Rondvaart en rondleiding

praamvaart

Rondvaart

Rondvaart Praamverhuur Leeuwarden en Museum Blokhuispoort bieden je een beleving aan die je niet mag missen. De rondvaart duurt 1,5 uur en de rondleiding ook. Al met al ben je een dikke drie uur onder de pannen. De rondvaart begint of eindigt bij de voormalige Bijzondere Strafgevangenis in het centrum van de stad. Vanaf 1 mei 2023 kun je weer online boeken voor de rondvaarten.

Rondleiding

De rondvaart begint en eindigt bij de voormalige Bijzondere Strafgevangenis in het centrum van de stad. Een markant gebouw met een eeuwenoude, bewogen historie. De gids van de Blokhuispoort vertelt levendig over de 'oud-bewoners'. Hun misdaden, hun leven achter de tralies, hun ontberingen en ontsnappingen. Maar ook over gerechtelijke dwalingen. De gids brengt je naar plekken waar je normaal gesproken niet mag komen.