Verbouwing "De Blokhuispoort" 2016


Verbouwing Blokhuispoort

De gemeente besloot vorig jaar om de Openbare Bibliotheek van de Beurs te verhuizen naar de oude gevangenis. Uiteindelijk kwam de noordwestelijke vleugel als beste plek uit de bus. Aangezien de mooiste monumentale cellenblokken van de bajes gespaard blijven, is het niet erg dat voor de komst van de bieb een aantal cellen sneuvelt, vinden de initiatiefnemers. De verhuizing vergt een ingrijpende verbouw, waardoor een deel van de wanden langs de Keizersgracht en het eerste binnenplein een ander uiterlijk krijgt. 

Alsof er iets bestaands wordt uitgezaagd, waarna er nieuws in wordt teruggebracht’’, zo omschreef een commissielid de ingreep van Tuinstra, die hierbij koos voor eigentijdse architectuur in een zwarte tint met veel glas.

 

Fotoalbum verbouwing "De Blokhuispoort"

De foto's van het fotoalbum verbouwing "De Blokhuispoort" zijn gemaakt door Sylvia Beers. (Secretaris Stichting Blokhuispoort) Sylvia bezoekt de Blokhuispoort regelmatig en maakt foto's van de verbouwing. 

 

Januari 2016

Maart 2016

Mei 2016

Juni juli 2016

Augustus 2016

September 2016

Oktober 2016

November 2016

December 2016

Video/ afbeeldingen van derden

Ingezonden afbeeldingen over de verbouwing van "De Blokhuispoort"

Wilt u ook uw foto's delen dan, kunt u de afbeeldingen verzenden via www.wetransfer.com naar het e-mailadres info@blokhuispoort.com