Review


Enige tijd geleden heb je kennis kunnen maken met de vrijwilligers van Museum Blokhuispoort.  Dit kan zijn via een rondleiding, lezing of in de wandelgangen van DeBlokhuisPoort. Klantbeoordeling vinden wij belangrijk en dankzij je feedback kunnen wij onze dienstverlening eventueel verbeteren. Alvast bedankt om een review te schrijven en als dank geven wij gratis E-Books weg.


Schrijf een review

Commentaren: 65
  • #65

    Henk en Ineke Jehee (vrijdag, 02 december 2022 22:07)

    Donderdagmiddag 1/12 een boeiende rondleiding gehad van Harrie Nicolai. Erg interessant, en leerzaam. Leuk om mee te maken. Zeer goede gids!
    Alle activiteiten in de BlokhuisPoort vind ik een mooie initiatieven. Leuke woordspelingen...
    Veel succes in de toekomst!

  • #64

    D Groen (maandag, 28 november 2022 14:33)

    We hebben een mooie, interessante, leerzame en plezierige rondleiding gehad!

  • #63

    Jan en Rita van Dijk (woensdag 17 november, 13.oo uur)) (donderdag, 24 november 2022 13:12)

    Met Harry als gids 'doolden' wij door de eeuwen van Blokhuispoort. Zijn beeldende uitleg bracht het verleden tot leven en wees hij ons op de vele details die het verhaal vertellen over gevangenschap.
    De BlokhuisPoort: meer dan een bezoek waard!

  • #62

    Patty en Hai Kerren (zaterdag, 12 november 2022 10:31)

    Wij willen Marten de Vries bedanken voor de schitterde rondleiding met de historische anekdotes en leuke verhalen. Volgens jullie info een verhalenverteller en dat is hij ook. Een bezoek aan de Blokhuispoort is een aanrader en wij zullen dit bij iedereen aanbevelen.

  • #61

    Geert Zijlstra (vrijdag, 11 november 2022 11:20)

    Wat een belevenis. Prima ontvangst in de Directeurskamer, daarna deskundige en plezierige rondleiding door de gidsen en dan een 'IJje aans Verteld' voorstelling op een bijzondere plek. Het idee dat IJje daar over dezelfde traptreden heeft gelopen was voor de vertellers echt bijzonder. Dank aan iedereen van Blokhuuspoort en ons publiek!

  • #60

    Timmers (maandag, 31 oktober 2022 17:36)

    Vertelt veel over het gebouw en de ex-gevangenen en het meester plan de overval.
    Zijn erg tevreden � echt een aanrader �

  • #59

    Joyce (zaterdag, 29 oktober 2022 21:28)

    Wij hebben een leuke, leerzame en interactieve rondleiding gehad.
    Een echte aanrader voor volwassenen en kinderen!

  • #58

    Kees v Schie (vrijdag, 28 oktober 2022 16:45)

    De rondleiding van Harry was perfect
    Alles heel duidelijk en enthousiast uitgelegt
    Een topmiddag gehad

  • #57

    Iris (vrijdag, 28 oktober 2022 13:24)

    Super leuke en interessante rondleiding gehad. Er werd echt de tijd genomen. Bedankt voor de leuke middag!

  • #56

    Erica en 8 x familie (zondag, 23 oktober 2022)

    De vertelling bij de avondrondleiding gaf een goed inzicht in het gevangenis wezen van vroeger en nu. Zeker dat deel in de isoleercel en de directeurs kamer.
    Het was leuk om te merken dat ook gids Willem er schik in had dat wij in gevangenispakken rondliepen.
    De rondleiding is een aanrader, om meer te weten over de omgeving waar, in ons geval dan, je een nachtje gaat overnachten. Plus dat je je realiseert welk een luxe wij hebben.
    Nog x bedankt, fam. v. Wingaarden

  • #55

    Henk Valk (zaterdag, 22 oktober 2022 12:44)

    Leerzame rondleiding gehad, veel geleerd van het leven in de gevangenis van toen en nu.
    Mooi dat dit gebouw bewaard is gebleven.

  • #54

    willeke alssema (donderdag, 20 oktober 2022 15:28)

    We hebben gisteren een leerzame middag gehad over de geschiedenis van de gevangenis. De rondleiding van Marten de Vries was prima. Wat is het een indrukwekkend gebouw.

  • #53

    Meta Bakker (donderdag, 20 oktober 2022 10:23)

    Ondanks dat het een maandag was hebben we tóch een rondleiding gekregen van gids Gerard. Wat een prachtige gevangenis is dit en met de verhalen van onze gids kreeg de geschiedenis nog meer kleur. Hartelijk dank!

  • #52

    Jacques van Ekeren (dinsdag, 18 oktober 2022 11:35)

    Alles verliep keurig volgens afspraak en we werden rondgeleid door een enthousiaste en vriendelijke gids.
    Ga zo door want het was zeer interessant.

  • #51

    Marieke Nijland (zaterdag, 15 oktober 2022 15:17)

    We hebben vrijdag 14 oktober een rondleiding gehad van Marten de Vries. Het was geweldig, wat een enthousiasme en wat weet hij er veel over te vertellen. Dikke aanrader!!

  • #50

    Kooistra en de Vries (zaterdag, 15 oktober 2022 14:41)

    Samen met mijn 13 jarige dochter een onvergetelijke rondleiding gehad met Willem als gids. Alle vragen konden gesteld worden en Willem had overal antwoord op. In één woord fantastisch was het. Hartelijk dank daarvoor. Groetjes uit Dokkum

  • #49

    Theo van der Horn (vrijdag, 14 oktober 2022 08:02)

    Prachtige rondleiding gehad in deze mooi oude gevangenis. De gids wist het mooi te vertellen en had antwoord op alle vragen. Echt een aanrader!!!!!!!!

  • #48

    mera jes (donderdag, 13 oktober 2022 19:47)

    In aanvulling op mijn eerdere verhaal: ook de Overval kwam natuurlijk naar voren. Rik vertelde hier uitgebreid over, maar ook de andere gidsen schonken aandacht aan deze heel bijzondere 'bevrijding'. De 5 kwartier die wij voor de rondleiding hadden, was in feite wat te kort. We komen terug!

  • #47

    Mera Jes (donderdag, 13 oktober 2022 18:17)

    Op 12 oktober waren wij met ruim 60 Frigem gepensioneerden op bezoek; verdeeld over de gidsen Willem, Marten, Sylvia en Harrie kregen we een boeiende rondleiding. Harrie bracht ons naar de "wachtkamer" cel, met vele teksten op de muren; naar een oudere cel met nog stenen bed; een luchtruimte; de directeurskamer, waar hij een demo knevelen gaf; daar ook mooi houtsnijwerk van een gevangene (onterecht veroordeeld?). Teveel om te noemen, met allerlei bijzondere verhalen. Collega's uit andere groepen waren ook enthousiast.

  • #46

    Han Swoboda (vrijdag, 07 oktober 2022 10:43)

    Aanbevolen rondleiding door betrokken gids: Harrie bedankt voor je verhalen.

  • #45

    Jan Huisman (donderdag, 06 oktober 2022 19:54)

    De rondleiding was erg interessant
    Mede door de gids Harry die heel mooi kon vertellen.
    Een aanrader

  • #44

    Alie Klasens (maandag, 03 oktober 2022 16:24)

    Een geweldige rondleiding gehad. Zeker voor herhaling vatbaar..Heel veel
    succes verder

  • #43

    Michiel en Piety (zaterdag, 01 oktober 2022 20:10)

    Was heel interessant! De rondleiding nam twee uur in beslag, maar die tijd vloog om! Heel bevlogen rondleider die van alle ins en outs op de hoogte is. Veel geleerd vanmiddag.

  • #42

    Janneke Duursma (zaterdag, 01 oktober 2022 18:57)

    Vanmiddag een prachtige rondleiding gehad door de strafgevangenis van Leeuwarden. Willem nam ons mee de geschiedenis in en vertelde als voormalige gevangenbewaarder het wel en wee in de gevangenis door de eeuwen heen. Het was een bijzondere ervaring om de gevangenis in mijn geboortestad een keer van binnen te kunnen bekijken. Zeer de moeite waard!!

  • #41

    Freek (vrijdag, 30 september 2022 13:54)

    Ontzettend bedankt voor de geweldige rondleiding, voor mijn vriendin was alles een ervaring, voor mij vond ik de directeurs kamer geweldig, dank hiervoor.De passie die er was is fantastisch en de verhalen van Wykstra en de Dalstra zal ik nooit vergeten.. donderdag de 29e , thanks

  • #40

    Irene wiepjes (vrijdag, 16 september 2022 11:20)

    15 september een super interessante rondleiding gehad van Harry die heel levendig verteld en veel interessante verhalen weet te vertellen over wat er allemaal gebeurd is in de gevangenis. Zeker aan te raden!!

  • #39

    Jeroen en Anja (maandag, 12 september 2022 20:23)

    Donderdagmiddag 8 september 14:30
    Met veel nieuwsgierigheid en interesse zijn wij aan de rondleiding begonnen! Wij hebben de rondleiding van een zeer deskundige betrokken en enthousiaste gids gehad. De rondleiding duurde ruim 2 uur, waarin de tijd voorbijvloog. En wij veel gehoord en gezien hebben. Deze gids weet veel te vertellen, daarbij ook persoonlijke verhalen van de gevangenen. Complimenten voor deze gids en voor alle mensen die het mogelijk maken dat wij de gevangenis hebben mogen zien en een stukje historie hiervan hebben ervaren.

  • #38

    Ailko en Greta Draaijer (zondag, 11 september 2022 18:02)

    Geweldige rondleiding gehad van de heer de Vries.
    Hij verteld erg boeiend weet veel te vertellen
    Mooi inkijkje in het vroegere gevangeniswezen

  • #37

    Jenny (zaterdag, 27 augustus 2022 18:57)

    Een interessante rondleiding gehad van meneer de Vries, die op een bevlogen manier je mee neemt in de wereld van het gevangeniswezen. Vooral het verhaal van "De Overval" was indrukwekkend. Ondanks dat we aanvankelijk met 4 personen waren, ging de rondleiding toch door en kijk, spontaan kwamen er toch nog een aantal bij. Dit mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan Leeuwarden, ook al vanwege de architectuur. Dus: een aanrader!

  • #36

    Jozef en Marianne Debreczeny (zaterdag, 30 juli 2022 09:19)

    Het was een bijzondere en interessante rondleiding die wij samen met de Hr. M de Vries hebben gemaak, en hebben er zeer van genoten.

  • #35

    Kees en Jacqueline Poldermans (vrijdag, 29 juli 2022 20:40)

    We hebben een hele fijne rondleiding gehad, waarbij de gids ons 2 uur lang heel erg kon boeien. Hij zorgde dat er steeds interactie was tussen hem en de groep. Superervaring en we hebben de blokhuispoort op een hele fijne manier intens beleefd. Top.

  • #34

    Heidi Cauwels (vrijdag, 29 juli 2022 20:18)

    Donderdag 28 juli voor de eerste keer een gevangenis vanbinnen gezien met de fantastische gids Harry. Hij nam ons echt mee in zijn verhalen en we konden ervaren wat gevangenen meemaakten. De 2 uur durende rondleiding was voorbijgevlogen. Hartelijk dank voor die interessante namiddag!

  • #33

    Janny Callenbach (woensdag, 27 juli 2022 22:47)

    Op 15 juli een geweldige middag gehad met familie. De rondleiding was heel boeiend, veel gezien en gehoord. Jammer dat er door de lengte (twee uur) geen gelegenheid meer was om de winkeltjes te bezoeken, die waren inmiddels gesloten. Gezellig geborreld in café de Bak en daarna heerlijk gegeten in het Proefverlof. Alles bij elkaar een bijzonder geslaagde middag, waarna iedereen tevreden in de auto stapte om naar huis te gaan. Ze hadden de anderhalf uur durende rit er graag voor over.

  • #32

    Monica (zondag, 24 juli 2022 21:52)

    Donderdag 21 juli een zeer interessante rondleiding gehad van Harrie.
    Hij weet je veel te vertellen over de Blokhuispoort en zijn geschiedenis.
    Hij laat iedereen voelen en beleven wat de gedetineerden ook beleefd hebben.
    Dank je wel.

  • #31

    Maaike (zaterdag, 23 juli 2022 22:06)

    Wij hoorden van museum Blokhuis poort van een vriendin. Het was een super leuke ervaring om dit historische gebouw te leren kennen met Martin onze gids. Een echte aanrader voor alle leeftijden!

  • #30

    Filip Audenaert (zondag, 17 juli 2022 09:41)

    Het was een fascinerende rondleiding over een aspect van de samenleving waar je normaal gezien niet mee in aanraking komt. Héél indrukwekkend. Als je dan begeleid wordt door een gids die heel veel over het onderwerp kan vertellen en dit op een uiterst boeiende manier weet te brengen, dan is het plaatje compleet! Zeker een aanrader!

  • #29

    Fam. Heinen (donderdag, 30 juni 2022 23:53)

    Donderdag 30 juni 2022 hebben wij een vip rondleiding gekregen van Harry.
    Harry, bij deze willen wij jou vriendelijk bedanken voor alle gesprekken en de informatie die je met ons hebt gedeeld. Wat ons bij zal blijven is dat je ons deze rondleiding hebt laten ervaren en hebt laten voelen. Door de rust, kalmte en al je kennis is dit zeer zeker gelukt. Heel fijn dat je iedereen betrekt in je verhaal en mensen laat nadenken waardoor je leuke conversaties krijgt.
    Harry, heel erg bedankt, wij hebben genoten van je rondleiding.

    Met vriendelijke groet,
    Fam. Heinen

  • #28

    Harke Winter (donderdag, 30 juni 2022 21:04)

    Ik ben verhalenverteller van het vertelcollectief "Kom op Verhoal", van de Stichting Mien Westerkwartier. Wij hebben als collectief een aantal malen een vertelvoorstelling gedaan over IJje Wijkstra, destijds gevangene in de Blokhuispoort.
    In die voorstelling speel ik de rol van bewaker van IJje in de Blokhuispoort. Om eens te kijken hoe het er (nu) uitziet in de Blokhuispoort had ik me aangemeld voor een rondleiding van één uur. Al met al duurde de rondleiding twee uur, maar met Harrie is dat geen straf.
    Hij heeft ons veel vertrekken laten zien, zodat we een goede indruk kregen hoe het er in de Blokhuispoort vroeger aan toeging.
    Tijdens een korte pauze in de directeurskamer stond ik plotseling oog in oog met IJje.!
    Al met al was het een hele leuke ervaring om samen met Harrie door de Blokhuispoort te lopen en de (bijzondere) verhalen te horen.
    Harke Winter, Leek



  • #27

    Michael van der Zee (maandag, 06 juni 2022 12:19)

    Het was leuk om te zien hoe het er vroeger en nu aantoe ging. De gids kan het mooi uitleggen ook voor de kinderen.

  • #26

    Petra, Bert en Iris (donderdag, 26 mei 2022 17:28)

    Tijdens ons bezoek kregen wij spontaan een rondleiding aangeboden van Harrie. Met zijn verhalen en uitleg maakte hij de rondleiding erg levendig en interessant. Ook was hij vriendelijk en persoonlijk en betrok hij ons in zijn verhaal. Het was super leuk om alle delen van het gebouw van binnen te zien en informatie erover te horen. Bedankt Harrie!

  • #25

    Wybe Spoelstra (zondag, 08 mei 2022 09:03)

    De gids was een echte verhalen verteller. Hij sprak ook de taal va de kinderen, m.a.w. hij sprak niet oever de hoofden heen. Hij wist interessante en boeiende verhalen/feiten te vertellen.
    De kinderen en ook ik hebben genoten. Dank u wel voor de leuke rondleiding

  • #24

    Stefan & Pamela (donderdag, 05 mei 2022 17:16)

    Donderdag 28 april hebben we de Blokhuispoort bezocht en tijdens ons gesprek over:" hoe onterecht het is dat men in NL spreekt over het feit dat een verblijf in een PI als "luxe" gezien wordt", werden we door onze gids Harrie aangesproken. Na een goed gesprek nodigde hij ons samen met een ander koppel uit voor een rondleiding door de Blokhuispoort.

    Een echte aanrader! Heel open gesprek, een hele goede en duidelijke uitleg met wat humor en eigen inbreng. Op plaatsen geweest waar een normaal mens niet gauw komt.

    Harrie: nogmaals heel erg bedankt voor je verhaal. Een echte aanrader!
    Groeten uit Zuid-Limburg

  • #23

    Ellen de Jong (zaterdag, 05 maart 2022 19:04)

    Alles is zeer goed verlopen, meteen een klik met de gids, Marten de Vries, die ons heel veel verteld heeft. Een onvergetelijke ervaring die we niet hadden willen missen. Een absolute aanrader.

  • #22

    Marcel E vd K (maandag, 21 februari 2022 12:55)

    Wij hebben genoten van de rondleiding van M de Vries, hij heeft van alles laten zien en besproken. Zeker een aanrader om ook zelf eens hier te gaan kijken.

  • #21

    Annemieke Dinkla (zondag, 13 februari 2022 13:16)

    Wat hebben we onze ogen uitgekeken! Ontzettend leuke ervaring. Een aanrader

  • #20

    Joop en Anne Marie (vrijdag, 11 februari 2022 13:33)

    Op 10 februari hebben genoten van de VIP tour. Harrie was een prima gids die ons heel rustig meenam in het verhaal over de gevangenis. Wij wensen jullie veel succes en bezoekers!

  • #19

    Arie Wezemer (maandag, 01 november 2021 11:44)

    Nadat wij ons hadden verbaasd over de erg mooie tweede bestemming van een voormaling gevangeniscomplex, uitgebreid hadden rondgekeken en genoten van horeca, winkeltjes en uitstraling kregen we een erg leuke rondleiding door het voormalige Huis van Bewaring. Vriendelijk, geweldige ontvangst, persoonlijk en met veel kennis van zaken. We hebben genoten! (En thuisgekomen direct de film "De ontsnapping" besteld...)

  • #18

    Tonny en Dries (zondag, 31 oktober 2021 15:30)

    Zaterdag 30 oktober 2021 een interessante rondleiding gehad van een oud-gevangenisbewaarder. Directiekamer, isoleercel bekeken. Ruimten die verbeelding oproepen. Kleine groep, erg prettig. Zeer de moeite om er een treinreis van ruim 3 uur voor over te hebben. Mooie ruimten die prachtig ingevuld zijn met ateliers, winkeltjes en een fantastische bieb. Ga er zeker eens heen!! Aanrader voor jong én oud!

  • #17

    Judith (donderdag, 28 oktober 2021 19:57)

    Fantastisch interessante rondleiding gehad. De gids nam de tijd en vertelde veel. Intrigerend om te horen wat er allemaal is gebeurd in de blokhuispoort.

  • #16

    O. Braam (dinsdag, 26 oktober 2021 17:29)

    Zaterdag 23 okt hadden we een rondleiding van een vrouwelijke vrijwilligster die vroeger ook als bewaarster heeft gewerkt in deze gevangenis. Ze vertelde boeiend en in duidelijke taal. Mijn kinderen van 7 en 10 jaar konden het ook goed volgen. Het was heel interessant en ze vertelde leuke verhalen/ interessante weetjes. Een mooie ervaring... zeker geen spijt van!