6 jaar Gevangen in Glas

Gevangen in Glas

01-12-2023 Zes jaar online, gevangen in glas. 1804 glasplaten van ontslagen gevangenen. Kijk op de website, misschien kom je wel familie tegen.

Welkom op Gevangen in Glas een website  met 1804 afbeeldingen van ontslagen gevangenen  afkomstig uit de glasplaat collectie van het Nationaal Gevangenismuseum te Veenhuizen. Elke gevangene waarvan de naam bekend is heeft zijn eigen pagina met detentiegegevens en het misdaadverslag uit de plaatselijke kranten.

Enkelen bleken zelfs in groepsverband de misdaad te hebben gepleegd; een partner in crime. 

Wij streven ernaar alle afbeeldingen een naam te kunnen geven maar zal een queeste worden. Mogelijk komen we met je hulp een stap dichterbij. Herken je een foto of is een wijziging nodig komen laat het ons weten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0