Zien en doen


Wat kan ik allemaal zien

Stichting Blokhuispoort laat u het gehele jaar gratis genieten van de Online Exposities. De Online Exposities worden regelmatig aangevuld, alle redenen om ze regelmatig te bezoeken. De Pop-Up Exposities bevinden zich in museale gebouwen. Het gebouw "DeBlokhuisPoort" is vrij toegankelijk, op een aantal plaatsen kunt u het verleden van de gevangenis bewonderen. 

Wat kan ik allemaal doen

Laat u verwonderen in de wereld van het gevangeniswezen. Wij nemen u mee in een beleving van macht en eenzaamheid. Een gevangenis was en is nog steeds geen hotel, alle redenen om daar niet in te komen. Oud personeel vertelt de belevenissen over het gevangen zijn tijdens lezingen en VIP arrangementen.

Blok Out Game

Blok Out game DeBlokhuisPoort

De Blokhuispoort, het voormalige huis van bewaring in Leeuwarden, is een eeuwenoud, uniek gebouw, dat erg tot de verbeelding spreekt. Een imposante poort, donkere gangen en cellen, het binnenplein waar vroeger de gevangenen werden gelucht: een bezoek aan de Blokhuispoort vergeet je niet snel. Wil jij de Blokhuispoort op een unieke, virtuele manier beleven? Dan kun je de game Blok Out spelen!

VIP rondleidingen

Vip arrangementen in de directiekamer. Speciaal voor familie-uitjes en bedrijfsuitjes, maar je kunt ook als een persoon aanschuiven. Per groep maximaal 10 personen,  je krijgt dus alle aandacht. Durf jij het aan met maximaal 10 personen de wereld van het gevangeniswezen in te gaan. Unieke verhalen die je nog nooit hebt gehoord, beelden die je nog nooit hebt gezien. Beleef onder begeleiding van oud personeel de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland. lees meer


History Tour

History Tour. Wij nemen je mee de geschiedenis in, vanaf 1499 tot 2008. Je krijgt van ons een VIP behandeling met maximaal 10 personen per tour. Wij nodigen je uit in de voormalige directiekamer waar wij de geschiedenis vertellen in woord en beeld over de voormalige strafgevangenis. Daarna nemen wij jullie mee voor een korte tour naar een van de belangrijkste hotspots die nog te zien zijn in DeBlokhuisPoort. Lees meer


The Hangman

The Hangman is een beleving, wij nemen je mee naar de middeleeuwse straffen en de straffen die vandaag de dag worden uitgevoerd.

 

Het speelt zich af in Middeleeuwen tot heden. Sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te beleven.

Lees verder


Prison Guard, kom in contact met een "Cipier" ook wel gevangenisbewaarder. De belevenissen van een Cipier van vroeger en nu.

 

Kom in gesprek met de Cipier en stel al je vragen tijdens dit unieke VIP arrangement "Prison Guard".

Lees verder


Prisoner in Friesland

Prisoner in Friesland. In Friesland werden misdadigers opgesloten in kerkers, stinsen, burchten, kastelen en blokhuizen, gevangenissen en het hûnegat.

 

Een informatief VIP arrangement "Prisoner in Friesland"

Lees verder


Scary Prison is een beleving,  je kruipt in de huid van een "veroordeelde" uit 1924 van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis te Leeuwarden.

 

Het tijdbeeld speelt zich af in 1920 tot 1930, sta jij sterk in je schoenen om deze bijzonder ervaring te doorstaan.  Lees verder