Survivalteam DeBlokhuisPoort

Survival Blokhuispoort

Survival

De boys van "DeBlokhuisPoort" zijn al vanaf 1991 te vinden in de wildernis van de ongerepte natuur van de Hooge Veenen in de Belgische Ardennen. Vele spannende avonturen zijn beleefd en op de website kunt u de belevenissen lezen en bekijken van "DeBlokhuisPoort" Survival Team uit Leeuwarden.

Survival ook wel overlevingstocht, is een ruige tocht door liefst nog ongerepte natuurgebieden. Zo'n tocht komt het best tot zijn recht als de uitvoering op een zo primitief en natuurlijke wijze plaatsvindt, met zeer beperkte hulpmiddelen. Alleen het hoogst noodzakelijke gaat mee. Dit alles geldt echter ook voor een outdoor tocht, alleen deze is minder ruig maar toch grensverleggend. Oud personeel van de Blokhuispoort zoekt het ruige gebied op in de Ardennen.

 

Outdoor "DeBlokhuisPoort"

Tijdens de uitvoering van dit soort tochten loop je tegen de gekste dingen aan. Zoals bijvoorbeeld bij het bouwen van touwwerk, Oriëntering met kaart en kompas, Abseilen, een bivak bouwen en noem maar op. Al vele jaren  worden wij begeleid door Hans Langohr, survival gids. Hans is zeer kundig en kent de natuur op zijn duimpje.