Project NHL Stenden


Minor GameDevelopment en 3D

Het fungeren als opdrachtgever voor studenten van de NHL Stenden Hogeschool (Noordelijke Hoogeschool Leeuwarden Stenden) heeft al voor leuk materiaal gezorgd. Ook dit semester hebben wij ons weer aangemeld om op speelse wijze jongeren tussen 16 en 25 jaar  warm te laten lopen voor de rijke historie van de voormalige Bijzondere Strafgevangenis van Leeuwarden in gaming of virtuele beleving. Dus een mail was gauw geschreven:

 

"Waar wij altijd heel veel plezier aan hebben beleefd met de NHL is het fungeren van opdrachtgever 2015 studenten 3Dminor en 2019 Transmedia Storytelling.  We hebben prachtige eindresultaten gekregen die wij nog steeds gebruiken op de blokhuispoort.nl; ware pareltjes. Wij houden ons zeer aanbevolen voor nieuwe projecten. Studenten op weg helpen is de leukste aanpak; wij hebben veel van hen geleerd. "

 

Met enthousiasme was ook dit keer onze mail ontvangen en konden de Pitches worden voorbereid. Op 8 september zaten we voor de laptop in een Teamcall met potentiele studenten; nu maar afwachten of wij uitgekozen zouden worden. 

Twee groepen jonge studenten zagen wel wat in ons voorstel. Om een goed beeld te krijgen van het complex werd een afspraak gemaakt voor een rondleiding door DeBlokhuisPoort. Op donderdag 23 september werden de studenten meegenomen in de historie van DeBlokhuisPoort door onze vrijwilliger Harrie Nicolai. Een heel goed plan wat onze enthousiasme opwekte en geven de studenten hierin alle ruimte; wij leren per slot van rekening van hen. Onze wensen werden op papier gezet en de beide groepen konden ermee aan de slag.


Teams

Wij zijn studenten van de minor GD3D op het NHL Stenden in Leeuwarden. De opdracht die onze "MINOR" heeft gekregen is het maken van een "(interactieve) applicatie die kan worden om de geschiedenis van de Blokhuispoort onder de aandacht te brengen van de doelgroep (jongeren) en zo de populariteit van de Blokhuispoort verhogen".

 

De studententeams.

Team 6: begeleid door Niels Wijshake

Team 7: begeleid door Sara van Elferen.

 

Margreet Kooiker

Business Relations | Future Design Center | Academie ICT & Creative Technologies

NHL Stenden Hogeschool

 


Team 6

Team zes zijn studenten van de minor GD3D op het NHL Stenden in Leeuwarden.

  • Shao En Wo
  • Niels Wijshake (Woordvoerder)
  • Ramon Miedema
  • Vincent de Raaf
  • Marije Doeleman

 Team zes: Wij willen  het verhaal van de Blokhuispoort zien te verwerken in een 3D game voor op de mobiel. We dachten aan een fictief  persoon die opdrachten uit moet voeren in de Blokhuispoort maar het zo mysterieus te maken waardoor ze getriggerd worden om veel meer te willen weten en een VIP rondleiding gaan boeken. We richten op onze leeftijdsgroep maar houden zeker ook de basisschool jeugd onder de knop. We gaan aan de slag met het idee.

 

Het idee werd op papier gezet en een afspraak gemaakt om er even voor te gaan zitten. De rondleiding met Harrie was met vol enthousiasme ontvangen door dit team dat ze zijn interessante verhaal nog graag verder wilden uitdiepen; mogelijk kon er iets van gebruikt worden in het escapespel. Op 7 oktober kwam dit team weer terug  in de Blokhuispoort. 

De tijd vliegt voorbij en voor je het weet moeten de tussentijdse assessments plaatsvinden. Natuurlijk krijgen de studenten het podium om de behaalde resultaten tot nu toe te laten zien aan hun medestudenten, de opdrachtgevers en de docenten.

 

Datum: woensdag 27 oktober        

Tussen 09.30-11.30   team zes Blokhuispoort. Tussen 12.30-14.00   team 7 Blokhuispoort 

Locatie: Theater de Bres, Schoolstraat 4, Leeuwarden 


Team 7

Team zeven zijn studenten van de minor GD3D op het NHL Stenden in Leeuwarden en noemen zich 'De Blije Beertjes'.

  • Sara van Elferen (Woordvoerder)
  • Bertho Molenkamp
  • Annefleur Reynhout
  • Thijs Doodkorte
  • Brent Vos

Vorige projecten