Verbouwing 2017


Verbouwing Blokhuispoort

De gemeente besloot in 2015 om de Openbare Bibliotheek van de Beurs te verhuizen naar de oude gevangenis. Uiteindelijk kwam de noordwestelijke vleugel als beste plek uit de bus. Aangezien de mooiste monumentale cellenblokken van de bajes gespaard blijven, is het niet erg dat voor de komst van de bieb een aantal cellen sneuvelt, vinden de initiatiefnemers. De verhuizing vergt een ingrijpende verbouw, waardoor een deel van de wanden langs de Keizersgracht en het eerste binnenplein een ander uiterlijk krijgt. 

Fotoalbum verbouwing "De Blokhuispoort" 2017

De foto's van het fotoalbum verbouwing "De Blokhuispoort" zijn gemaakt door Sylvia Beers. (Secretaris Stichting Blokhuispoort) 

Januari 2017

Februari 2017

Maart 2017

April 2017

Mei 2017

Juni 2017

Juli 2017

Augustus 2017

September