Project NHL 2019


CMD Transmedia Storytelling NHL Stenden

In 2015 is door de studenten van Minor 3D Noordelijke Hoogeschool Leeuwarden het promotiefilmpje gemaakt van Blokhuis tot Blokhuispoort. Een pronkstuk op onze website en maken daar ook volop gebruik van tijdens onze VIP arrangement de history tour. Logischerwijze werd de school wederom benaderd of wij weer van hun diensten gebruik mochten maken. Een mail was gauw gestuurd. Ditmaal met het verzoek om de VIP arrangementen te kunnen promoten voor het jonge publiek van 16 tot 25 jaar. 

 

Beste Margreet Kooiker,

 

In 2015 hebben wij contact gehad over het NHL-project “Blokhuis tot Blokhuispoort” daar is een geweldige animatie uit voort gekomen die wij nog iedere week gebruiken voor onze V.I.P.-arrangementen in de Blokhuispoort. Iedere bezoeker is erg onder de indruk van het resultaat. Tot op de dag van vandaag zijn wij daar erg blij mee.

 

Nu hebben wij weer een vraag of de minor studenten een advertentie- promo filmpje willen/ kunnen maken voor Stichting Blokhuispoort. Het thema is om de V.I.P.-arrangementen te promoten voor jong publiek van 16 tot 25 jaar. Het mag wel flitsend zijn en de studenten krijgen daar de vrije hand in. 

 

Al vrij snel werd er positief beantwoord en een groepje eerstejaars studenten ingezet worden om een promotiefilmpje te ontwikkelen. De eerste bijeenkomst is 16-05-2019 in de directiekamer van DeBlokhuisPoort. 

Het studenteam:

Deze eerste bijeenkomst werd een complete verrassing. Wat bleek nou, wij hadden niet met 1 maar met 2 groepen ontwikkelaars te maken, dubbele promotie, hoe mooi kunnen wij het krijgen.

 

Om de tafel zaten negen enthousiaste studenten met al uitgewerkte ideeën op papier en laptop. Volgens de agenda die wij een aantal dagen van tevoren netjes gemaild hadden gekregen werden de vragen op ons afgevuurd en fantastische ideeën ons voorgelegd  dit alles onder het luisterend oor van hun tutor Niek Heegen:  "Uniek zijn in jullie producten maak het een uitdaging "

 

We stellen ze van links naar rechts even voor.

Groep 1 : Sierk Brouwer ( contactpersoon), Leon en Nick

Groep 2: Jesse van der Veen, Mandy Holwerda, Hilde Becker, Kevin Meier, Anouk Brouwer  ( contactpersoon) en Ramon Gaastra ( 2e foto rechts ) 

 

Ons hoeven ze niet meer te overtuigen, enthousiast zijn wij al

Eerst maar een VIP arrangement beleven dan weten de jongeren waar ze mee aan de slag kunnen.

Kennismaking Scary Prion

De beste manier om onze arrangementen aan de man te brengen is ze zelf te beleven. Als eerste kregen wij een aanmelding voor de Scary Prison. Wij waren er helemaal klaar voor om een team de stap in ontbering van het vastzitten in de Bijzondere Strafgevangenis rond 1935 mee te laten maken. Op woensdagavond 15 mei zaten ze bij ons onherkenbaar om de tafel.  

scary prison
Scary Prison 15-05-2019

Kennismaking de Hangman.

Het volgende team had de keus laten vallen op de Hangman, uitvoeren van straffen in de middeleeuwen tot heden.

Op woensdag 29 mei zaten die bij ons om de tafel, hen werd een casus voorgelegd. Om even de straffen te laten rusten werd een kijkje genomen in het oude Huis van Bewaring.

Hangman 29-05-2019
Hangman 29-05-2019

Promo video DeBlokhuisPoort