Review

Revies museum Blokhuispoort

Klantbeoordeling vinden wij belangrijk en dankzij je feedback kunnen wij onze dienstverlening eventueel verbeteren. Alvast bedankt om een review te schrijven en als dank geven wij dertien E-books weg. Download ze op de volgende link: E-Books 

 

Lees meer over de rondleidingen


Schrijf een review

Commentaren: 211
  • #211

    S Hoeksma (zaterdag, 20 juli 2024 14:40)

    Geweldig indrukwekkende rondleiding door de oude gevangenis door de tijd heen. Sommige dingen zijn nauwelijks te bevatten. Onze gids kon alles leuk vertellen en had ook zeker humor. Wij vonden het zeker de moeite waard en zullen dit zeker aanbevelen

  • #210

    Irene Bakkeren (donderdag, 18 juli 2024 23:51)

    gisteren zijn onze kleinzoon van 10 jaar en ik,oma samen naar De Blokhuispoort gegaan voor een rondleiding van Harrie. nu dat was een heel gebeuren. Harrie liet ons zoveel zien, wat vooral ook voor onze kleizoon heel duidelijk overkwam. Harrie liet ons zoveel zien met een duidelijk verhaal, want hij wist heel veel, alles! een gevangenis heeft veel te vertellen en we kregen dan ook zoveel te horen, goede uitleg, zodat we na afloop heel blij naar huis zijn gegaan.
    Onze kleinzoon vond het wel wat lang duren, maar verder alle lof voor onze gids Harrie.

  • #209

    Marijke (maandag, 15 juli 2024 21:12)

    We hebben genoten en er wat van opgestoken.
    Super mooie accommodatie en echte beleving .
    Erg educatieve plek.

    Aan de gids ; Wij vonden het een leuke rondleiding, mocht wel iets meer interactie met de gasten zijn.
    Wellicht iets meer sfeer en beleving in het vertellen van het verhaal .. iets meer spanning in het verhaal brengen wellicht.
    Maar dit is mijn ervaring, en is persoonlijk.

  • #208

    Annemiek (maandag, 15 juli 2024 14:27)

    Erg leuke rondleiding en heel wat meer te weten gekomen over voormalig gevangenis blokhuispoort!

  • #207

    de Vries (dinsdag, 02 juli 2024 07:59)

    Was erg mooi om te beleven. De gids deed het ook er leuk. Jammer dat er een aantal dingen niet meer zichtbaar waren. Zou het zeker een x doen, vanwege zijn historie.

  • #206

    Annelies Fens-Hendriks (vrijdag, 21 juni 2024 16:47)

    Geweldige rondleiding gehad in de Blokhuispoort. Zeer kundige gids die zo veel informatie heeft gegeven over de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland en vooral in Leeuwarden. Zeer aanbevelingswaard.

  • #205

    Andries Pieterson (vrijdag, 14 juni 2024 12:00)

    Vaak langsgereden en ook de film van de overval al zeker 2 keer gezien, dus wilden we het wel eens van binnen zien. We hadden een rondleiding geboekt en daar kregen we ook uitgebreid te horen over de geschiedenis van het complex en uiteraard de overval. Een boeiende rondleiding die zeker de moeite van het boeken waard is

  • #204

    Bert van der Hart (vrijdag, 14 juni 2024 11:30)

    Wij hadden een privé rondleiding, waardoor het mogelijk was meer persoonlijk op het gebodene in te gaan. Voor de gids betekende dit dat hij regelmatig moest schakelen om het tempo erin te houden. Voor ons was dit niet vervelend. Iets meer sturing op de snelheid van de rondleiding, zou voor ons een verbeterpunt zijn . Verder waren we sterk onder de indruk van de geschiedenis, die zich heeft afgespeeld in de Blokhuispoort.

  • #203

    Adrie (maandag, 13 mei 2024 20:00)

    Was echt super! Interessant, mooie indrukwekkende verhalen door de gids. Aanrader!!

  • #202

    Siska de Vries (zondag, 05 mei 2024 19:19)

    Bijzonder interessante rondleiding gehad van gids Gerard. Wat weet die man veel! En wat een mooie verhalen. Dit moet meer gepromoot worden!

  • #201

    David v Leeuwen (maandag, 29 april 2024 18:09)

    Wij hebben een leuke “privé” rondleiding gehad van Gerard. Mooi gebouw met meerdere verhalen

  • #200

    Yvonne Collignon (zondag, 28 april 2024 12:49)

    Ik heb mijn rondleiding gehad van Gerard. Wat kan goed Gerard vertellen, veel geleerd over dit prachtige gebouw midden in Leeuwarden. Niets dan goeds. De anderhalf uur waren zo voorbij. Nogmaals mijn dank.

  • #199

    Karin en Robbert (zaterdag, 20 april 2024 14:48)

    Het was een bijzonder leuke rondleiding met het gevangeniswezen door de eeuwen heen. Bijzonder pluspunt was dat de man die de rondleiding gaf er jarenlang als cipier heeft gewerkt. Erg interessant!

  • #198

    Emil van Boekel (vrijdag, 19 april 2024 20:49)

    Indrukwekkende en uitvoerige rondleiding door Willem met uitleg vanaf ontstaan t/m huidige functie van de Blokhuispoort

  • #197

    Rommert Dijk (dinsdag, 16 april 2024 12:45)

    Willem heeft ons een hele mooie avond bezorgd door
    de interessante rondleiding door het complex van de Blokhuispoort. Door zijn deskundige uitleg en betrokkenheid weet hij de geschiedenis tot leven te wekken!

  • #196

    Berny & Helen (woensdag, 10 april 2024 22:47)

    We hadden het genoegen om door de gepasioneerde Gerard rond geleid te worden. We hebben genoten van de boeiende en spannende verhalen. Het was een leuke informatieve middag en hebben een goed beeld gekregen van de gevangenis en de geschiedenis hiervan.Dank Gerard names ons.

  • #195

    Tineke en Koos (maandag, 01 april 2024 09:02)

    Wat een enthousiaste gids die heel geanimeerd wist te vertellen over de geschiedenis van Blokhuispoort. Anekdotes uit eigen ervaring maakten de rondleiding tot een interessante toer door deze mooie oude gevangenis.

  • #194

    Anke Nicolaij (maandag, 25 maart 2024 09:41)

    We hebben een fijne avond gehad olv Willem. Hij vertelde boeiend over de geschiedenis van de blokhuispoort en liet daarbij middels een rondleiding bijzonder plekken in de gevangenis zien. Een mooie ervaring!

  • #193

    Susanne van der Veen (woensdag, 20 maart 2024 12:32)

    Erg leuke en interessante rondleiding gehad. Veel gezien en gehoord wat we nog niet wisten. Boeiend verteld. Echt een aanrader!!

  • #192

    Monique van Etten (zaterdag, 16 maart 2024 21:23)

    Wat is het leuk om een rondleiding te krijgen in de Blokhuispoort. Harry is met spectaculaire verhalen over de geschiedenis van het markante bouwwerk als een Jokebox vol muziek. En je hoeft er niet eens een kwartje in te gooien. � Echt een belevenis. Meer dan de moeite waard!

  • #191

    Op eigen wjukken (woensdag, 13 maart 2024 16:22)

    Wij hebben een heel leuke avond gehad. Goede verteller. Veel geleerd en tevreden naar huis gegaan Dankjewel voor deze mooie avond. Gemma Vreeburg. Secretaris.

  • #190

    Linda (vrijdag, 08 maart 2024 09:00)

    Op de vrijwilligersmiddag van de Tjongerschans Heerenveen heeft Willem Helfrich van De Blokhuispoort een lezing gegeven.
    Dit was erg interessant, indrukwekkend en fijn verteld met anekdotes van zijn werkzame jaren als bewaarder.
    Ik ga zeker nog een bezoek brengen aan De Blokhuispoort.

  • #189

    Claudia (donderdag, 07 maart 2024 16:59)

    Wat een bijzondere ervaring! Een boeiend en vrij intens kijkje in het vroegere gevangenisleven. Levendig verteld door Harrie, een ware verhalenverteller met hier en daar een grapje tussendoor. Persoonlijk kon ik het erg waarderen dat hierdoor wat lucht ontstond in het duister van de realiteit. Wij waren met een behoorlijke groep, maar er was voldoende ruimte voor vragen en interacties. Absolute aanrader om met Harrie op pad te gaan! Dankjewel.

  • #188

    Grietje plantinga (donderdag, 07 maart 2024 13:28)

    Een bijzondere rondleiding gehad in Blokhuispoort. Harry kan erg boeiend vertellen. Door de verhalen tijdens de rondleiding kon ik me een goede voorstelling maken hoe het geweest moet zijn. Af en toe beklemmend. De uren vlogen om.

  • #187

    Anja (maandag, 04 maart 2024 11:29)

    We kregen een mooie rondleiding met indrukwekkende verhalen van Willem.
    Het geeft een zeer realistisch beeld van het leven binnen de gevangenismuren.
    Willem heeft een aangename rustige vertelstem, zijn betrokkenheid met het gebouw was eveneens voelbaar en dat maakte de rondleiding ook intens.

  • #186

    Ronald van der Bij (zaterdag, 24 februari 2024 16:07)

    Hele leuke rondleiding gehad en de gids kon alles heel boeiend vertellen . Door zijn verhalen werd de rondleiding nog levendiger. Aanrader en ook een leuk uitje voor kinderen

  • #185

    Ronny van den Buys (zaterdag, 24 februari 2024 10:33)

    Geachte
    Wij hebben alleszins genoten van de rondleiding. De geschiedenis en de verhalen waren boeiend. Het ganse werd zeer goed gebracht door onze gids.
    Groeten Ronny

  • #184

    Erwin Heidinga (donderdag, 22 februari 2024 17:16)

    Hele leuke, interessante rondleiding gehad. De gids heeft veel kennis en weet dit op een boeiende, interactieve manier over te brengen. Veel weetjes en anekdotes over dit bijzondere complex. Echte aanrader !!!

  • #183

    Lydia (vrijdag, 16 februari 2024 18:49)

    We hebben een leuke, leerzame rondleiding gehad. De gids, Harrie, is heel kundig en weet dit op een gezellige en ontspannen manier te vertellen. Hij doet dit heel interactief en neemt alle tijd om zijn verhaal te vertellen en vragen te beantwoorden. Zeker een aanrader!

  • #182

    Hinke Hoogland (zaterdag, 10 februari 2024 14:58)

    Onder leiding van de heer Marten de Vries kreeg ons groepje een indrukwekkende en bijzondere rondleiding die vol met verrassingen zat. De heer De Vries is een ras-verteller en de tijd vloog voorbij. We namen veel indrukwekkende en interessante herinneringen mee. Bedankt! Een aanrader!

  • #181

    Harm de Wagt (donderdag, 08 februari 2024 13:50)

    Zeer de moeite waard. We waren met een groepje van 5 mensen. Onze gids(Gerard) wist heel veel te vertellen . Zeer interessant om veel van de geschiedenis te vertellen

  • #180

    Gerda (dinsdag, 06 februari 2024 22:04)

    Leuke rondleiding gehad, de gids vertelde heel veel en alle tijd voor vragen. Het gebouw met winkeltjes/ ateliers is echt de moeite waard om te bezoeken.

  • #179

    Laurina (dinsdag, 06 februari 2024 13:50)

    Rondleiding met een gids is zeker de moeite waard, je ervaart het dan toch anders door de verhalen die verteld worden, wij vonden het erg leuk en interessant.

  • #178

    Michel ankersmit (maandag, 05 februari 2024 12:15)

    Geweldige rondleiding gehad heel interessant vooral door de gids die heel spannend wist te brengen door zijn ervaringen als gevangenis bewaarder die er jaren heeft gewerkt

  • #177

    Marielle.spiegelenberg (maandag, 05 februari 2024 12:11)

    De rondleiding was echt heel interessant complimenten voor de gids die wist het heel mooi te vertellen allemaal heel spannend

  • #176

    Jan en Ina (maandag, 22 januari 2024 20:55)

    21 januari 2024. Boeiende en interessante rondleiding gehad. De deskundige gids vertelde op enthousiaste wijze en met humor veel wetenswaardigheden over de historie van de gevangenis en zijn "bewoners".

  • #175

    Jaap en Ypie (vrijdag, 05 januari 2024 15:16)

    Een ontzettend gezellige en leerzame middag gehad waarbij, door een gids met een omvangrijk paraat kennisniveau, een interessante mix ontstond tussen heden, verleden en de menselijke kant ten opzichte van een gevangenis.
    De gasten werden op een leuke manier betrokken in de tour, zodat kon worden ervaren hoe het eraan toeging. Gids Harrie is een aangename verteller en houdt het boeiend, zelfs als de tourduur allaang verstreken is.
    Een aanrader.

  • #174

    Reinier (vrijdag, 05 januari 2024 14:02)

    Was erg leuk en leerzaam voor ons en onze zoon!

  • #173

    Clairette Alkema (zaterdag, 30 december 2023 09:01)

    Geweldige rondleiding! Persoonlijk, interessant, vol humor! Echt een aanrader!

  • #172

    Albert en Anja Hoekstra (vrijdag, 08 december 2023 12:44)

    We hebben genoten van de verhalen van Harrie ,het was een zeer interessante rondleiding ,voor mij een feest van herkenning, heb als oude rot zelfs nog wat geleerd , voor anja was het nog interessanter, de oude bajes heeft een mooie herbestemming gekregen ,zeker de moeite waard om te bezoeken ,en als je er dan toch bent, is een rondleiding eigenlijk een must ,bedankt voor de leerzame rondleiding

  • #171

    Maaike Huberts (maandag, 04 december 2023 15:37)

    We vonden het een erg interessante rondleiding.
    Leuk dat de gids uit eigen ervaring op een enthousiaste manier zoveel kan vertellen.
    Echt een aanrader voor als je een bezoek aan Leeuwarden brengt.
    Bedankt!!

  • #170

    Anneke van der Pols (vrijdag, 01 december 2023 17:24)

    Een rondleiding in de Blokhuispoort is een aanrader, je hoort net iets meer van de geschiedenis van het gevangeniswezen en specifiek die in Leeuwarden. Mooie anekdotes en een uitgebreid verhaal over de overval op 8 december 1944.

  • #169

    A.Setodeh (zaterdag, 25 november 2023 13:44)

    Onze gids, was een zeer enthousiaste gids met veel talent in verhalen vertellen! Wij genoten van de rondleiding.
    22nov2023

  • #168

    Fam. Van den Bogaart (zondag, 19 november 2023 19:18)

    Op 18 november hadden wij met onze familie de historische rondleiding, onze gids was Willem een bevlogen verteller, had zelf daar 20 jaar als gevangen bewaarder gewerkt.
    Als je Leeuwarden bezoekt zeker een rondleiding bespreken.

  • #167

    Kim (zaterdag, 18 november 2023 10:13)

    Onze gids, Harrie, is een zeer enthousiaste gids met veel talent in verhalen vertellen! Wij genoten van de rondleiding. De enige opmerking die ik zou hebben, is dat het nét iets te lang duurde. Veel succes verder!

  • #166

    Beate en Bauke (vrijdag, 17 november 2023 08:29)

    Rondgeleid door Harrie. Een aimabel en zeer deskundig verteller die ons overal bij betrok.
    Wij gingen bijna herboren weer naar huis. Harrie heeft de zeldzame combinatie van
    deskundigheid en verteller. Aanstekelijk enthousiasme. Genieten van de verhalen en de vragen over en weer.

  • #165

    Bernadette Raap (donderdag, 16 november 2023 19:14)

    Een zeer interessante rondleiding door een "bevlogen" en kundige gids! Het gebouw is prachtig en door de manier waarop de gids verteld waan je je soms even terug in de tijd. Een echte must als je Leeuwarden gaat bekijken!

  • #164

    Bos (zaterdag, 11 november 2023 11:25)

    Interessante rondleiding waarin je een goed beeld krijgt van het (vroegere) gevangenisleven en de overval in de 2e WO. Enthousiaste gids!

  • #163

    Rob Vennik (dinsdag, 31 oktober 2023 08:51)

    We hebben een zeer enerverende rondleiding door de gevangenis gekregen van een enthousiaste gids die door omstandigheden veel kennis van de ins en outs van het gevangenis wezen had en die graag met ons deelde.

  • #162

    Bianca (dinsdag, 31 oktober 2023 07:49)

    Rondleiding gehad van Marten de Vries. Hij kan geweldig vertellen. We vonden het heel indrukwekkend. Zeker een aanrader!