Ontvluchting 2002


Dinsdag 5 februari 2002. Een 33-jarige gedetineerde is dit weekeinde op spectaculaire wijze uit zijn cel in het Leeuwarder Huis van Bewaring De Blokhuispoort ontsnapt. De man hakte een gat in de muur van zijn cel en klom aan aaneengeknoopte lakens naar beneden. "Een klassieke ontsnapping", aldus justitiewoordvoerder Wim Kok. De gevangene wist over de muur te komen en is de stad in gevlucht.

 

Hoe hij de inrichting precies heeft verlaten, is niet bekend. De verdwijning van de man en het gat zijn gisteren ontdekt. De ontsnapte zat in cel 09 in de B-vleugel. De ontsnapte zat vast voor inbraak Gevangene ontsnapt via aaneengeknoopte lakens In Leeuwarden is dit weekeinde een man op klassieke wijze uit de gevangenis ontsnapt.

 

Via een zelfgemaakt gat klom hij langs aaneengeknoopte lakens naar buiten, zo meldt het Ministerie van Justitie. De 33-jarige gevangene ontsnapte zaterdagnacht uit het huis van bewaring.

 

De Blokhuispoort in Leeuwarden. Zondag ontdekte de ochtendinspectie tijdens het ontbijt dat de man verdwenen was. De gedetineerde, die vastzat voor diefstal, was dinsdag nog steeds spoorloos.

 

Bron: Leeuwarder Courant