Beheersverordening


Beheersverordening aanvraag


Portefeuillehouder: Wethouder Deinum Opsteller: G. Hendriksma  In de Blokhuispoort is een culturele broedplaats ontstaan, waar vele startende bedrijfjes zich hebben gevestigd. Vanwege deze bijzondere gebruiksmogelijkheden, de cultuur-historische betekenis én de centrale ligging, is de Blokhuispoort ook een belangrijke rol toebedacht als locatie voor de Culturele Hoofdstad 2018, zowel tijdens de voorbereiding alsook bij de daadwerkelijke activiteiten. 

 

Download


Download
Beheersverordening aanvraag
Beheersverordening-aanvraag.pdf
Adobe Acrobat document 149.2 KB

Dit document bestaat uit 2 pagina's


Beheersverordening brief


Aan de gemeenteraad. Inleiding

In 2007 is het gebruik van de Blokhuispoort als gevangenis beëindigd. Na een korte aanloopperiode is er een culturele broedplaats ontstaan, waar vele startende bedrijfjes zich hebben gevestigd. Talloze exposities, evenementen en onderwijsprojecten hebben in de afgelopen vijf jaar in de Blokhuispoort een plek gevonden. Het poppodium Asteriks heeft zich ontwikkeld tot een waardevolle aanvulling op de bestaande muziekpodia in Leeuwarden. Vanwege deze bijzondere gebruiksmogelijkheden, de cultuur-historische betekenis én de centrale ligging, is de Blokhuispoort ook een belangrijke rol toebedacht als locatie voor de Culturele Hoofdstad 2018, zowel tijdens de voorbereiding alsook bij de daadwerkelijke activiteiten.

 

Download


Download
Beheersverordening brief
Beheersverordening-blokhuispoort.pdf
Adobe Acrobat document 129.2 KB

Dit document bestaat uit 4 pagina's


Beheers verordening


De gemeente Leeuwarden is al langere tijd bezig met het actualiseren van bestemmingsplannen; inmiddels verkeert deze actualisatie in een afrondende fase. Zo is voor de binnenstad vrij recent een bestemmingsplan gemaakt (vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 17 december 2012). Binnen dit Bestemmingsplan Binnenstad is de Blokhuispoort niet meegenomen. Dit vanwege de omstandigheid dat nog niet voldoende bekend is welke definitieve bestemming het complex krijgt.

 

Download


Download
Beheersverordening
Beheersverordening.pdf
Adobe Acrobat document 1.9 MB

Dit document bestaat uit 46 pagina's