. Je kruipt in de huid van een "veroordeelde" uit 1924 van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis te Leeuwarden. Tijdens dit arrangement worden verschillende cases voorgelegd zodat het een interactief geheel wordt. Het tijdbeeld speelt zich af in 1920 tot 1930, sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te doorstaan. 

Lees verder